Pokvarjeno meso na RTL
Joj, joj!!!
Par dni nazaj smo imele temo o nepravilnostih, ki se dogajajo v trgovinah ( pokvarjena salama na pici, oprano suho meso, prekuhane hrenovke drugi dan prodajane za sveže… ).
Ravnokar je bilo na programu RTL prikazano, kako v Nemčiji prepakirajo meso, ki mu je potekel rok. V paketke, ki so bili tik pred rokom so napičili špagetek in naslednji dan kupili isto meso zapakirano z novo nalepko, na kateri je bil kasnejši datum, seveda s tistim špagetkom zapičenim v meso za dokaz.
To se je dogajalo še 17. dan po roku, ki ga je imelo meso.
Jak, jak, jak!!!
Keni.
Tudi pri nas ni nič drugače. Še bolj leni in šlampasti so, da še prikriti ne znajo!
V trgovini PP na tržnici v kosezah je žena hotela kupiti fileje kot ponavadi. On prodajalec pa ji je ponujal pakirane fileje in dejal, da so čisto sveži in ravnokar pakirani. Ko sem dobil jaz to v roke, sem takoj opazil novo enako nalepko kot originalna spodaj. Odtrgal sem zgornjo in videl, da je rok uporabe potekel že en dan prej. Nesel sem takoj nazaj in mi je seveda brez besed takoj zamenjal in seveda brez opravičila. Če bom še kdaj tako opazil, bom naslednjič brez opozorila poklical inšpekcijo!
In potem si zamisli, on to lahko kadarkoli lepo odpakira in da te stare fileje med sveže, ki jih ima v vitrini in vse skupaj proda!
Jaz sem enkrat v trgovini z živili videla jajca, ki naj bi bila pakirana šele naslednji dan (naprimer , da bi danes videla jajca, ki bi imela datum pakiranja 25.11.2004). To so bila jajca od neke KZ – ne vem več katere.
Potem pa mi je še znanka, ki je delala prek študenta v trgovini povedala, kako ke jajca iz starih kartonov cel “šiht” prelagala v nove, z novim datumom.
Od takrat pri nas kupujemo samo jajca, ki imajo datum odtisnjen na jajčni lupini. Odprem škatlo in vidim.
Vse te zgodbice in seveda tudi tiste, ki sem jih brala zadnjič po naslovom “zvjače trgovcev” (oz. nekaj podobnega), so eden izmed glavnih razlogov, da naša družina mesa ne kupuje pri mesarju oz. v trgovini.
Čimveč hrane kupujemo pri kmetih. Sveža jajca, domače meso (kadar pač imajo “koline” – potem pa v zmrzovalnik), zelenjavo, sadje (kolikor nimamo svojega), bučno olje, jabolčni kis, enkrat na teden tudi mleko – tolikokrat se namreč oglasim na tej kmetiji, moko pri “domačem” mlinu…
Je pa res, da gre za sorodstvo in jim glede hrane več kot 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupam.
Lep pozdrav?
n.
17 dni po roku meso obupno smrdi, tako da si ne predstavljam, da bi kdo lahko kaj takega sploh prodal, kaj šele pojedel. Saj se vse živo dogaja, vseeno pa RTL ni ravno inštanca.