POLNA LUNA in JANŠA
Kaksna hudobija, kaksno obrekovanje? Pisem samo tisto, kar se tudi sicer med ljudmi govori. Mimogrede, kakor vi pravite, smo po petdesetih letih teme docakali demokracijo. Veste, v demokraciji pa ni nujno obozevati predsednika vlade. Lahko ga tudi ne maras. In ga posledicno tudi ne hvalis.
Taksnih hvalnic, kot Jansi pise janJA, tega tudi o Titu niso pisali v letih najhujsega komunizma.
Ne bi ponovno pisal, kaj vse se je MORALO početi za Tita. Žogica, razumem, da se vsi ne strinjajo s trenutno katerokoli vlado ali predsednikom vlade, drugemu pa je všečna, vendar ostanimo na tej ravni, ne pa posegat v zasebnost. To je njihova osebna stvar, ki se tiče samo njih. Pa ne pozabimo, da se zarečenega kruha največ poje.
Njegova zasebna stvar bi ti podatki bili, ce ne bi bili javni. In od nekdaj dostopni na internetu. Ko so leta 2005 novinarji sprasevali, ali je Janez Jansa porocen in ali zivi s svojo druzino, so iz kabineta predsednika vlada dobili skopo informacija o tem, da velja tisto, kar je zapisano na internetni strani. Da ima torej nas premier zeno. Kar pa vec ni bilo res. Kar v bistvu nikoli ni bilo res, Janseva prva partnerica in mati njegovih otrok, Silva Predalic, ni nikoli bila njegova zena. Sploh pa takrat on ni vec zivel z njo in z druzino. Nisem sla preverjat, ampak menda je dne 21.8.2007 na spletni strani SDS ne glede na dejansko stanje se vedno stal napis ”njegova žena Silva…”. Naj preverijo tisti, ki na spletno stran te stranke redno zahajajo. Jaz nikoli.
Ker menda natolcujem, da je bil z novinarko. Poguglajte ime Petro Kancler in zraven Janez Jansa. Pa boste videli, kaj bo prislo ven.
Ne vem, zakaj se greste neko moraliziranje. In ne vem, zakaj bi bilo po MON-u prepovedano pisati nekaj, cesar je internet poln. V koncni fazi, ce je njegovo zasebno zivljenje zgolj zasebno, zakaj Ursko (ki ni njegova zena in uradno ni nic) vodi na obiske v tujino. Cetudi je iz protokolarnega stalisca zelo hecno, da si pripeljes ljubico, ki ti ni zena niti izvenzakonska partnerica. Saj, ce je pameten, bo dva, tri mesece pred volitvami naredil veliko poroko z Ursko in pobral smetano medijskega pompa.
Nekaj iz kazenskega zakonika zaa tiste, ki toliko veste o naših politikih:
Opravljanje
172. člen
(1) Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja kakšne osebe, kar lahko škoduje njenemu dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh mesecev.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.
(3) Če je tisto, kar kdo trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
(4) Resničnosti ali neresničnosti tistega, kar se trdi ali raznaša iz osebnega ali družinskega življenja koga drugega, ni mogoče dokazovati, razen v primerih iz petega odstavka tega člena.
(5) Kdor trdi ali raznaša kaj iz osebnega ali družinskega življenja drugega pri izvrševanju uradne dolžnosti, politične ali druge družbene dejavnosti, pri obrambi kakšne pravice ali pri varstvu upravičenih koristi, se ne kaznuje, če dokaže resničnost svoje trditve ali če dokaže, da je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega, kar je trdil ali raznašal.
Wind
Kot sem napisala … Vse, kar sem jaz napisala tukaj, je bilo objavljeno v casopisih, na spletnih straneh in podobno. Ce Jansa ni tozil Mladine, Slovenskih novic in drugih medijev, tudi mene ne bo tozil, ker sem nekaj, kar je ze vec let javno dostopno vsem, napisala na forum. Uporabi Google in videla bos, da ne izumljam tople vode.
In ko smo ze pri razzalitvah in obrekovanju. Malo si preberite spodnje teme in videli boste, da mnogi ljudje obrekujejo mnogo hujse. Brez vsakrsnih dokazov pisejo, da so doloceni ljudje krivili pokolov in drugih grozodejstev. Kar je mnogo hujsa razzalitev, kot ce napises, da je nekdo imel novinarko za ljubico. Ta podatek pa je dobil na internetu, ker so ga objavljali skoraj vsi mediji.
Kaj mislis, citiras kazenski zakonik in bom zacela pisati, da je Jansa zgleden druzinski clovek?
Kaj pa vem če je zgleden oče ali ne, ampak če bi nekdo zapisal, da je moj oče nekdo drug ali samo prenašal govorice o tem…da, tožila bi ga….če bi nekdo zapisal, da sem kot dojenček nekomu zaprisegla….da tudi njega bi tožila….pa mu nebi pomagalo nobeno sklicevanje na Google ali najdi.si…
Kazenskega zakonika nisem kopirala zaradi načina življenja JJ, ali prednikov AB ampak zaradi načina obnašanja na forumu….in Zogica, ne leti samo nate, ampak še na koga…
Wind
Kar se mene tice, jaz nisem napisala nicesar, kar ni ze bilo napisano ali govorjeno po Sloveniji. In kar se mene tice, polovico foruma (tega ali kateregakoli) temelji na obrekovanju. Jaz imam povsem cisto vest.
Seveda ti odgovarjam samo za to, da ti lahko sporočim tole:
Na Monu sem približno pet let. Srečujem kar normalne ljudi, raznih lastnosti.. Smo se smejali in kdaj tudi spraskali. In bili naprej forumaši, z različnimi pogledi na stvari pa tudi sovražili se nismo.
Ampak take osebe, ki ne bi imela SRCA pa še nisem srečala. Saj si pošten človek še v sanjah ne more predstavljati, da taki stvori hodijo po tem ljubem svetu.
Upam, da poštena žena, kot je Janševa mati ni nikoli naletela na tako črno dušo kot si ti.
Žal te tudi pomilovati ne morem.
Samo stresem se od groze ob misli, da bi te kdaj srečala.
In prosim, ne odgovarjaj na moje poste.[/quote]
Re: Kardinal Rode
Napisal: pravnik
Datum: 05.07.2007 22:08
Spoštovana janJA.
Ob prebiranju in sodelovanju na tem forumu velikokrat zasledim, da se izredno grdo in nekulturno izražate in žalite vsepovprek. Nisem pa še zasledil vašega prispevka, ki bi bi argumentiran in konkreten. Ne morem si kaj, da vam ne povem (čeprav bi moral to storiti moderator tega foruma), da tak način ni primeren. Gre za poniževanje določenih ljudi, s katerimi se vi ne strinjate, vendar to vam še ne daje nobene pravice, da ste zato tako žaljivi.
Kot primer, samo v tej temi ste uporabili izredno grde besede, za katere bi sicer kazensko odgovarjala.
Napisala janJA:
“Dolanc, Kardelj in podobni lopovi so stali do kolen v krvi. “
“Pokazal si lep primer kako so imeli komunajzarji”.
Gre namreč za obrekovanje in zaničevanje konkretnih ljudi, ki jih navajate.
Ta moj nasvet je predvsem dobronameren.
In kaj porečeš na to jaNJA. Res človeka kar strese ob misli, da bi te srečal.
Nima smisla, da bi se clovek sekiral. Ona lahko cez dolocene ljudi pise, kar ji pade na pamet. Ampak to zanjo niso zalitve. V tem ne vidi nic slabega. In meni, da ona zato pac ni slabega srca. Ce kdo napise kaj cez njenega preljubega Janso, pa sploh nima srca in je gotovo ze pravi zlocinec. Redko viden politicen fanatizem. Vse, kar napise, tudi kar mi grdega napise, gre zame v predal politicnega fanatizma.
Slovenski premier slovi kot velik zapeljivec. Ve se, da je bogat, ukvarja se s športom, a že dvajset let ga povezujejo z raznimi ženskami.
Novinar ROBERT BAJRUŠI, v Nacionalu, o playboystvu Janeza Janše.
Iz Mladine.
Jaz sem tista, ki je tukaj najveckrat napisala, da je Pahor kurbir. Ker tudi res je. Ni pa Pahor moj. Lepo prosim. Zakaj naj bi bil moj. Ne vidim, kaj bi pri svoji slovnici lahko popravila. Posvetuj se z lektorjem in me obvesti.