Najdi forum

Poljska?

S prijatelji se konec avgusta letos odpravljamo na potepanje po Poljski (vlak)! Prav bi nam prišle kakršnekoli informacije na to temo:prevozi, ljudje, cene, kriminal, hostli,itd….

Hvala!

mail: [email protected]

ta moment sem ravno na poljskem, danes praznujejo in varšava je prazna, kar se kriminala tiče, je to zelo varna država, ljudje so zelo prijazni, sam sem pogosto v varšavi in cene so višje kot pri nas, baje pa je ostala poljska tudi do 5x cenejša od varšave….prevozi-do krakowa je 2,5h z brzo vlakom…prijetno potovanje

Jaz sem bil letos že četrtič na Poljskem (vedno z osebnim avtom) in imam s to deželo samo pozitivne izkušnje. Slišal sem sicer marsikatero srhljivo zgodbico (predvsem o krajah avtomobilov), toda jaz takšnih slabih stvari nikoli nisem doživel. Da se najti poceni prenočišča (Varšava je v primerjavi z ostalo Poljsko nesramno draga, sploh pa mi je Varšava od vseh poljskih mest še najmanj všeč, nič posebnega skratka), ljudje povsod prijazni, jezik pa ti ne bo povzročal (pre)velikih problemov… Vsekakor obišči Krakow (pa Auschwitz in rudnik soli Wieliczka, če si že tam v bližini), pa Tatre (arhitektura hišic!!!), Wroclaw in- zame največje presenečenje- Torun, Kopernikovo rojstno mesto. Cene so pa malo nižje kot pri nas, za cca. 600 SIT sem dobil že tudi res obilno kosilo.

New Report

Close