Politična propaganda v cerkvenih šolah
Etika in morala pravita (pa tudi zakon), da ni ravno higiensko prodajati politične vsebine po šolah in drugih izobraževalnih ustanovah. Cerkev ima vedno polna usta, še posebej jih je imela v tistem Lukšičevem času, ko je svoje študente pošiljal vohunit k mašam. Na koncu ugotoviš, da počno isto, če ne še huje
http://www.pigac.si/2009/06/02/propaganda/
Primož za to velja isto, ali pa tole neobjavljanje pomeni, da se boš ti odločal katera tema je primerna in imajo nekateri udeleženci prav!?
Ne bit živčna, pa bo veliko lažje v življenju.
In zakaj meniš, da tega ne bi objavil?
primož
Ninej se strinjam s tabo da naj bodo šole izvzete iz političnih bojev. Po drugi strani pa imajo v EU parlamentu stranke posebaj denar za promocijo svojega dela v matičnih državah. Tako s tem denarjem organizirajo tudi oglede parlamenta in predstavitev dela. In v tem je LS zelo aktivna in sponzorira srednješolce na teh izletih. Prav tako na šolah predstavijo svoje delo in zopet edini ki to delajo so iz LS, v katero spada tudi NSi, kolikor mi je poznano. V vseh teh letih ni bilo nikakršnega pritoževanja čez to.
Vsako leto so različne banke zelo agresivne v šolah pri pridobivanju novih komintentov. Zopet do sedaj brez pritožb.
Nazadnje pa tvoja primerjava. Zgrešena do konca in je sploh ne moreš primerjati gre za povsem različni temi.
Pri vsem tem te je sigurno zmotilo le to, da to delajo pri NSi.
Glede na to, da je šola v rokah RKC in ni nazorsko niti politično nevtralna, celo ne vidim kakšnega posebnega ekscesa v dejanju NSi.
Po tej logiki bi morali zagnati paniko tudi, ko je predsednik države dr. Türk obiskal dijake Kamniške gimnazije, ali pa npr. ko se je minister za šolstvo dr. Lukšič udeležil otvoritve vrtca v sp. kungoti
Tisti, ki hodijo v škofijsko gimnazijo, bodo tako ali tako volili desnico in nikoli ne bodo volili levice, torej se levica nad tem ne bi smela razburjati. Razburi se mogoče lahko SDS ali pa SLS, ker če so glasovi komu “ukradeni”, so tema dvema strankama. Grem stavit svojo levo roko (desno stavim samo, če sem še veliko bolj prepričana), da nobeden od dijakov te šole tudi brez žuganja ne bi volil “hudo napačne stranke”.
Se popolnoma strinjam, to ninej ne moti, ker so to pač njeni priljubljeni politiki (upam, da moderator ne bo skočil v luft ker bo kje našel kakšno nalepko). Ne moti je, da je v fdv, filozofski, ekonomski, … tričetrt sd, lds in zares. To so fakultete t.i. javnega šolstva. Ne moti jo, da se v osnovnih šolah poučuje popolnoma nedokazani darvinizem (v smislu nastanka sveta in življenja) in nedokazana evolucija. Ne moti jo da je to prepričanje le dela družbe – ateistov (še vedno si upam trditi, da manjšega dela družbe) in da je drugače mislečim to vsiljevanje. To stanje je proti ustavno. V evolucijo in darvinizem verjame le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovnega prebivalstva. Vir: film Stik, ki ga je vsebinsko naredil ateistični astronom Carl Sagan. Boom tega nisem slišal od vaškega župnika.
Če se gremo depolitizacijo moramo začeti v javnem šolstvu. Po drugi strani je obisk nsi v zasebno šolo.
Ne moti jo, da se v osnovnih šolah poučuje popolnoma nedokazani darvinizem (v smislu nastanka sveta in življenja) in nedokazana evolucija.
joj benaflek, pa mi ti daj boljši dokaz, prosim???:)))
a se v krščanskih šolah poučuje drugače, al kako!!!???
a ti nastanek vesolja in človeštav mal mešaš s politiko!!!???
veš meni je vseeno kaj in v kaj ti verjameš,to je tvoja osebna odločitev in naj tako tudi ostane!!!
a ti res misliš, da le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi verjame znanstvenikom in njihovi teoriji, al kako!! Kaj če bi si za začetek ogledal še kakšen film o nastanku krščanstva, jih je ogromno!!!
glej kaj me moti:*** Na koncu ugotoviš, da počno isto, če ne še huje ***
Si lahko dovolim, da se malo pohecam? Okej. Trenutno ste revolucionarji vi, mi pa smo na oblasti. Vi ste tisti, ki napovedujete revolucijo, ki če se ne bo zgodila s spremembo ustave, ki naj bi omogočila na easy predčasne volitve, se bo zgodila na cesti. Beri govor Janeza Janše. Zato zelo previdno z označevanjem ljudi za revolucionarje. Niste na oblasti. 🙂
Se popolnoma strinjam, to ninej ne moti, ker so to pač njeni priljubljeni politiki (upam, da moderator ne bo skočil v luft ker bo kje našel kakšno nalepko). Ne moti je, da je v fdv, filozofski, ekonomski, … tričetrt sd, lds in zares. To so fakultete t.i. javnega šolstva. Ne moti jo, da se v osnovnih šolah poučuje popolnoma nedokazani darvinizem (v smislu nastanka sveta in življenja) in nedokazana evolucija. Ne moti jo da je to prepričanje le dela družbe – ateistov (še vedno si upam trditi, da manjšega dela družbe) in da je drugače mislečim to vsiljevanje. To stanje je proti ustavno. V evolucijo in darvinizem verjame le 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovnega prebivalstva. Vir: film Stik, ki ga je vsebinsko naredil ateistični astronom Carl Sagan. Boom tega nisem slišal od vaškega župnika.
Če se gremo depolitizacijo moramo začeti v javnem šolstvu. Po drugi strani je obisk nsi v zasebno šolo.[/quote]
hej, benaflek, saj lepo, da se strinjaš z mano, ampak prosim lepo, drugič pa le ne vpletaj v takšne nebuloze, kot je stvarjenje sveta, v katerega naj bi po tvojem verjelo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi. Sploh mi pa povej, kaj ima to tvoje flancanje zveze s temo, ki je bila odprta?
Lepo te prosim, darwinizem in evolucija sta nedokazani teoriji? A res? A po tvojem bi se morali otroci v šoli učiti, da je bog (katerikoli že: Bog, Alah, Šiva, Budha ali pa kateri drugi) ustvaril Adama in Evo, ki sta se potem namnožila po obličju zemlje? Halo??????????? In eni, ki se niso pridno umivali, so postali črni, drugi pa rumeni?
Pa saj ne morem verjeti!
Ja, ampak, kar ni dokazano, je to religija – vera, se strinjaš. Ne more biti drugače. In po ustavi religija nima mesta v javnem šolstvu?? Tudi jaz te samo sprašujem.
Za nameček pa zjutraj učencem vsiljujejo neko nedokazano teorijo in govorijo kako v bibliji nč ni res. Povej kje je tu ustavna pravica po svobodni izbiri prepričanja?
nič nimam proti religiji, samo ne vem katero misliš!???:)
ne more pa biti samo ena, upam da se vsaj tu strinjava, torej kolikor otrok različnih veroispovedi, toliko različnih poučevanj!!!
ateisti pa en predmet manj!!!:)))
al pa če ostane tako in vsakdo lahko svojega otroka usmeri v svojo religijo!!!to je tvoja ustavna pravica!!!
Ne vem, v katero šolo si ti hodil. V moji šoli nihče ni govoril, da v bibliji ni nič res. Svoje ustavne pravice pa komot uresničuješ. Otroka lahko vpišeš v krščansko osnovno šolo, v krščansko srednjo šolo, k verouku, lahko ga krstiš, obhajilaš, birmaš, vse. V čem si zatiran, v čem je zatiran tvoj otrok? Ti sploh veš, kaj je zatiranje?
Lej, meni je noro, da se nekdo v u iber katoliški Sloveniji spravi pisati, da je zatiran zato, ker je katolik. Zapelji se, na primer, z vlakom iz Ljubljane do Jesenic in samo glej okoli sebe. Opazil boš, da je na vsakem hribčku ena cerkev, da ne omenjam tega, da je tudi v vsaki vasi. Slovenija je katoliška država in katolik v Sloveniji ni zatiran. Pika. Je pa Cerkev po ustavi ločena od države in tako je tudi prav. Takšna ločitev ni samo v Sloveniji, lepo prosim. Ko v šoli učijo o verstvih, je prav, da otroke učijo o vseh verah, da spoznajo vse vere. Svojo vero pa lahko v podrobnosti spoznavajo pri verouku in menda nihče nikomur ne brani, da bi hodil k verouku. Nekateri samo vpijete, kako ste zatirani. Spomnim se pred veliko nočjo, kakšen kažin je naredila ena gospa na SČ. Pisala je o tem, da država propada zaradi pomanjkanja moralnih vrednot in vsesplošno je vse slabo. Zakaj? Ker je njen otrok imel tisti teden pred veliko nočjo nek nastop s pevskim zborom. Ki je mimogrede obšolska dejavnost, kamor otrok hodi prostovoljno oziroma po volji svojih staršev, ne sistema. Po njej bi morali dva tedna prej ukiniti vse, da bi se ona lahko s svojimi otroci pripravljala na veliko noč. Pravoslavni vernik mora na svojo veliko noč delati, pa ne cvili. Pa na božič tudi. Ali pa si vzeti dopust. Ti ljudje ne vpijejo, da so zatirani. In da, tudi njim ustava zagotavlja tisto isto pravico do veroizpovedi kot tebi. Čisto isto pravico imajo. Da mi ne bo kdo zdaj začel s tem, da če jim ni kaj prav, naj se vrnejo v Srbijo.
Kdo meni brani, da krstim otroka, ko ga bom imela? Nihče.
Kdo mi brani, da ga doma učim o veri? Nihče.
Kdo mi brani, da ga pošljem k verouku? Nihče.
Kdo mojemu otroku brani, da gre na obhajilo in birmo? Nihče.
Kje je problem?