Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek polnjene paprike

polnjene paprike

Ima katera dober recept za polnjene paprike? Koliko mletega mesa, koliko paprik, mora biti riž vmes? Cel postopek bi rabila, ker jih nisem še nikoli delala. Hvala.

Pojdi na kulinariko net.

Jaz takole : na 1 kg mletega dodam kakšne dve pesti riža. Jaz prej vse na pol prepražim na čebuli, meso česen, čebula jasno. Medtem izdolbem paprike. Ko je masa na pol podouošena /jasno jo začiniš po okusu/ napolnim paprike. Omako delam iz “šalše domače”, dobra je tudi tista v trgovini pol litrska, dodaš pač kot imaš paprik. Tudi šalšo (omako) začinim. Ko se segreje vanjo vlagam polnjene paprike in kuham. Z zobotrebcem pa kontroliram kdaj so. Sladkorja jaz osebno – kot kar veliko naredi ljudi – ne dodaojoam. Razmerje mesa in riža pač dlaš po občutku – meni ni šans da je več riža kot mesa. Ampak vsak kot mu paše. Upam, da sem pomagala.

http://kuharija.si/content/polnjene-paprike

A jajca ne daš pa nič?

Kupim “fant” mešanico za polnjene paprike, mislim, da je ena vrečka za pol kg mletega mesa. Fant zmešaš z vodo po navodilih, mesu (surovemu, nobenega poprejšnjega praženja) dodaš riž in mešanico fanta, dobro pregneteš in napolniš paprike. Skuhaš, narediš omako in je fertik.

Nikoli jajca nisem dala. Sploh ne vem čemu služi v paprike, da jih skup drži al kaj. Moja masa je gosta, zobotrebci pa zaprejo pokrovčke – če bi kdo hotel ven, hihihi.

tudi sam tako naredim. Vedno za prste polizat…

Fant sem uporabljala pred ohoho, ga pa res ni treba pri tako simpl stvari. Meni ima pri teh Fantih vse enak okus. Že več kot 10 let ne nucam, samo ko sem bila mlada gospodinja. Ne bom rekla da moje niso za oblizat tvoje pa še moje prste, khm

že tolikokrat povedano…jaz uporabim 1/2 kg mletega mesa, drobno narežem svežo čebulo, 1 jajce, lahko malo popra, malo rdeče paprike za okus, cca 1 dcl opranega riža(eni riž prej na pol skuhajo), 1/2-1dcl vode vlijem v maso, da ima riž prostor povečati volumen in nadev ostane rahel…in v posodo vlije 1 l Muti paradižnika, ki ga razredčim z 1dl vode ali jušne osnove in žličko sladkorja.., ki paradižnikovi omaki vzame kislino…/na zaradi sladkosti kot nekateri mislijo/…
Nikoli ne uporabljam raznih “fantov”, moja paprika diši po celemu bloku…uf!

New Report

Close