Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poletna Irska

Poletna Irska

Že veliko let sem si želela na Irsko , pa so bile cene vedno zasoljene, tako da mi ni nikoli uspelo nabrat toliko denarja, da bi lahko šla. Letos pa sem na netu našla tole ponudbo

IRSKA – 990 EUR – 11 dni[/url]

in bila totalno navdušena. Majhna skupina – kot družina. Sicer sem do sedaj hodila vedno v lastni režiji, vendar je tole zgledalo tako lušno, da sem se kar prijavila.Šla sem tudi na predstavitev s slikami in me je zadeva še bolj prevzela. Tako bom lahko odkljukala še eno destinacijo na mojem seznamu želja.

[img]http://www.bigpicture.si/wp-content/uploads/2011/06/150.jpg[/img]

Irska je krasna. Sem bila pred par leti nekaj dni v Dublinu in malo okoli in od takrat imam željo se it malo dlje tja gor potepat. Upam, da pride kdaj na vrsto – za letos imamo glavnino dopusta že splanirano.
Tole je kar zanimiv program, ampak žal ne maram potovanj z agencijami.

Tudi jaz ne hodim z agencijami, to bo prvič. Pritegnilo me je to, da program ni tako premočrtno začrtan in da se da zaradi majhne skupine marsikaj zmenit. Pa zanimiva se mi zdi stvar, da zajtrk in večerjo vedno pripravlja dežurna ekipa – tako da pride vsak na vrsto.
Bom probala, pa kar bo, bo.

Tudi jaz sem bila na Irskem v lastni režiji in se mi zdi taka zadeva še najboljša. Najela sva s fantom avto in si sama delala načrt kam bova šla in kaj si bova ogledala. Obiskala sva kar veliko mest od Corka, Galwaya,Kerry, Donegal, Dublin…skratka bilo je luštno in Irska je res super lepa, zanimiva….v vsakem primeru ti ne bo žal.

Jaz sem bila na Irskem dvakrat – enkrat s skupino, drugič sama, z najetim avtom. Prvič katastrofa (pa tudi manjša skupina, kao alternativa – kolesa…), drugič čudovito. Spala sem v B&B, brez predhodnih rezervacij, kjer sem pač pod večer “pristala”.
Škoda, da ne greste v Glendalough, mene je totalno prevzel… Pa Galway, Connemara in Aranski otoki.

V bistvu za 1000 eurov dobiš le prevoz z Ryan airom, nočitve v hostlih (res osnovni zajtrki – toast in maslo, čaj) in prevoz z busom po Irski… vse ostalo moraš doplačati. V ponudbi pravi, da so doplačila cca 70 EUR, kar je čisti nateg… pripravi vsaj še dodatnega tisočaka, če res hočeš uživati (samo vstopnina za Guiness storehouse je cca 13 EUR, Cliffs of Moher – 8 EUR in tako naprej)… pa tudi pri letalskem prevozu boš morala vsaj 80 EUR doplačati (normalna prtljaga do 15 kg…cca 20 EUR/polet, 4 poleti – Graz-London, London-Dublin in nazaj, btw traja cel dan)… pa za Dublin je namenjen samo 1 dan, kar je res malo, glede na to, da so vsa ostala mesta na Irskem neprimerljiva (beri majhna in ni kaj dosti za videti – razen Galway, kjer je vsak vikend neka druga tematika – recimo Latin festival, Art Festival itn). Drugače pa je pokrajina dih jemajoča…

Pa tudi si ne znam predstavljati kakšna bo populacija udeležencev… ne znam si predstavljati, da bodo ljudje v zrelih letih nočili v hostlih (dormih!!), mlajša populacija pa itak sama potuje…

Uživaj vseeno 🙂

Prebrala sam ta program in se v celoti strinjam z “Dublin”.

Bila sem na Irskem pred dobrimi 10 leti v lastni režiji. Takrat sem si nabavila Irish heritage card. Z njo imaš skoraj vse vstopnine v muzeje, gradove, …. brezplačne.

Tukaj imaš link: http://www.heritageireland.ie/en/Info/HeritageCards/

pa premisli, če pride v poštev zate.

Uživaj na Irskem. Jaz vem, da bom nekoč spet obiskala ta čudoviti otok. Toliko moram še videti!

viski mmmm 🙂

New Report

Close