polnjen piščanec
Filo za polnjenega piščanca pripravim takole: na olivnem olju prepražim sesekljano čebulo in česen (včasih pa namesto olja uporabim na kocke narezano hamburger slanino. Ta varianta je sicer mnogo bolj okusna, a manj zdrava!). Suh kruh ali žemlje narežem na kocke , poparim z vrelim mlekom in ožamem, nato dodam prepraženo čebulo, sol, poper, malo vegete, majaron, peteršilj in celo jajce (če je mase veliko , uporabim dva jajca). Če je masa preredka, dodam malo drobtinic in takoimenovana fila je pripravljena. Moja tašča obvezno doda kakšen košček suhega mesa, in celo kakšno žlico kisle smetane, čebulo pa praži na masti in moram priznati, da je fila sicer odlična, vendar zdravju neprijazna. Torej, srečno in dober tek vam želim!
Nadine
Zdravo.
Jaz pa naredim filo takole.
Ce kupis piscanec v Mercatorju, dobis zraven se jetercka in zelodcke. Jaz jetrca na drobno narezem. Se prej pa na olivnem olju prepravim pol sesekljane cebule, nato dodam jetra, vegeto in petersilj.
V eno posodo narezem kruh ( na kockice, ne svez malo suh). Priblizno 1/2 kg. V posebni skodelici stepem eno jajce dodam cca 2-3 dcl mleka. Preprazena jetra in jaca z mlekom zlijem na ta kruh in vse skupaj pregnetem da se kruh napije.
In potem nafilas piscancka.
Je zelo dobra in enostavna.
Pa dober tek.