Poletna hladna “odeja”
Zanima me če kdo ima preverjeno poletno “pregrinjalo, odejo”, ki daj e občutek hladnosti oz hladi.
Imam 3 delni set(rjuha+prešita odeja…Dormeo), samo je pretoplo za sedaj. Rada bi nekaj tanjšega in da hladi.
Poleti paše. Te rjuhe od Dormeo so mi ok, saj dajejo ta občutek hladnosti.
Rabim zaradi videza postelje, ter da se lahko pokrijem, saj drugače ne zaspim. Včasih me poleti sredi noči od odprtem oknu fajn zebe če imam samo tanko rjuho. Ta komplet(zgoraj omenjen), pa je sedaj pretopel.
Kje in kaj naj si kupim, s tem željami.
Hvala za predloge.
Malo težje razumem, zakaj bi, če ne zaradi videza postelje, rabila še hladilno opremo na sebi, če praviš, da te zebe? Mogoče zapri okno in se ravnaj po tem, kaj je dejanskega stanja, če tudi sedaj ni zunaj nad 30 C.
Pregrinjala so drugače res zgolj zaradi lepšega. Obleci kakšno rjuho, bo prec topleje.
Jaz sem že “100 let” nazaj kupila pralne kovtre v Odeji Škofja Loka.
Je tako, da se dva tenka kovtra skupaj spneta po robovih. Pozimi imam oba, poleti samo enega.
Splača se ti do trgovine pri tovani v Škofji Loki, kjer so popusti, pa kšna mini napakca pa 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejše.
Odeja ima res kvaliteto – kot sem napisala, jih perem že vsak 12 let, 5x na leto in so (skoraj) kot novi..
Ti pa svetujem še nekaj – satenasto posteljnino – kapne! Res je dražja, je pa prijetno hladna.
nekaj takega daj na sebe povezava
Tudi pri nas se poleti pokrivamo s praznimi prevlekami. Včasih s flanelastimi, včasih z gladkimi bombažnimi, satenaste posteljnine pa nimam, ker je nihče ne mara. Za hladnejše noči imamo zraven še deke iz mikrovlaken – se pokriješ samo s tem, ali pa vržeš preko prazne prevleke. Te deke so normalno pralne, tako da jih ni treba v nekaj oblačiti.