Poliester izkušnje?
Ima kdo? Imel sem neko francosko smolo do sedaj in je ne morem več dobit, ta je bila v redu. Kupil za probo v inposu eno kilo, povsod imajo to, enako merkur, bauhaus, itn. Proizvajalec je ali samo pakira, nekdo v Novem mestu. To ni vredno nič, dobiš živčni zlom , da boš kevlar zalimal na stropno ali tudi stransko površino. Smola čisto preredka, samo pade dol kevlar, smola pa tudi skaplja na tla. To je samo za vlit kam ali pa za površine z vrhnje strani….pa še to je vprašanje čvrstosti in kvalitete potemn, ko se strdi.
Ima kdo izkušnje s tem poliestrom ki ga prodaja navtika?
wd40, 19.05.2021 ob 18:59
V samsonu si že vprašal?
Sam sem sicer bolj doma v epoxiju, ki sem ga včasih kupoval pri Mriniku.
Ta poliester smola je precej zoprna, se jo malo izogibam, pa ne morem komentirat, nimam veliko izkušenj.
Epoksi je drag kot hudič, jaz tega malo več rabim. Je pa res, da poliester fejst smrdi, dokler se ne strdi.
Pa saj kevlar tudi ni poceni. Včasih sem delal trupe čolnov tam nekje do 2 metrov, recimo 30 kil izpodriva in ko sem spraševal kaj naj vzamem, me je možakar realno spravil na trdna tla, če ne moreš narest vse v nulo zadeve zgubijo prednosti/trdnost, lahka zadeva in je vseeno če vzameš cenejšo zadevo. Tako sem pristal na epoksi smoli za laminirat in stekleni tkanini nekje med 200 in 300 gramov. To kar prodaja merkur uporabljam samo za kakšno stvar zalepit in ojačat če je original iz poliestra. To so žal vse izkušnje kot jih imam.
Vem da ima, oz vsaj imel je Samson vse sorte zadev, pa tudi nasvete ima še kar ok. Mirnik ne vem če še prodaja na drobno. Ostalih žal ne poznam.
wd40, 19.05.2021 ob 19:28
Pa saj kevlar tudi ni poceni. Včasih sem delal trupe čolnov tam nekje do 2 metrov, recimo 30 kil izpodriva in ko sem spraševal kaj naj vzamem, me je možakar realno spravil na trdna tla, če ne moreš narest vse v nulo zadeve zgubijo prednosti/trdnost, lahka zadeva in je vseeno če vzameš cenejšo zadevo. Tako sem pristal na epoksi smoli za laminirat in stekleni tkanini nekje med 200 in 300 gramov. To kar prodaja merkur uporabljam samo za kakšno stvar zalepit in ojačat če je original iz poliestra. To so žal vse izkušnje kot jih imam.
Vem da ima, oz vsaj imel je Samson vse sorte zadev, pa tudi nasvete ima še kar ok. Mirnik ne vem če še prodaja na drobno. Ostalih žal ne poznam.
Jp, res je. Ta kevlar,ki ga imam je bil zastonj, zato je poceni. Ampak človek ne dela več zaradi težav s hrbtenico, zato tudi smole nima. Trdilca mi je še nekaj dal. Bom poštudiral nekaj, na Amazonu je kar nekaj tega, samo ne vem, spet en klinc vem o kvaliteti, da ne dobim znova neko redko župo s katero si potem nimam kaj pomagat in je stran vržen denar. Bom pa še na samsonu pogledal, tam sem parafin za sveče kupoval,ko sva s tamalo ustavrajala.