Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pokvarjeni kmetje!

Pokvarjeni kmetje!

Berem temo Prepis kmetije, en kmet išče nasvet, kako bi naplahtal brata, da ta ne bi dobil nič.

On rabi vso zemljo, ker se bo širil, ga niti izplačati ne namerava …

Kmetija je zaščitena, torej ni tako majhna.

Kmetijsko zemljišče ni tako drago, ga je pa veliko, poleg tega je gotovo še hiša, gospodarska poslopja, mehanizacija …

Če ne prebereš, ne moreš verjeti, kako pokvarjeni so nekateri ljudje.

Pr dnarju se vse neha. Tako kot hlinjenje, pretvarjanje državne mafije kako je dobrotljiva do človeka.

zal si ti tista kj izpade neumna…zakaj?a je trdba razlagat?imas drzave kjef je prrpovedano deliti kmetije z dedovanjem  pri nas je bilo to dobro urejeno do osamosvojitve kjer je bila kmetija zascitena cetudu so bili solastniki bratje in sedtre ter starsi….nati z osamosbojitvij pa so to prebeksalu in zacela se je odprodaja in razdelitve kmetij….zdaj pa k tvojemu vprasanju….zakaj se upira izplacilu nujnega deleza…ker s tem izplacilom ustavi razvojni ciklus kmetije, ti je jasno da je nujni delez pri kmetiji vredni revimo mil eur krepka financna obremenitev?tepcem pac marsikaj ni jasno

Odgovor na objavo uporabnika
Nekmetica, 03.05.2025 ob 15:56

Berem temo Prepis kmetije, en kmet išče nasvet, kako bi naplahtal brata, da ta ne bi dobil nič.

On rabi vso zemljo, ker se bo širil, ga niti izplačati ne namerava …

Kmetija je zaščitena, torej ni tako majhna.

Kmetijsko zemljišče ni tako drago, ga je pa veliko, poleg tega je gotovo še hiša, gospodarska poslopja, mehanizacija …

Če ne prebereš, ne moreš verjeti, kako pokvarjeni so nekateri ljudje.

In bo tudi naplahtal brata. Ker ima zakonodaja pri dedovanju zascitenih kmetij ful prevec pomanjkljivosti. Fak, da imas takega brata 😒 ki te se v casu zivljenja starsev spravi ob dediscino.

🪼, 03.05.2025 ob 16:05

In bo tudi naplahtal brata. Ker ima zakonodaja pri dedovanju zascitenih kmetij ful prevec pomanjkljivosti. Fak, da imas takega brata 😒 ki te se v casu zivljenja starsev spravi ob dediscino.

debil…o dediscini ne more bit govora dokler ne nadtopi trenutek dedovanja….ker bedaki ne veste da je to trenutek smrti…kaj pocne ladtnik s svojo lastnino je njegova stvar….

@Julij Cezar

Če je vse tako kristalno jasno, zakaj ne naredijo izročilne pogodbe?

Vem, da je izplačilo v praksi težko izvedljivo.

A vseeno, naj se določi renta, ki jo bo prevzemnik izplačeval bratu.

V vsakem primeru bo prevzemnik na boljšem.

in se to….on ne bo dobil kmetije….dobil bo obvezo za 40 let…delo, delo in se 1x delo…7 dni v tednu, borbo z drzavnimi debili, nadleznimi sosedi, inspekcijami itd….ce nisi z duso v tem, ce ne uzivas v delu, potem bo dobil samo kri, znoj in ttpljenje….tok o tem

Nekmetica, 03.05.2025 ob 16:14

@Julij Cezar

Če je vse tako kristalno jasno, zakaj ne naredijo izročilne pogodbe?

Vem, da je izplačilo v praksi težko izvedljivo.

A vseeno, naj se določi renta, ki jo bo prevzemnik izplačeval bratu.

V vsakem primeru bo prevzemnik na boljšem.

zakaj bi on izplaceval rento bratu?on nima z njim nic, to je dolznost starsev, starsi so tisti ki odlicajo,ne morejo starsi njihovega bremena prevalit na sina, ce so se starsi odlocilu da dajo sinu z darilno pogodbo potem ni nujnega deleza, si bodo pa sigurno starsi vpisali kako varovalko, dosmrtno prezivljanje itd……poznam primer ko se je kmetija podarila enemu od otrok….ta pa jo je po parih letih ker mu je dopizdlo kmetovanje prodal….na sreco so bili stsrdi mrtvi ker drugace je bprasanje kaj bi bilo

Kmetje so lenuhi in požeruhi. Samo subvencije, odškodnine in špekulacije jih zanimajo, delal pa nobeden ne bi.

@Julij Cezar

Roko na srce, kmetija je delo, a žal poznam veliko primerov, ko je kmetija šla v franže, ko so starši pomrli.

V bližnjem sorodstvu je bil podoben primer, prevzemnik je naplahtal dementno mamo, notarja pripeljal 200 km daleč, o vsem molčal. Spregovoril je komaj na zapuščinski obravnavi. Sorojenca, ki sta se deležu po očetu predhodno odpovedala v korist matere, sta ostala praznih rok. Poštenemu bratu sta pustila, da upravlja z vsem, dokler ne izpolni pogojev za upokojitev.

Pošteni brat se je upokojil in skoraj vse prodal. Sorojenca nista dobila nič.

lej nekmetica…pri nas doma smo imeli nekaj v tej smeri…jaz bi moral.prevzeti kmetijo…delas leta in leta z obljubo..s tem da jaz sem tudi solastnik…potem vidis da nekdo hinavi in to zelo bliznja oseba in  gres…ker se ne zelis vlacit po sodiscu…naprej ne bom razlagal ampak ti lahko recem samo to…imeli bi vsi…delal in vlagal pa ne bi nihce….da bom pa do smrti izplaceval deleze pa hvala lepa…je pa za to sranje glede kmetij kriva drzava s svojim dednim pravom itd…

Julij Cezar, 03.05.2025 ob 16:30

lej nekmetica…pri nas doma smo imeli nekaj v tej smeri…jaz bi moral.prevzeti kmetijo…delas leta in leta z obljubo..s tem da jaz sem tudi solastnik…potem vidis da nekdo hinavi in to zelo bliznja oseba in  gres…ker se ne zelis vlacit po sodiscu…naprej ne bom razlagal ampak ti lahko recem samo to…imeli bi vsi…delal in vlagal pa ne bi nihce….da bom pa do smrti izplaceval deleze pa hvala lepa…je pa za to sranje glede kmetij kriva drzava s svojim dednim pravom itd…

MAdonca ste vsi hijene samo lastite si vse kdo je rekel ce delas doma da je vse tvoje? Katastrofa gledat kako se fijakajo po vasi z nekimi hudimi traktorji omejitve ne poznajo najraje bi vidli da ljudje skacejo proč. Vsi naduti jst sm kmet si res pravi kmet v glavo…

Vsak stremi k temu, da ohrani kmetijo v kosu in da ostane. Pri nas delajo kmetje takole, stavbno zemljišče dajo otroku, ki ne bo ostal na kmetiji. Tako da je vsak  nekaj dobil.  Tisti ki pa ostane, pa dobi kmetijo. V hiši ponavadi živijo že starši in skrbi za njih. Danes nihče noče delati na kmetiji, to ni nek bonus. Je garanje .

Julij Cezar, 03.05.2025 ob 16:15

in se to….on ne bo dobil kmetije….dobil bo obvezo za 40 let…delo, delo in se 1x delo…7 dni v tednu, borbo z drzavnimi debili, nadleznimi sosedi, inspekcijami itd….ce nisi z duso v tem, ce ne uzivas v delu, potem bo dobil samo kri, znoj in ttpljenje….tok o tem

@julij
Cezar

Tu se pa 100% strinjam s teboj. To je samo garanje in moški danes že težko dobijo ženske ki bi želeli biti na kmetiji. Ker to je sama borba

Zaščitene kmetije se ne deli. Prevzemnik mora izplačati vse dediče.

Pri zaščiteni kmetiji so malo drugacna pravila

https://www.informiran.si/portal.aspx?content=dedovanje-kmetijsko-zemljisce&showMenu=1&showRightFrame=1

Stara forumašica, 03.05.2025 ob 19:21

Pri zaščiteni kmetiji so malo drugacna pravila

https://www.informiran.si/portal.aspx?content=dedovanje-kmetijsko-zemljisce&showMenu=1&showRightFrame=1

kot sem povedsl idiotizem slo pravnega reda….kdor prevzame kmetijo ni dolzan izplacevati nujnega deleza…oz ga ne bi smel…na sreco se da to redit drugace da se izloci morebitno uveljavljanje nujnega deleza…seveda da se prenese lastnistvi se za casazivljwnja…ne po smrtu lastnika

In ravno kmetje so tisti, ki venomer jamrajo, da nimajo zadosti zaslužka, čeprav dvema ali celo več otrokom naredijo hiše in nič ne vlagajo v varovanje pridelkov proti toči, potem pa kar naprej od nas državljanov zahtevajo pokritje izpadlega pridelka, kot, da smo mi krivi, če oni nič ne vlagajo v zaščito. Seveda dobijo od države ampak država pa od nas vseh pokasira. Večina jih je pogoltnih, nekulturnih, brez občutka za humano živinorejo sploh, samo dobiček vidijo. Samo na eni kmetiji do sedaj sem opazila, da mačka nimajo samo za lovljenje miši ampak jim poleg škodljivega mleka dajo za jesti konkretno hrano za mačke in, da nimajo psa namesto alarma ampak ga večkrat dnevno sprehajajo, vmes pa ga imajo ob dobro izolirani uti v večjem ograjenem delu zemljišča ob hiši, pozimi pa v hiši. Samo eno tako humano kmetijo sem opazila poleg mnogih drugih. Žalostno.

To kar sem danes videla ni na temo avtorice, je pa navezano na nagnusno obnašanje nekaterih kmetov… hodim  po peš poti ob polju, po tej poti pripelje nasproti traktor, zavije na njivo, kmet nastavi stroj na začetek  njive, potem pa stopi ven kmet pred traktor se obrne namerno proti poti in naselju his, izvadi oneta iz gat in začne urinirat na polju, obrnjen direkt namerno proti  poti in bajtam.   Ocitno so nekateri kmeti res prasci, izločajo svoje izločki po njivah.. sam se enkrat naj protestirajo svinje ogabne za karkoli.. se vprašam v čem je razlika med jankovicevim drekovodom in njihovim lastnim drekom in izločkom na njivah… a protestirajo, zato ker v jankivicevem drekovodu ni njihov oseben drek in izločki ba njihovi njivi? Ker ocitno jih ti na njivah niti malo ne moti. Da o ogabnosti namernega razkazovanja genitalij na javnem mestu sploh ne govorimo.  Prostaki ogabni so eni ne kmetje, ampak kmetavzarji.

da poenosttavim…vsi ki imate cez kmete tok za povedat…slo kmet je prezivel fevdalizem, rasvetljenstvo, avstroogrsko, kraljevino jugoslavijo, naciste, komuniste ki so bili eni najvecjih skodljivcev in bo tudi vas sovraznike slo kmeta….in se tole…brez slovenskih kmetov slovenski jezik ne bi prezivel….pa se to…kaj rinete na vasi in se tja priseljujete?ko sem se zivel doma so bili vecni problemi z debili ki so se iz mesta priselili na vas…vedno ena in ista zgodba

Julij Cezar, 03.05.2025 ob 21:42

da poenosttavim…vsi ki imate cez kmete tok za povedat…slo kmet je prezivel fevdalizem, rasvetljenstvo, avstroogrsko, kraljevino jugoslavijo, naciste, komuniste ki so bili eni najvecjih skodljivcev in bo tudi vas sovraznike slo kmeta….in se tole…brez slovenskih kmetov slovenski jezik ne bi prezivel….pa se to…kaj rinete na vasi in se tja priseljujete?ko sem se zivel doma so bili vecni problemi z debili ki so se iz mesta priselili na vas…vedno ena in ista zgodba

Pred mano si varen. Ne silim v vas. LJ mi je zadostna.

Psihoterapijo si pa tudi zrihtaj izven LJ, Džuli. Ne mi delat guzve v mojem mestu.

🪼, 03.05.2025 ob 21:55

Pred mano si varen. Ne silim v vas. LJ mi je zadostna.

Psihoterapijo si pa tudi zrihtaj izven LJ, Džuli. Ne mi delat guzve v mojem mestu.

bebav komentar …jaz sem.pred tabo varen?ne pisi idiotarij debil…ja, drzi se ljubljanske greznice in ne sili na podezelje kreten

Anonimni125, 03.05.2025 ob 21:28

To kar sem danes videla ni na temo avtorice, je pa navezano na nagnusno obnašanje nekaterih kmetov… hodim  po peš poti ob polju, po tej poti pripelje nasproti traktor, zavije na njivo, kmet nastavi stroj na začetek  njive, potem pa stopi ven kmet pred traktor se obrne namerno proti poti in naselju his, izvadi oneta iz gat in začne urinirat na polju, obrnjen direkt namerno proti  poti in bajtam.   Ocitno so nekateri kmeti res prasci, izločajo svoje izločki po njivah.. sam se enkrat naj protestirajo svinje ogabne za karkoli.. se vprašam v čem je razlika med jankovicevim drekovodom in njihovim lastnim drekom in izločkom na njivah… a protestirajo, zato ker v jankivicevem drekovodu ni njihov oseben drek in izločki ba njihovi njivi? Ker ocitno jih ti na njivah niti malo ne moti. Da o ogabnosti namernega razkazovanja genitalij na javnem mestu sploh ne govorimo.  Prostaki ogabni so eni ne kmetje, ampak kmetavzarji.

Ti si hodila po kmetovi parceli, in se še jeziš nanj? Lahko on hodi po tvojem dvorišču, po tvojem stanovanju?

Anonimno 3754, 03.05.2025 ob 22:28

Ti si hodila po kmetovi parceli, in se še jeziš nanj? Lahko on hodi po tvojem dvorišču, po tvojem stanovanju?

Prepričaj se predno kvasis neumnosti in krive obtožbe… hodila sem po makadamski cesti ob reki in ne po kmetovi parceli.

Zraven te ceste na drugo stran je najprej ozji travnik in za travnikom njiva in tam je svoje izločke puščal kmet in razkazoval svoje genitalije vsem okol..

Četudi je njivah njegova meni ni normalno da spije po njivi  oprosti… svinjsko ogabno mi je to

Toliko enih negativnih komentarjev in zlivanja po nekom, ki bi rad prevzel kmetijo. Koliko ljudi pa je v današnjem času se pripravljenih prevzeti kmetijo in jo obdelovat? O bratu kolikor se mi zdi, ne vemo nič. Niti kje živi, niti s čim se preživlja… Predpostavlja se, da bo ostal reven in bos…, ker naj bi ga avtor kar okradel? Kaj pa če je morda celo bolje stoječ, saj dostikrat prav takšni najbolj gredo v kakšne tožbe.

New Report

Close