Najdi forum

Poljska ?

Lep pozdrav vsem …

Z zeno se odpravljava kot vsako leto nekam na daljsi izlet pa sva si zamislila, da bi si ogledala malo poljsko in sicer : Krakow ( z Oswiecim in Wieliczka ) in Warsava.Iz Warsave pa se bova naprej odpravila proti Berlinu. Zanima me kaj bi bilo mogoce se zanimivega ob poti ( Torej ne prevec ven iz te smeri ) in ce je mogoce ze kdo bil kaj podobnega kako se mu je zdelo in ce ima mogoce kak pameten nasvet ?

Vsem se ze v naprej zahvaljujem sem novinec na tem site-u, ceprav vidim da je veliko ljudi ki ima
kar uporabne informacije.

No, mislim, da sta zašla. Redko srečaš tako dolgočasno pokrajino, vsaj meni.

Raje se ustavita na Češkem in od tam nadaljujta proti Berlinu.

Je pa tudi zame Oswiecin in Krakov edino, kar je vredno videti. Nekateri gredo še v Chestokovo, ampak meni je bilo brez zveze.

Tako da bi ti prej svetoval, da greš na Znojmo, se potepaš po vzhodni Češki, greš na Krakov, Oswiecin in Chestokovo (Wieliczke ne poznam), izpustiš Varšavo in greš čez Dresden do Berlina.

Varšava je mesto, kjer podirajo cele mestne predele in gradijo nove stavbe (tovarna Ford, ko so podrli predel, večji kot naš Bežigrad), v strogem centru so tako zgradili 4 stolpnice ipd.

V Varšavi sem bil enkrat na nekem seminarju za en teden, razen pijače in zabave nimaš tam kaj početi.

lp

bv

Resno ?
Sicer problem je v tem da si zelim ogledati vse prestolnice evrope tako da me prej ali slej caka tudi Warsava, po ceski sem ze bil … vseeno pa nisem pricakoval tako negativen odziv glede poljske. Hvala to mi je dalo misliti bom se malo prestudiral, mislil sem celo da bi povlekla izlet do Helsinki in St Petersburg, toda malo prevec kilometrov je do “tam-gor” in za 2 je to dosti poti. Bomo se kaj razmislili…

No, da ne bo kot antireklama. Itak so potovanja, kamorkoli greš, le nabiranje izkušenj, za to pa je tudi Poljska dobra.

Mislim samo, da sem sam na Češkem in Slovaškem videl več.

No, še dva hinta iz lastnih izkušenj.

Ko boš na križišču stal, bodi malo previden, otroci, ki čistijo vetrobrane, včasih za zabavo, če jih odkloniš, nosijo pri sebi kak žebelj, ki pride v tesen stik z barvo tvojega avta.

Na parkingih pa so čuvaji parkirišč, ki poborajo pristojbino za varovanje avta. Če ne plačaš, slučajno pade na tvoj avto in ti zlomi ogledalo.

To so lahko samo osebne izkušnje, lahko pa je bolj razširjeno, ne vem. Kot sem napisal, gori sem bil le dvakrat.

lp

bv

Pizdarija, oprosti za neologizem ;). Nisem si mislil da so se zmeraj take razmere, ceprav vem da je revscina in da se to dogaja … v romuniji so me recimo kar na preckanju zeleznice okradli sicer smo jim dali za en burek samo pac … no hvala se enkrat upam da mi ne bo potrebno uporabiti tvojih nasvetov glede avtomobila , ce pa se bo kaj podobnega pripetilo ( ciscenje vetrobranskih stekel ) bom bil bolj pozoren.

Mozen postanek je Jelenia gora, univerzitetno mesto in varianta nekega zdraviliškega mesta. Glavne fakultete so pravna in ekonomska zato je v tem mestu ogromno dobrih žensk. Tam sem bil 8 let nazaj in je bilo kar zanimivo :))). Sicer pa je pokrajina res bolj tako tako. Sli smo v Prago, Jelenio goro, Berlin….. Splošna ugotovitev je bila da vizualna kvaliteta žensk pada s smerjo potovanja :)).

lp

oz

Ko tako prebiram te izkušnje ljudi s potovanj se čudim zakaj se ne izogibate mest.Vse slabo kar obstaja se nabere v mestu,kjer je najlaže brez dela priti do zaslužka,po taki ali drugačni poti.To ne velja samo za Varšavo,tudi pri nas je v Ljubljani zbrana vsa smetana lopovstva,tistih ki lahko kradejo in tistih ki tega ne smejo(male ribe). Po mojih dolgoletnih izkušnjah vem ,da ne gre po velikih mestih soditi kakšna je kaj država,ne vem zakaj sploh zahajate tja.Najbolj smešen opis države je opis njenega glavnega mesta,meni se zdijo vsa enaka, na grobo rečeno.
lp
dani

Pa dobro bojanv, pa s kakšnim avtom ti potuješ po teh vzhodnoevropskih državah, da imaš same nevšečnosti? Jaz sem prepotoval takorekoč ves evropski vzhod (resda z malimi, nevpadljivimi avti kot sta petka in punto), pa se ne morem spomniti niti ene slabe izkušnje…

Comicsfan, konkretno na Poljskem sem bil enkrat z Unotom, drugič pa z Meganom. Res pa je, da sta bila oba mlajša od 2 let.

Lahko pa da sem imel smolo.

lp

bv

Kaksne avte pa imajo kaj na poljskem tako v povprecju dejmo rec ?
Mislim tako da bom lazje razumel standard , pa bom takoj vedel kaksen avto mi bodo
po moznosti celo ukradli ali poskodovali in za kaksnim se niti ozrli ne bodo.

Hvala.

Ne vem, če ti bom odgovoril na vprašanje. Nazadnje sem bil tam pred 3, prvič pred 8 leti.

Prvič je bilo videti na mejnem prehodu cca 1 km dolgo kolono avtov s prikolico, na njej pa so bili naloženi razbiti avtomobili iz ZRN. Vozili so jih na Poljsko, jih sestavili in popravili in tako so se potem vozili (zato so potrebovali zelo različne rezervne dele). Kupovali pa so total razbite nove avte – recimo stare do 3 leta. Mislim, da je bil to tudi razlog, da so jih toliko kradli na Poljskem.

No, ob drugem prehodu, pred 3 leti, pa park niti ni bil tako slab, boljši kot v Bolgariji ali sedaj Srbiji. Vprašanje je samo, koliko avtov je še iz tiste serije popravljena totalka.

lp

bv

Mislim, da je kar prav, da greš v Warszaw!!!

Vidim, da so na forumu mal prisotni duhovi iz preteklosti… Tam sem bil par mesecev nazaj in lahko ti rečem, da ne boš doživel kakšnega kulturnega šoka! Standard je malce nižji kot pri nas, vendar to sploh ni vidno – smo si kar podobni!
Drugače pa prestolnica kot prestolnica – v vsaki se najde vsaj kaj zanimivega.

Isto je pa z varnostjo!!
‘Sreča’ te lahko čaka kjerkoli, v Varšavi, v Ljubljani ali pa v zadnjih rovtah nekje bogu za hrbtom!

Definitivno pa Warszaw spada v tvojo EU transfenzalo!

Hvala optimist 🙂

Vsaj nekdo da me je malo pomoril sem bil ze kar precej prestrasen, sicer
pa tudi sam vem da je tako kot pravis ti lahko imas smolo v ljubljani in ti tam
ukradejo avto … lahko pa potujes po vsej vzhodni evropi pa ne bos dozivel nic.
Vsekakor pa bom vseeno poslusal tudi ostale nasvete in bil previden , kar sem itak
mislil bit ze sam po sebi toda …

Hvala vsem vidim da je ta portal kar uporabna zaveda …

Lep pozdrav!

Tudi sama zbiram informacije o Poljski, saj jo imam namen v kratkem obiskat (vsaj do konca leta 2004 🙂 ). Zbrala sem nekaj slikovnega in tekstovnega gradiva in moram reči, da me je kar pritegnila. Sploh predel okrog jezer, gorski del,…ter seveda klasika – Krakow, Varšava,…

Ravno danes pa sem se pogovarjala s Poljakom, ki je sicer trenutno na Finskem, a mi je postregel z nekaj informacijami in sem dobila pozitiven vtis.

Ojla

Mene pa zanima če mogoče kdo ve kolk stane približn avionska karta do Varšave.Pa če mi lahko kdo priporoč kakšn dobr hotel…Tam bi ostala 1 teden,saj imamo eno srečanje….

Za letalo do varšave ne vem, lakho pa ti povem za vlak, pa še to relacija MB-Krakow. Cena je nekaj malega čez 17.000 SIT brez vseh popustov.

Poljaki imajo tudi svojo razlicicio Ryanaira, Air Polonia (http://www.airpolonia.com.pl/). nisem se podrobno spuscal v detajle njihove ponudbe in cen, sem pa shranil povezavo – nikoli ne ves kdaj prav pride,…

LP L

Zanima me kako pa je kaj s kampiranjem po Poljski,če je kaj izkušenj bodo dobrodošla,vsak nasvet prav pride!
lp
dani

po poljski sem potoval 2 leti nazaj….torej poleti 2002 in morem rečt da me je zlo pozitivno presenetla; potovali smo z vlakov:prek Dunaja, Češke in nato do Krakowa>>naprej do Varšave>>in vse do Baltika (Gdansk). Spali smo po hostlih, cene so glede na naše razmere izjemno nizke (800-3000sit/noč)..hrana poceni, ljudje zlo prijazni…in lepote ki se vam vtisnejo v spomin; tko da nimam slabih besed o Poljski!

pa en lep pozdrav!

P.S. Na strani http://www.poland.pl – klikni travel to poland in pod rubriko customer service, pa jim lahko pošlješ mail in ti prijazno odgovorijo na vsa možna vprašanja, pa tudi nekaj cen imajo podani na strani – ampak ne iz slovenskih mest.

In za vse ostale – na tej strani je ogromno povezav in podatkov, tako da…hitro brat 🙂

Pri mazurskih jezerih imajo narodni park, kjer se da tudi kampirati in je res super! Poleti je ful blaga klima, kopati se da tudi, lepa narava, zivali (bobri, zobri,…) in dobra izhodiscna tocka za ogled Malborka in Gdanska.

Mene pa zanima, ali si je potrebno hostle vnaprej rezervirat, ali ni take gužve, da se ne bi še kaj našlo?(aja, govorim za poletne mesece) In kaj v primeru, da res ne dobiš hostla? Kako je s spanjem na “prostem” :)? Te preganjajo in kakšna je varnost?

Mi smo potovali po Poljski avgusta, torej na višku turistične sezone; hostle smo si zarad tega vnaprej rezervirali, vendar smo pozneje ugotovili, da je blo to skor nepotrebno; predvsem v krakowu te že na železniški postaji zasujejo z najrazličnejšimi prospekti hostlov, ponujajo ti tud brezplačen prevoz do hostla itd…pa še ceneje se da dobit 🙂 pa tud hostli se nam niso zdel preveč polni….tko da brez strahu…eno prenočišče se vedno najde 😉

LP

New Report

Close