polet s helikopterjem, darilo za rd
Nekako se mi darila, kjer gre lahko precej stvari narobe, ne zdijo primerna.
Prijatelj je pred leti za darilo dobil motorko s katero se je kasneje zelo poškodoval. Ljudje, ki so mu jo kupili se me počutijo ok. Saj razumete kaj mislim, a ne?
Pred leti je bila na LJ Barju balonarska nesreča, v kateri je umrlo in se hudo poškodovalo kar nekaj ljudi. Veliko njih je dobila za darilo polet ravno s tem balonom.
Pa še in še je znanih takih nesreč. Za vas ne vem, jaz pa takih daril ne poklanjam.
Žalostno mora biti življenje, kjer se izogibaš vsemu, “kar bi lahko šlo narobe”. Še “za en teden v Umag” je tvegano:
– avto, na cesti – vedno tvegano
– na morju se vsako leto kdo utopi/ga povozi čoln ..
– in še morje stvari, ki lahko v takem tednu gredo narobe (npr. žena spozna “boljšega”)
Ampak – vsak po svoje !
Lahko podaris masazo v saloni 100m od bivalisca, povsem nedolzna zadeva, pa cloveka zbije avto na prehodu za pesce, ko gre na/od masaze.
Lahko podaris litozelezni lonec, ki ga obdarjenec spravi na vrhnjo polico, ker ga ne uporablja vsak dan in mu pade na glavo, ko ga bo jemal s police.
Mislim, ce gledas na take stvari, se voscilnice z denarjem ne podaris, ker se obdarjenec lahko poreze na papirju, pride do zastrupitve in umre.
V bistvu, v danasnjem casu ga se objeti ne smes, ker mu tako lahko podaris korono.
Očitno nas je več, ki razmišljamo podobno.
[/quote]
Ne maram negativno razmišljati, sploh ne iz strahu sprejemati odločitve glede česarkoli. A nekaj slabih izkušenj kjer se je kaj sfižilo in potem tisti grenak priokus ko se spomniš…je dovolj, da si za vedno previden. Preprečiti seveda ne moreš ničesar , kar je komu usojeno. Ampak ne bi želela “sodelovati” pri tem in če je le možno se riziku izognem.
Masaža je super ideja.
Bil na poletu z avijonom, z balonom… tudi v tandemu sem že skočil.
Če ima mož željo, definitivno naj se mu izpolni.
Če bi res vsak gledal samo na to, kaj se lahko zgodi, ne bi noben potoval z letalom, pa je pred korono bilo po 10.000 letal in več na enkrat v zraku po svetu.
Nesreča je bila z balonom, in verjamem da se sedaj tako hitro ne bo več ponovila, saj se bo še bolj pazilo na varnost. Isto z helikopterjem. Evo še Kobe se je ubil z njim. Pa vseeno dnevno frčijo naokoli drugi.
Ni fora, da mož ne bi šel na polet s helikopterjem. Naj gre, samo naj si plača sam.
Sama živim precej adrenalinsko življenje (turno smučanje, potapljanje, skoki v vodo- čim višje tem bolje,…), tako da vem o čem govorim. Primera, ki sem ju navedla, v enem zgornjih zapisov, sta le dva od nekaj njih, ki sem jim bila priča. Verjemite, ko pride do tragedije, se tisti ki je darilo poklonil, sooča z težkimi stiskami, vprašanji,…
Se pa seveda lahko zgodi, da te povozi avto, ko greš na koriščenje darilnega bona v masažni salon, pa mislim, da se tisti, ki je poklonil darilo za masažo ne bi ukvarjal z enakimi vprašanji kot tisti, ki je poklonil adrenalinsko izkušnjo.
Upam, da niste tako zaplankani, da ne bi razumeli poante mojega odgovora, ali pač?
Ni fora, da mož ne bi šel na polet s helikopterjem. Naj gre, samo naj si plača sam.
Sama živim precej adrenalinsko življenje (turno smučanje, potapljanje, skoki v vodo- čim višje tem bolje,…), tako da vem o čem govorim. Primera, ki sem ju navedla, v enem zgornjih zapisov, sta le dva od nekaj njih, ki sem jim bila priča. Verjemite, ko pride do tragedije, se tisti ki je darilo poklonil, sooča z težkimi stiskami, vprašanji,…
Se pa seveda lahko zgodi, da te povozi avto, ko greš na koriščenje darilnega bona v masažni salon, pa mislim, da se tisti, ki je poklonil darilo za masažo ne bi ukvarjal z enakimi vprašanji kot tisti, ki je poklonil adrenalinsko izkušnjo.
Upam, da niste tako zaplankani, da ne bi razumeli poante mojega odgovora, ali pač?
[/quote]
Če ima nekdo tako adrenalinsko željo, si jo bo uresničil, z darilom ali brez.
V obeh primerih je verjetnost, da gre kaj narobe ista.