Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Polaganje tapet

Polaganje tapet

Ima kdo na stenah tapete? Koliko ste plačali za polaganje? Za koliko m2?

Koliko pa imaš tapet. Drugače je pa od 7 do 15 EUR na m2 . Odvisno od tapet kakšne so.

Midva sva jih dala v otroško sobo v celoti in dnevno sobo samo eno steno, na drugo pa pas 1,40 kot okrasna. Ne spomnim se zdaj cene (verjetno je pri nas tudi malo dražje) ampak ti povem, da če bi še enkrat se odločal jih ne bi dal.
V otroški sobi je že dve leti vonj, v dnevni sicer ne, ker je združena s kuhinjo in se pač vonj ustvari vsakič znova. Razmisli.
Jaz jih v spalnice ne bi več dajal.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Mi imamo tapete na eni steni v otroški sobi in na eni steni v centralnem prostoru. Vrhunske tapete, vrhunski polagalec. Nimam pojma, o kakšnem vonju govoriš. Po skoraj štirih letih so take kot prvi dan. Cene se pa ne spomnim, mi sploh ni bila važna, ker sem vedela, da bodo zahtevne za polagat in sem želela najboljšega. Oz. jih je v otroški sobi celo najprej položil slikopleskar, ki ni imel veliko izkušenj s polaganjem in je bil dizaster. Prišel potem gospod, ki dela samo to, odstranil, uporabil pravo lepilo za takšne tapete, in naredil v nulo.

Ne razumem, zakaj tapete? Vzorca se boš kmalu naveličala, odstranjevanje tapet je pa zamudno in tečno opravilo.

Vse skupaj 20m2.

Mi imamo tapete na eni steni v otroški sobi in na eni steni v centralnem prostoru. Vrhunske tapete, vrhunski polagalec. Nimam pojma, o kakšnem vonju govoriš. Po skoraj štirih letih so take kot prvi dan. Cene se pa ne spomnim, mi sploh ni bila važna, ker sem vedela, da bodo zahtevne za polagat in sem želela najboljšega. Oz. jih je v otroški sobi celo najprej položil slikopleskar, ki ni imel veliko izkušenj s polaganjem in je bil dizaster. Prišel potem gospod, ki dela samo to, odstranil, uporabil pravo lepilo za takšne tapete, in naredil v nulo.
[/quote]

Absolutno tapetar ja, slikopleskarji neradi to delajo. Mogoče si ti naredila boljšo varianto, ko si dala samo na eno steno v otroško. Midva sva komplet otroško dala in sem prepričan, da sva preveč zadihtala. Vonj je. Res je vonj. Najbolj vidim takole, če nas kakšen dan ni, ali da pridemo od kje, če je bila soba cel dan zaprta, da se čuti nek vonj, mogoče lepilo in vlaga nimam pojma. Saj ne rečem, se prelufta, pa potem ko otroci spet notr letajo spet ok, ampak ko pa stopiš v sobo je pa vonj.
V dnevni ne, saj pravim, mogoče zato ker jih imamo samo na eni kompletni steni in še kuhinja je povezana.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Odvisno, za kakšne tapete gre. Moje so visokega cenovnega razreda. Ostale me niso zanimale. Kupujem na dolgi rok.

Ni vzorec, ki bi se ga človek naveličal. V bistvu sploh ni vzorec, nič se ne ponavlja.

Odvisno, za kakšne tapete gre. Moje so visokega cenovnega razreda. Ostale me niso zanimale. Kupujem na dolgi rok.

Mi na ceno ne gledamo, gledala sva da so čimbolj “zdrave”, zato so bile verjetno tudi tako prohleto bio eko drage. Pomojem bi lahko celo bajto opremil z normalnimi tapetami, ne pa eno otroško sobo.
Aha, ne mi na dolgi rok ne, ker se to nabere vse sorte na podlago. Ne ne, nekaj za največ tri leta, potem gre vse dol in se prebeli in konec s tapetami. Nehaj, veš koliko plesni se to nabere spodaj?! To ni zdravo za kakšen dolgi rok, niti slučajno. Kako da ti to tapetar ni povedal?????

Za razvoj plesni niso krive tapete. Tisti, ki se mu to dogaja, naj se raje vpraša, v kakšnem objektu živi.

Koliko si plačal za m2 tapete?

Vedno jih polagam sama.

Ravno danes sem v stanovanju polagala tapete.

Tapete so zdaj res vrhunske, z blagimi nevpadljivimi vzorci. Z njimi ne pretiravaj, ena stena bo dovolj. Nobenega vonja ni, stena je vedno topla, v prostoru doda obcutek prestiza. Polaganje je preprosto , vsak, ki je malce spreten se lahko loti sam.

Za razvoj plesni niso krive tapete. Tisti, ki se mu to dogaja, naj se raje vpraša, v kakšnem objektu živi.

Koliko si plačal za m2 tapete?
[/quote]

Se strinjam s tabo, v normalni hiši ali stanovanju, kjer plesni ni, se le-ta ne bo razvila niti pri tapetah.

Kdaj se odreže višek tapete (traku)? Ko je še mokra ali ko je suha?

Odgovor na objavo uporabnika
pri nas pa tako, 23.12.2020 ob 20:32

Lahko prosim navedeš kontakt polagalca? Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
tapetka, 23.12.2020 ob 17:35

Ima kdo na stenah tapete? Koliko ste plačali za polaganje? Za koliko m2?

Za eno steno 6,5 x 3,6 samolepilna fototapeta, samostojno polaganje nekaj čez 400€.  Ceneje je, če si izposodiš knjigo “Sam svoj obrtnik”, tapete, lepilo in morda še kak pribor za polaganje navadnih tapet.

New Report

Close