Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Polkna + kaj dat na notranjo stran?

Polkna + kaj dat na notranjo stran?

pozdravljene in pozdravljeni.
dve leti živim v podnajemniškem stanovanju in sem zadovoljna z lastniki ter oni z mano. stanovanje mi je špica, je novogradnja (blok), me pa moti ena stvar. blok in na zunanji strani polkne, ki so sicer ok, a zelo nepraktične (vsak dan zjutraj odpri in zvečer zapri, poleg tega je orientirano na J in Z in se hitro segreje, sicer je klimatizirano), notri pa imam še od najemodajalke prosojne zavese. ker mi gre vsakodnevno odpiranje in zapiranje polken že rahlo na živce, bi rada nekaj na notranji strani, da bi ponoči bilo kar se da temno ter da bi bilo uporabno tudi za podnevi. aja, sem v pritličju (en del na ulico, en del višje pritličje na dvorišče bloka). omejitev je tudi ta, da v okna ne smem vrtat… kaj bi mi priporočale, žaluzije (kombinacija z zavesami ali naj jih dam stran) – če se jih sploh da montirat brez vrtanja v okno, morda rolo ali kaj tretjega? kje naj nabavim?

oken je kar precej (3 standardna enokrilna + veliko balkonsko 2 metra široko, dvokrilno), zato tudi ne bi rada bankrotirala …

Kaj pa dvojna krnisa? Na eni imaš prosojne zavese, na eni pa gosto tkane, ki ne prepuščajo svetlobe. Po moje bo to najlažje uresničiti.

Posvetuj se z lastniki, morda te celo oni častijo. 😉

Tole z dvojnimi zavesami se mi pa zdi že tako staromodno in mi nikakor ni všeč.

Hja, mislim da se lastniki ne bi ponudili, ker jih stanovanje skorda ne zanima – prvič so se oglasili pri meni predvčerajšnjim – pa še to so prišli bolj na kavo kot kaj drugega…. Drugače niso niti poklicali, kar mi je sicer kar všeč. 😀

Potem ti pa priporočam ti plise, ali pa lamelne zavese. Na netu najdeš veliko ponudnikov. 😉

kaj je to polkna?

http://www.google.si/imgres?q=polkna&um=1&hl=sl&sa=N&biw=1366&bih=587&tbm=isch&tbnid=y7M3t0f26QlT-M:&imgrefurl=http://sencila.alu-solar.si/slo/polkna.html&docid=cAU_wGkWJ4sAWM&w=800&h=600&ei=r5lBTrWsD8-N-wbcwJy8CQ&zoom=1&iact=rc&dur=583&page=3&tbnh=125&tbnw=204&start=42&ndsp=22&ved=1t:429,r:12,s:42&tx=70&ty=68

Tako izgledajo polkna.

Koliko pa bi stali pliseji? Se da kje kupiti univerzalne? Izkušnje?

6 kosov, vse skupaj okoli 6 m2

Mi imamo polkna, na notranji strani pa žaluzije.

Ampak je pa res, da žaluzije ne naredijo ne vem kakšne teme, niti niso ravno super zaščita pred vročim soncem. Bolj so namenjene temu, da zvečer, ko prižgeš luč, zastrejo pogled radovednim sosedom.

Mi v spalnicah še vedno vsak večer zapremo polkna in jih zjutraj odpremo. No sedaj čez poletje jih v bistvu pustimo kar zaprta, ker dobro zaščitijo prostor pred soncem in ni v prostoru tako vroče. Druge prostore niti ne zapiramo, so polkna ves čas odprta.
Jaz sem se tako navadila in nimam problemov s tem.

Se pa žaluzije zelo lahko pritrdijo in tudi cenovno so ugodne. Mi imamo bele, če vzameš kakšne temnejše barve, mogoče celo bolj prikrijejo unanjo svetlobo.

https://www.facebook.com/actio.si

Hvala 🙂 Koliko pa je približno cena recimo? A ste kupili kake že narejene, ali po naročilu? Kje?

Pri nas je tako, da imamo samo eno ločeno spalnico v kateri spi sin, jaz spim v dnevni na kavču. Sicer pa je dnevna skupaj s kuhinjo in ima dve normalni okni ter eno veliko panoramsko -dvodelno, široko 2m. Še eno okno je v otroški sobi, drugje oken ni…

Misliš, da bi bilo kljub žaluzijam ptorebno zapreti v dnevni sobi polkna, ker nebi bilo dovolj teme (btw, naše polkne so že same po sebi take, da se lamel ne da štimat, temveč stojijo napol zaprte. So PVC polkna in okna ter se vsaj v dnevni ponoči vidi kje je kaj, ko so zaprte polkne – tako da sem mislila, da bi pri odprtih polknih in zaprtih žaluzijah bilo bolje.

New Report

Close