Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek polaganje ploščic na dvorišču – sam?

polaganje ploščic na dvorišču – sam?

Kakšne izkušnje imate s polaganjem kvadratnih ploščic po dvorišču. Sedaj so ploščice in jih je kar precej zlomljenih. Potrebno bi jih bilo zamenjati. Ker pa je delo tako drago, smo se odločili, da se dela lotimo sami. Najprej pesek, teptanje in polaganje. Imate izkušnje. Kaj pravite se lahko to loti nekdo čisto brez izkušenj.

Lahko se loti, kako bo narejeno, je pa odvisno od tega, koliko se pred delom o načinu izvedbe pozanima pri strokovnjakih (osebno ali internet), koliko denarja je pripravljen vložiti v obnovo (material + najem strojev) ter koliko cenejši je ta “naredi sam” sistem od obrtnikov in kako natančen je ta človek.

Zakaj bi menjali? Zbrusi obstoječo keramiko z diamantno brusilko, namaži z emulzijo(Uzin,…), namaži lepilo( recimo Unihem Flisurit PLUS-za zunaj) in gas. Rabiš 1.5 m libelo,, križe, kelo, gladilko z zarezami, mešalo za maso, plastično kladivo, rezalec keramike-boljša je diamantna brusilka).
In gas!

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Malo se pozanimaj pri obrtnikih ali v kakšnih revijah za gradnjo doma.

Pazi! Trava in razne korenine včasih poženejo tudi med fugami oz. med ploščami.
Temu se izogneš tako, da pod plošče položiš folijo. Kakšno, ti bodo povedali obrtniki ali pa kar prodajalec plošč(ic)

Sama sem se lani lotila polaganje tlakovcev okoli hiše, ker so bili stari posedeni in pa vmes se je zarasla trava. Prvi dan sem se malo lovila, potem ni bilo problemov. Pa sem kaj takega prvič počela. Morala sem vse stare lakovce odstranit, dosuti pesek in ga zravnati, ter nazaj položiti tlakavce. Tega je bilo okoli 25 m širini cca 80 cm. Do danes je še isto.

Torej če imate voljo, ne vidim ovir da se tega ne bi lotili.

New Report

Close