Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Poletni dopust?

Poletni dopust?

Ali kdo že odpoveduje poletni dopust? Mislite, da bo poleti še recimo omejitev potovanj, prepovedan vstop v marsikatero državo…? Mi imamo rezervirano potovanje v državo, ki je pravkar prepovedala vstop tujcem in trenutno še možnost odpovedi, ampak še vedno nekako upam, da se bodo julija stvari umirile.

Imam plačano, agencija še ni ponudila odpovedi, da dobim denar nazaj, če se stvari ne umirijo. Ker je še cca pol leta do tja.

Po moje je bolje, da si kupiš kakšen malo večji lavor. Če imaš udoben kavč, bo to to.

Uff, jst upam da se bodo meje odprle že dost prej, ne pa komi julija.

Hvala bogu ne planiramo dopusta mesece vnaprej in če že kaj rezerviramo vnaprej, je to zmeraj z možnostjo odpovedi. In v tem trenutku o dopustu niti slučajno ne razmišljamo.

Uff, jst upam da se bodo meje odprle že dost prej, ne pa komi julija.
[/quote]

Saj ste kričali in tulili, naj bodo ljudje doma. Zdaj pa bodite doma. Dopustov letos ne bo.

Jap. Ravno včeraj smo se pogovarjali, da bo treba letos postaviti tisti montažni bazen.

Saj ste kričali in tulili, naj bodo ljudje doma. Zdaj pa bodite doma. Dopustov letos ne bo.
[/quote]

Vsi nismo tulili naj bo folk doma. Tud sama nism skoz doma. Se pa držim vseh ostalih ukrepov.
In ja, tega da se npr julija ne bi mogl čez mejo, se sploh ne bojim. Do takrat vrjamem da se bo dal. Upam pa, da se bo dal to že dost prej, če že ne konc aprila pa vsaj maja, pa magar če me Hr da za 14 dni v izolacijo 😉

Do julija bo marsikdo že prebolel virus. Če se bo zadeva umirila, bodo v veljavi milejši ukrepi – razkuževanje rok, izogibanje gnečam, merjenje temperature na letališčih… Odvisno je tudi od destinacije. Pri pandemijah je značilno to, da se okužbe širijo enkrat na severni polobli, drugič na južni (povezano z letnimi časi). V poletnih mesecih se bo najbrž treba izogibat južni Ameriki (Brazilija, Argentina, Čile), južni Afriki, Avstraliji…

Poleti bo to že zdavnaj mimo. Je pa pametno z rezervacijo počakati zaradi cen. Mogoče bodo padle. Jaz imam rezervirano letalo in hotel. Za letalo lahko spremenim datume, za hotel sem dala minimalni avans. Zaenkrat ne nameravam odpovedat, bom ta dopust krvavo potrebovala. Julij je še daleč. Zdaj vidite, kaj vse se lahko spremeni v enem samem mesecu.

Ce bo krize konec do poletja , bo letovanje na hrvaskem zelo poceni. kot leta 91, ko nas je bilo ene 10 v vsakem hotelu. in bilo je res fajn .
Sicer pa danes nihce ne ve, kdaj bo tega sranja konec in bo iti na dopust varno. jaz ze ne bom z masko po kempu hodila in se ozirala, kdo bo kihnil vamE in kdo je bil na wc pred mano. no way.

drekač je že prilimal eno bebavi sličico.
Ne dopusta ne bo, ker tudi pouka ne bo (tako jaz trdim) do septembra!

Nam so podaljšali delo od doma do konec aprila. Izgleda, da bomo morali imeti vsak svoj roštilj za 1.maj … na razdalji 5 metrov.

Kako pa ti to veš, če je bila zadnja pandemija pred 100 leti? Saj veš, španska gripa v letu 1918 in izkušenj praktično ni.

Za letos smo že skenslali junijski dopust, potem bomo pa videli. Da bi rinili takoj, ko bo nekdo rekel, da se lahko, gotovo ne bomo. Počakali bomo, da se zadeva popolnoma umiri.

dobri smo še celo poletje in še čez, do odkritja cepiva

Je za nas najmanj pomrmbna. V bistvu sploh ni slabo, da je zaprta. Naši čefurčki bodo sicer jokali, ma koga briga.
Za nase gosppdarstvo je pomembna meja z italijo in avstrijo, pa da se tam razmere uredijo cim prej.

Letos nikamor. Premalo vemo o samem virusu. Letos odkrivamo Slovenijo in pomagamo domačemu gospodarstvu.

No,no, za nekoga, ki je vojna leta preZivljal poletje na jadranh, zelo pesimisticen post. Tudi mi smo bili n amorju v nemirnem casu in je bilo zelo malo turistiov … Letos pa morje tudi bo, samo vpr.če že za 1.maj – zaradi vremena 😉, lani je bil cel maj bolj ‘bogi’, tokrat pa ne nore znova zatajiti …

No,no, za nekoga, ki je vojna leta preZivljal poletje na jadranh, zelo pesimisticen post. Tudi mi smo bili n amorju v nemirnem casu in je bilo zelo malo turistiov … Letos pa morje tudi bo, samo vpr.če že za 1.maj – zaradi vremena 😉, lani je bil cel maj bolj ‘bogi’, tokrat pa ne nore znova zatajiti …
[/quote]

Slovenčki bodo itak laziti začeli okoli, čim bo malo lepše vreme.
Že zdaj vas imamo poln k* na Obali, kljub vsem opozorilom vi ne j* sistema.

Slovenčki bodo itak laziti začeli okoli, čim bo malo lepše vreme.
Že zdaj vas imamo poln k* na Obali, kljub vsem opozorilom vi ne j* sistema.
[/quote]

Slej kot prej se bo zivljenje vrnilo v normalne tirnice, ceprav se zdi danes to sila oddaljeno. Po vsej verjetnosti bodo že prvomajski prazniki napovedali lepši prihod leta in s tem povezane ‘selitve narodov’ … Poletje pa ni dileme, da bo vse vrvelo okrog …

Nič ne planiram. Če bo bolje bomo šli, če bo isto ne bomo sli na morje

Ne morem mimo razmišljanja, ki ga imate nekateri. Pravijo, da bo šele april pokazal, kako okuženi smo, veliko ljudi dela vse, da bi po eni strani zaščitili sebe in družine, po drugi pa kolikor toliko normalno preživeli vse tole.

In potem se najdete taki, ki komaj čakate prvi maj, da bi začeli selitev na skalovje Istre in že razmišljate, da tole itak ni noben big deal in boste poleti lahko že poceni leteli naokoli. A ste normalni? Virus se vrača na Kitajsko, v Peking so ga prinesli povratniki, ki se vračajo domov, ne vemo kaj se bo še dogajalo po Evropi in svetu, vam pa se zdi, da boste kar umrli brez zasluženega dopusta? Ja seveda, ker dopust je samo tisto, da letate naokoli?

Hrvati niso neumno, da bi zaradi množičnega turizma tvegali podaljševanje agonije. A veliko vas bo vseeno šlo. Predlagam, da se pred poletno selitvijo narodov, natančno določi, koga se bo reševalo in na čigave stroške ter koliko neplačane karantene bodo dobili povratniki. Pa ne take, da potem še doma hodijo okoli in po trgovinah, ampak direkt v hangar na letališču ali tik za mejo. Pa plačat razkuževanje vozila in hrano za ves ta čas.

To bi morali narediti vsem, ki so jih reševali v zadnjem času. Pa bi se nehalo razmišljanje, nama niko ništa ne može.

Brez skrbi da bo do takrat vse “čisto in varno”.
Zakaj? Posameznikom se bo zaluštalo noge namakat v južnih morjih…;)))

Moja napoved je, da da bo zdajle še dva tedna huda štala, potem pa se bo začelo umirjat in konec aprila bo znova vzpostavljen letalski promet in meje odprte. Gremo stavit?

New Report

Close