Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poliranje stekla luči avtomobila – je že kdo?

Poliranje stekla luči avtomobila – je že kdo?

Imam avto, ki ima spredaj luči čez 1/3 haube. 🙂 Levo in desno.
Ta stekla čez čas ratajo ‘mat’ in brem, da se jih da spolirat s kalodontom ali coca colo.

Je kdo že to delal, kao ‘sam svoj majster’?
Ste zadovoljni z učinkom?
Poveste točen postopek? Je treba npr. iztisnit tubo kalodonta, razmazat…….. pustit koliko časa? In nato z gobico polirat……. pa na koncu splaknit z vodo….
Hvala!

Ne se matrat s tem. Plačaj tistih 20€ za poliranje pa je mir za nekaj časa. Tudi, če ti uspe malo spolirat, bo zelo kmalu spet mat

Mhm seveda 20 eur kje pa zivis ti?
Se ti sanja koliko stane tista pasta in material za poliranje pri mehaniku?
No garantiram, da manj kot 50 eur ne bo prislo. Bo pa potem lepo in za nekaj casa mir.

Cena je cca 25 eur na luč

Imaš tudi pripravljene pakete s polir pasto za akril za žaromete, ustreznimi krpicami in podrobnimi navodili kako se lotit. Videl sem jih v Bauhausu – pa mislim da niti ni bilo kaj hudo drago.

Sem dal 20€. Res pa je, da niso bile hudo obledele. Sicer je pa poanta, da z zobno pasto in coca colo ne narediš nič. Boljše, da spiješ tisto coca colo in si potem zobe umiješ

Stekleni žarometi se ne polirajo, ampak plastični.

Sme spoliral ze kar nekaj luci. Skratka te neke variante z zobno pasto in nevem cim vse NE FUNKCINIRAJO.

Trajna resitev je edino brusenje z vodobrusnim papirjem, poliranje s polirno pasto in potem se zascita z enim od nano premazov.

Zavaruješ razbiješ daš zamenjati na servisu

In potem ti nocejo placat luci, ker niso neumni.

Sicer ne vem, kakšen problem imaš z lučmi, ampak, ko so meni luči slabo svetile, sem mislila, da so zapacane in sem jih tudi jaz hotela nekaj pucat. Ko sem šla na tehnični, je gospod na pregledu opazil, da luči slabo (nizko) svetijo in jih je samo malo višje nastavil in zdaj svetijo veliko bolje.

Biti idijot na zalogo je huje kot Butl TM

Zobna pasta = polirna pasta, če nimaš druge, uporabiš prvo. Ostalo pa vse drži.

[/quote]

Lej poznam vec primerov, ko se je zakompliciralo z zavarovalnico, razni “parkirplaci”, ” divjacina”, “kamni v sipo” in podobno.
Med drugim tudi primer, ko so na bmw 5 ratale luci rumene, pa je prislo do “nesrecnega srecanja s traktorsko prikolico” pa zavarovalnica ni hotela placati M odbijaca(tovarnisko) in aktivnih bixenonov ampak so placali navaden odbijac(nepobarvan :D) in navadne halogenske luci. Toliko o tem.

Kdo to dela? Ni treba firme pa reklama…… a ličar, a uni, k menjajo stekla razbita….. kam pelat?

Sam za kakšne pol leta je pa dober tudi kalodont – v kaciji zdej po 65 centov……. pa bo do zime?

[/quote]

Lej poznam vec primerov, ko se je zakompliciralo z zavarovalnico, razni “parkirplaci”, ” divjacina”, “kamni v sipo” in podobno.
Med drugim tudi primer, ko so na bmw 5 ratale luci rumene, pa je prislo do “nesrecnega srecanja s traktorsko prikolico” pa zavarovalnica ni hotela placati M odbijaca(tovarnisko) in aktivnih bixenonov ampak so placali navaden odbijac(nepobarvan :D) in navadne halogenske luci. Toliko o tem.
[/quote]
Z idijoti ne delim izkušenj

[/quote]
Z idijoti ne delim izkušenj
[/quote]

Seveda ne, ker jih nimas. 😉

New Report

Close