Policijsko dogovarjanje
No, o tem pa še nismo. Zgleda, da se prvo dejanje zaključuje: http://www.rtvslo.si/slovenija/cerar-o-odpuscenih-policistih-prav-je-da-je-prislo-do-te-odlocitve/387755 Sem pa prepričan, da bodo še.
Kakšno pa je vaše mnenje o takem dogovarjanju?
z dogovarjanjem ni nič narobe, narobe je to, da je nekdo vse skupaj izdal, sicer pa se tale zgodba ne bo končala tako kot si je zamislil Cerar in se bo to Cerarju še maščevalo.
Mogoče bi pomagalo če se policisti iskreno pokesajo ?
Ma to je navadno zavajanje. Policaji so se od nekdaj dogovarjali, seveda je to nemoralno, neetično, z zakonom prepovedano.
Pred leti so se spravili na enega znanca, ki ga je ustavila pijana policijska patrujlja, on pa namesto, da bi mu se hlače tresle, pokliče v LJ in pove kaj se dogaja… No, potem so stalno vikend patruljo postavili skoraj pred njegovo hišo. Stali so tam dokler ga enkrat niso dobili pijanega za volanom 😉
seveda se to dogaja, in se bo dogajalo nič novega, zame osebno je bolj problematično , da je to Cerar izkoristil za obračun z sindikatom, da je znova pokazal, da ima dvojna merila ko se gre za sankcije v primerih nezakonitih ravnanj.
Ne vem v čem je razlika, če se dogovorijo, da bodo ustavili vse “pijančke”, ki gredo iz vaške veselice ali pa če se dogovorijo, da bodo ustavili opitega ministra?
Ne vem pa zakaj so se dogovarjali preko fb? Pač policaji…. 😛
Razlika je približno taka kot, če imaš trgovino in živiš od nje, potem pa ti pride na vrata nekdo, ki so ga poslali iz sosedove trgovine, ti razbije pol trgovine in ti še malo zagrozi, da moraš stacuno ali zapret ali pa jo prodat njemu.
Spravili so se pač pritiskat na ministra, ki se s sindikakatom pogaja o plačah.
Pa, da ne bo slučajo pomote. Policaji imajo mizerne plače, vsaj uniformirani del, za delo, ki ga opravljajo.
Enako je z vojsko.
Razlika je približno taka kot, če imaš trgovino in živiš od nje, potem pa ti pride na vrata nekdo, ki so ga poslali iz sosedove trgovine, ti razbije pol trgovine in ti še malo zagrozi, da moraš stacuno ali zapret ali pa jo prodat njemu.
Spravili so se pač pritiskat na ministra, ki se s sindikakatom pogaja o plačah.
Pa, da ne bo slučajo pomote. Policaji imajo mizerne plače, vsaj uniformirani del, za delo, ki ga opravljajo.
Enako je z vojsko.[/quote]
Mislim, da bodo sedaj našli novega sindikalista. Sumim, da bodo našli kakega “našega”… in namen bo dosežen.
Zanimivo kako so hitro poračunali s temi, ki so se dogovarjali kako in kje ustavit opitega funkcionarja, tisti, ki so se dogovorili in si izplačevali pripravljenost (ali še kaj hujšega), jih pa sploh ne motijo pa so oškodovali davkoplačevalce, česar za te, ki so zgolj uporabili “frulico” niti ne moremo trdit, da so kogarkoli za karkoli oškodovali.
Torej, če bi živel v neki normalni državi, bi me ob takih dogodkih skrbelo točno to, kar neke novinarske driske mantrajo že ves čas od tega dogodka – nevarnost, da se tak način uporabi tudi v primerih osebnih zamer, morda tudi za kakšna kriminalna dejanja ipd. Problem je samo, da ta država ni normalna. Da imamo kasto nedotakljivih, ki lahko lažejo, kradejo pa se jim nič ne zgodi. Če drugače ne, pa se zadeve legalno pravno uredijo, da se jim tako početje omogoči oz. da zanj ne odgovarjajo. Luknje pa seveda krijemo davkoplačevalci.
Od osamosvojitve dalje se pravice delavcem samo še jemljejo in ostaja vedno manj prostora za boj zanje (na žalost za to nosijo odgovornost tudi sindikati, ki preveč popuščajo tako državi kot delodajalcem). Zato pričakujem, da se bo podobnih alternativnih oblik boja pojavilo še več, saj vsak poskuša v ta namen uporabiti tista sredstva, ki mu ostajajo na voljo in pravnih ostaja vedno manj. Iz vidika legalnosti bi ta primer mirno lahko uvrstili med primere kot so bili v svetu Wikileaks, Snowden, Anonymusi ipd. Jasno da ne po velikosti in odmevnosti, seveda. Iz legalno pravnega vidika pa. Vendar, če omenjenega nismo obsojali in po tihem celo odobravali, zakaj bi v teh okoliščinah morali to?
Sicer pa je vse več govora o tem kako morajo policaji marsikje ne zagovor, če izrečejo premalo kazni. In če je to res, a to pa je v redu in zakonito? Se bo slučajno kdo od novinarjev vtaknil tudi v to in poskušal ugotoviti kaj je na tem?
tole je bila suha vaja državnega udara.
pika
Grabežljivim kolegom profesorjem po fakultetah je Cerar odpustil vse, ker bodo dali denar nazaj.
Ampak to je ravno tako ko policaji spregledajo nalitemu kolegu, ki ga ujamejo za volanom.
Dvojna merila za naše in ostale!
Koliko glav je odletelo?
Najmanj 7 policajev in (še) neznano število sindikalistov?
Nauk zgodbe je jasen, sploh kar se udarca sindikatu tiče, in to – glej glej,
čisto slučajno ravno med stavko?
Koliko ministrov (in županov in poslacev) ki so ravno tako kršili zakon je odletelo?
Em….nobeden? In živimo v pravni državi? Kjer se jim niti skrivati svoje pokvarjenosti
ne ljubi več?
Kar meni sproži bruhalni refleks je Cerar, ki se ima ksiht še vedno imeti za
visoko moralnega….in to pove ob vsaki priliki….
Da je zelo lepo, da so sprejeli takšno odločitev, saj moramo biti načelni in moramo nekako poskrbeti, da bodo ljudje, ki opravljajo neko poslanstvo, obdržali moralno avtoriteto. Samo dajmo, pojdimo lepo po vrsti ….
To je čista resnica, ker sem doživela na lastni koži. Zaradi prehitre vožnje so me oglobili, mislim da za 500, če ne celo za 1000 €. In ko sem spraševala policaja – zanimalo me je, kakšno srce mora imeti človek, ki v teh časih nekomu mirno izroči položnico za tolikšen znesek, mi je odgovoril, da mu je zelo žal, vendar da ne more domov, dokler ne “pokasira” kolikor mu je bilo naročeno.
ko se zaposleni v represivni službi konspirativno pomenkujejo (četudi v smehu) kako bodo dresirali izvršno oblast je to načrtovanje državnega udara.
In, ko ministra – izvršna oblast – pa debatici še obravnavajo, je pa to že del državnega udara.
Spet so nekoga iz SMC dobili pri nečednih poslih (poslanka). Ona ne bo ostala brez službe kot ti policisti.
Tudi meni je to prišlo na misel.
Ta trend je opazen širom razvitega sveta
Problem ti je tudi v globalizaciji, ker nimamo več svoje valute (lahko bi jo nazaj dobili-imeli), ker so preko infiltracije, izsiljevanj (ala Jimmy Seville) v sistem prišli internacionalistični psiho in sociopati. Seveda ne pravi nek rek zastonj, da močni se oborožujejo z močjo, šibki s pravom (nekaj takega). Ti lahko marsikaj uzakoniš, vendar če nimaš ustreznih organov, da ti to “enforce-ajo”, boš težko kaj dosegel. To in civilno oboroženo prebivalstvo.
Saj namerno uničevanje državnih obrambno-agresorskih organov (policija, vojska) je del v razgradnji posamezne države (članice EU) zato, da se lahko potem ustvari enotno EU policijo (z neomejenimi pooblastili, ki bodo služili bankirjem). Kalergijeva agenda je samo “ordo ad chao” pristop do realizacije tega.
Forum je zaprt za komentiranje.