Polaganje laminata – 4000€??
Jah…lej…niso vsi za vse rojeni, tudi v stilu “jaz pa znam ti pa ne”…. ti pa vaš 15letnik pa verjetno ne moreta in ne znata česa drugega, a ne?
Jaz se naprimer štroma ne pritaknem. Pa polaganja ploščic, parketa in laminata tudi ne. Plačam majstru, brez občutka prizadetosti ega ali prišparanja denarja. Ker imam izkušnje polaganja ploščic s strani sorodnika: zamakalo, eno leto po polaganju. In so bilipotem dodatni stroški: je moral keramičar popravljat….
Jah…lej…niso vsi za vse rojeni, tudi v stilu “jaz pa znam ti pa ne”…. ti pa vaš 15letnik pa verjetno ne moreta in ne znata česa drugega, a ne?
Jaz se naprimer štroma ne pritaknem. Pa polaganja ploščic, parketa in laminata tudi ne. Plačam majstru, brez občutka prizadetosti ega ali prišparanja denarja. Ker imam izkušnje polaganja ploščic s strani sorodnika: zamakalo, eno leto po polaganju. In so bilipotem dodatni stroški: je moral keramičar popravljat….[/quote]
Hišo je gradil oče sam. Zidar je bil samo kot tisti, ki je pregledoval da je vse ok. Enako z vsem ostalim – ometi, inštalacijo, zaključnimi deli… 30 let je bila hiša bp – parket so 1x pobrusili.
Če nimaš sredstev si pač primoran se česa dodatno tudi naučiti. In polaganje laminata v resnici ni nič težjega.
Ampak saj pravim – če imaš sredstva in če veš, da je tvoj čas vreden več potem je to brez veze.
pri kakih polagalcih bodite pozorni ali vam mojster v kakem predračunu navaja samo ceno polaganja laminata ali tudi zaključnih letvic…..leta nazaj me je eden nategnil, ko sem se kot neumen mulc menil, je rekel, da je polaganje jurja na meter…..tolarjev….res je bilo….ko je poslal račun me je pa sezulo…..neko izravnalno maso je računal kot tekoče zlato, polaganje zaključnih letvic pa 1100 tekoči meter…..tako je bilo več stroškov z letvicami kot z laminatom….je pa letvice samo odžagal in s silikonom zalepil. sem bil pa takrat neumen, ker nisem vprašal za predračun in sem šel na neko zaupanje znancu.
4000 jurje je ogromno, če ni glih cel kup prostorov nepravilnih oblik.
Takole na hitro pogledano…
http://www.mojmojster.net/informativni-izracun-cen-gradbenih-del/8/24, uradni cenik sekcije http://www.ozs.si/Portals/0/Media/Dokumenti/OZS/Sekcije{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20in{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20odbori/Miran/PTO/InfoCenikParket2012.pdf (seveda so cene brez DDV).
Znosna cena, če je v to vključeno popolnoma vse, ves pomožni material, laminat (povprečen, ne ravno najcenejši) in vse delo.
Laminati (material) so od 4 do 30 evrov na m2, tako da je zelo težko odgovoriti na to vprašanje. Potrebna je natančna specifikacija oz. predračun. Jaz bi rekel delo okoli 1000, zaključne letve in drugi materiali recimo 500, laminat pa 2.500. Če vam je torej ponudil laminat, ki stane 25 evrov na m2, je cena poštena. Ampak najbrž je imel v mislih cenejšega. Za gospo je tole najbrž prepozno, ampak morda drugim kaj pomaga.
Solea, 25.04.2017 ob 19:08
Toliko znaša predračun z delom in materialom za slabih 100m2. Je to normalna cena ali previsoka? Prenizka verjetno ni
U šit – toliko je nas prišlo polaganje klasičnega parketa za 155 m2. Ampak ja – obrtniki so povišali cene svojih storitev. Zdaj je gradit, obnavljat – pač: drago.
niso vsi za vse, 26.04.2017 ob 08:56
Jaz se naprimer štroma ne pritaknem. Pa polaganja ploščic, parketa in laminata tudi ne. Plačam majstru, brez občutka prizadetosti ega ali prišparanja denarja. Ker imam izkušnje polaganja ploščic s strani sorodnika: zamakalo, eno leto po polaganju. In so bilipotem dodatni stroški: je moral keramičar popravljat….
Jaz sam polagam laminat, parket (razen zbrusiti sem ga potem dal), ploščice, štrom, …
Šalabajzarjem ne pustim. Nikoli nisem zadovoljen z njihovim delom.
Po izobrazbi sem mag. tehnične smeri, moja plača je prek 6 jurjev. Denar torej NI merilo.
Kaj jaz ne delam sam: zunanja dela, kjer rabiš bager ali lopato in ogromno časa.
Eni pač fitnes ali trimčkanje, jaz raje kladivo in macolo v prostem času.
Upssa, 26.08.2022 ob 13:52
Kakšen je dec, če ne zna niti položiti laminata ? Eni imate res dve levi roki. Sranje je imet takega moža, ki nič ne zna. A za vsako figo kličeš mojstra, hišnika,malarja..?
Lje, niso vsi za vse – moj ni za nič doma naredit razen žarnic zamenjat, še to ne ve, kateri je naš števec za vodo v cestnem jašku – dve levi roki, ker res ni znal, ker ni rasel v takem okolju, ga niti doma niso naučili, ker je blokovsko dete ekonomistov.
Znam pa jaz namestno njega marsikaj sama naredit -odtoke odmašit, strešnike zamenjat, wc školjko zamenjat sama, pa hraldilnik ali pralni stroj priklopit in odblokirat.. Tudi štrom zanm zvezat – m eje moj oče vse naučilv mladih letih, za kar sem mu neizmerno hvaležna.
Pa moža nisem nikoli žrla zaradi tega ali mu očitala. Je pa zlati prinašalec mnogo več zaslužka domov, kot jaz – saj sva se tako tudi dogovorila, on dela kariero, jaz namestno njega pa kaj postorim, česar ni vešč, ali ne zna….Kar je potem samoumevno in razumljivo. Vsak doprinese po svoje. In tudi obrtnike jasno plačaš za dela na bajti – zidala pa sama ne bi nikoli in polagala šploščic ali parketa. pobrusit, vzdrževat ja, polagat pa ne. Kam pa pridemo, če ne bi bilo takega dela tudi za obrtnike – električarje, keramičarje ? Niso vsi moški handy man kar se zidarsko-popravilnih in štromarskih del tiče doma.
Jazbaba, 25.04.2017 ob 19:18
Meni se zdi zelo drago. Za tak denar dobiš parket s polaganjem vred.
Lažnivec. Parket je od 30eur dalje, lepilo 15 eur pod 70 eur parketa z delom ni. Laminat 13 eur, podloga 2 eur delo pa okrog 10 eur, 25 je ok cena za laminat do 13 eur. Cene niso take kot so bile ko ste nekateri delali.