pol leta – kako je pri vas?
Danes je 6 mesecev od poroda. Miška jih je proslavila z dvema žličkama kašice iz bučk.
Kaj zdaj zna?
– postaviti se iz polsedečega v sedeč položaj, sedi ob opori
– kričat in cvilit, ko ima vsega poln kufer in želi iti spat
– zna sama poiskati vir hrane, umikati ovire do tja
– vpije ma-ma, da-da, dajda, ne ne ne, ata ta, galebli, ua ipd.
– zna se zasmejčkat in potem skriti očke (kot da ji je nerodno)
– zna odločno zatežit, kadar nekaj ni po njeni volji
– med previjanjem zagrabi nogico in si jo vtakne v usta
– igrače že dolgo preklada iz roke v roko
… najbrž je še kaj…
Kaj posebnega ji ne gre?
– ne zna piti po steklenički (dudo kar žveči in čudno gleda, ful je smešna)
Kaj pa jaz?
Sem že vmes shujšala na prejšnje kile, pa sem zdaj spet pridelala dve gor :((( Po trebuhu imam še vedno lineo negro, sicer manj vidno, pa vseeno. Koža na trebuhu najbrž ne bo šla toliko skupaj kot je šla prvič. Želim si že začeti spet z jemanjem KT. Na glavi imam pol manj las kot prej. Navadila sem se, da hodim okoli z “označeno” ramo (ponavadi je vsaj oslinjena, če ne kaj konkretnejšega). Drugače sem pa ful važna ker imam tako krasni punčki.
Je še katera, ki te dni praznuje pol prve svečke? Kako vam gre?
oi,
no mi bomo drug teden stari pol leta…pa poglejmo kaj znamo 🙂
– postaviti se iz polsedecega v sedec polozaj, sedi ob opori
– kricat in cvilit, ko ima vsega poln kufer in zeli iti spat
– zna odločno zatezit, kadar nekaj ni po njegovi volji
– kricat in cvilit ko bi tisti trenutek nekaj rad in mami nima sto rok, da mu takoj ugodi
-ceblja najraje ne ne ne, uuuuu, aaaaa, baaaa, maaaa
-zelo rad se igra pod mostickom na katerem ima obesene plisaste igrace…z njimi najraje klepeta
-med previjanjem se najraje oprime svojega najboljsega prijatelja in se pri tem smejcka
-ce ga ogovori nekdo,ki na ne pozna se takoj skrije k mamici
-dvigne rokice,kadar zeli iti v narocje
-koncno se je naucil lepo jesti po zlicki
Kaj se ne zna:
-ne zna se se obrnit s trebuscka na hrbet
-ponoci se zbuja kot novorojencek
Jaz pa shujsala se bolj kot pred nosecnostjo, nehala gledat telenovele in nasploh tv, nazaj dobila nekaj mozoljckov,ki so med nosecnostjo lepo izginili in ja, na glavi imam tudi jaz pol manj las…
hehehe, tukaj smo tudi mi.
nasa je postala pravi mali vrazicek, plus ima ze dva zoba na frisno.
zanima jo vse okoli nje in nima niti toliko casa, da bi se podojila–kar pomeni, jesti hoce samo se z zlico. poje pa skoraj vse, kar ji dam.
spi manj, kotali se na vse strani, igracke so rahlo passe, bolj jo zanimajo razne sumece revije, vrvice,…aja, po novem jo lahko hranim samo jaz, ce mene ni oz jo hrani tasca pade v totalno histerijo (joka, se dobesedno davi — ali kdo ve, kaj naj naredim?????). ojoj.
ja, kar se mene tice – lasje se kar, vsak dan vsaj 5x pobruhana, kile normalno, …. in ravno koncujem pisanje disertacije….
overall, ocena 5 plus (no ja, pride vmes kaksen dan).
lepo lepo se imejte z vasimi polletniki/cami
bojana
No mi smo pa bili pol leta stari pred točno enim tednom.
Zobkov še nimamo, vemo se dvignit iz polsedečega v sedeč položaj, sedimo pa še vedno z blazinami okrog sebe, se že opiramo na nogice za nekaj sekund, kravic še vedno ne maramo pasti in tako nam tudi kotaljenje ne gre saj ne maramo bit na trebuščku, se pa velikokrat prevalimo na bok. Zgovorni smo zelo vendar še vedno bolj, eeee,aaaa,uuuu, edl, grrl in podobno. Tudi mi vemo glasno protestirat če nam kaj ni prav, vreščat, se glasno smejat, kar je mamici najlepše. Naš tmal je zelo zahteven in ga mora mami cel dan zabavat, kar se tiče spanja pa podnevi bol malo, zvečer pa zaspimo in spimo do zjutraj lepo čeprav se vmes dvakrat dojimo(mami upa da bo tako ostalo oz. bo le še boljše). Z gosto hrano napredujemo zelo počasi, pripravljen je vse probat potem poje 3-4 žličke in to je to.
Mami pa 3kg več kot pred nosečnostjo in upam da bo tako tudi ostalo, želela bi le da gre stran še ta odvečna koža, ki pa se še zmeraj pozna. Lasje so zaenkrat ok., tudi jaz sem parkrat dnevno pobruhana če pa ne pobruhana pa zagotovo poslinjena.