polnjene paprike
Jaz takole : na 1 kg mletega dodam kakšne dve pesti riža. Jaz prej vse na pol prepražim na čebuli, meso česen, čebula jasno. Medtem izdolbem paprike. Ko je masa na pol podouošena /jasno jo začiniš po okusu/ napolnim paprike. Omako delam iz “šalše domače”, dobra je tudi tista v trgovini pol litrska, dodaš pač kot imaš paprik. Tudi šalšo (omako) začinim. Ko se segreje vanjo vlagam polnjene paprike in kuham. Z zobotrebcem pa kontroliram kdaj so. Sladkorja jaz osebno – kot kar veliko naredi ljudi – ne dodaojoam. Razmerje mesa in riža pač dlaš po občutku – meni ni šans da je več riža kot mesa. Ampak vsak kot mu paše. Upam, da sem pomagala.
že tolikokrat povedano…jaz uporabim 1/2 kg mletega mesa, drobno narežem svežo čebulo, 1 jajce, lahko malo popra, malo rdeče paprike za okus, cca 1 dcl opranega riža(eni riž prej na pol skuhajo), 1/2-1dcl vode vlijem v maso, da ima riž prostor povečati volumen in nadev ostane rahel…in v posodo vlije 1 l Muti paradižnika, ki ga razredčim z 1dl vode ali jušne osnove in žličko sladkorja.., ki paradižnikovi omaki vzame kislino…/na zaradi sladkosti kot nekateri mislijo/…
Nikoli ne uporabljam raznih “fantov”, moja paprika diši po celemu bloku…uf!