Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem poliranje

poliranje

imam avto, ki je črne barve. Na nnjem je vse polno praskic in ga bi rada spolirala.
Če imate kakšen nasvet katero polirno pasto naj uporabim mi prosim sporočite.
lp

Na tvojem mestu, jaz ne bi tega nikoli počela sama. Še izkušeni mojstri tega včasih ne opravijo dobro in je potem še slabše kot s praskami, pa polno krogov se pozna. Sploh na črnih vozilih.

Je pa to seveda samo moje mnenje!

Jaz sem svojega starega golfa kar sama polirala (ne me vprašat s čim – je imel dedek neko pasto) – rezultat je bil, daje avto zgledal kot nov, čeprav mu je sicer še ves lesk izginil.

Predlagam ti polirno pasto Silicone Glaze od Amwaya – pred leti smo še črnega fičota tako spolirali, da je bil kot nov.

Silicon glaze je res zakon!

Ko se z njim spravimo nad našo 8 let staro R 19-ico, moramo s prometnim dovoljenjen “dokazovati leta”.

Pa še za steklokeramični štedilnik je super!

Nataša

No, ja…. Silicone glaze ne bi bil ravno moja prva izbira… za poliranje je dober, za kaj zahtevnejšega pa ne.
Če je lak oksidiran ali nežno opraskan je potrebno vzeti polirno kremo z abrazivi in ga na koncu zaščititi s trdim voskom. Slednji “zatesni” lak in preprečuje manjše poškodbe. Praske polkrožne oblike, ki so precej na gosto skupaj in se pojavljajo po celem avtomobilu so posledica plastičnih rotacijskih krtač v avtomatskih avtopralnicah. Na temnih avtomobilih je to še posebej dobro opazno v sončnem vremenu. Od začetka se takšne poškodbe še da odpraviti s poliranjem, kasneje pa je to že skoraj nemogoče.

Silicon Glaze je samo silikonski premaz za zaščito laka (npr. praske kamenčkov, vej..), ni pa polirna pasta. Torej predlagam najprej poliranje, pote pa Silicon Glaze za lesk in zaščito!

LP

Jaz ti pa predlagam kar firmo TOP FINISH iz Vrhnike, kjer se ukvarjajo s poliranjem in ti naredijo tako, da si zadovoljen, sama se tega ne lotim, ker me potem bolijo roke še nekaj tednov.

lp

Silicon Glaze je polirna pasta z zaščito(kombinacijo silikonov in voskov).Če se izogibate avtomatskih avtopralnic(ki so mimogrede smrt za lak),drži tričetrt leta.Vsebuje posebno glino ,ki laka ne brusi agresivno ampak odstrani le vrhnjo oksidirano plast laka.Uporablja se jo zelo lahko ,kajti zahteva le nanos z vlažno krpo in brisanje po 2 minutah.Seveda pa ni primerna za avto ,ki ni bil vzdrževan že par let… Če koga zanima še kaj več so informacije o tem sredstvu in še mnogih drugih na http://www.vebso.si Če kdo želi šifro za dostop ali naročilo pa naj mi pošlje mail .ker javno ne sme biti objavljena.

jaz sem svojega črnega punta spoliral z neko pasto, ki je črna in je namenjena za črni lak. Efekt je tak, da avto izgleda kot nov!

Probaj avtopasto Leskin

New Report

Close