Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek polnjene paprike

polnjene paprike

S čim še polnite papriko,razen klasično?

S sojo, fižolom, čičeriko, lečo, krompirjem, zelenjavo, itd… Pri prvih 4 dodam še malo riža in so super paprike (mesojedci sploh ne opazijo razlike, še posebej če so kuhane v paradižnikovi omaki) 🙂

Daj ne pretiravaj in ne laskaj si preveč. Da zamenjajo fižol za meso??? Kakšne jedce pa potem imaš okoli sebe, take, ki pojejo karkoli jim serviraš? Očitno moraš biti zelo slaba kuharica in so pri tebi navajeni, da nobena reč nima svojega okusa.

Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……

No,no verjetno se res opazi drug nadev, zna pa biti še vedno okusno.

Nihče ne trdi, da ni okusno, ampak avtoričina trditev, da jedci ne opazijo razlike med mesom, fižolom, čičeriko, lečo in sojo, je pa -milo rečeno- butasta in pretirano samovšečna.

Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……[/quote]

Jaz riž zamenjam s fižolom, krompirjem, čičeriko, razno zelenjavo, meso gre pa zraven, včasih tudi kaka kockica slanine, recimo s fižolom paše, včasih dam tudi pol soje, pol mesa, ampak meni meso mora bit in teh paprik ne kuham v paradižnikovi omaki, ampak jih specem v pečici. No, edino polnjene s sirom delam brez mesa, jih pa zato ovijem v rezine slanine.

sem že dala namesto riža kvinojo. Se tudi skoraj ni opazilo.

Rižu dodam malo naribanih bučk za sočnost, ja, in seveda meso.

paprika z mesom, biti mora dober nadev in dobra omaka, je nadevana paprika…Vse ostalo so izmišljotine kuharic in kuharjev kot danes rečem jedem…, ki so odvisne od trenutnih zalog in iznajdljivosti kuharic..vsak po svoje paca!

Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……[/quote]

Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.

Živi in pusti živeti

Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.[/quote]

Ne gre za to, da paprike brez mesa ne bi bile dobre, ampak da mesojedci mislijo, da jedo meso, ker je naredila dobro paradižnikovo omako, je pa res malo izmišljeno.

Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.[/quote]

Sem mogoče to napisala? Še enkrat preberi. Ona izjavlja, da folk ne ve, da je npr sojo, čičeriko in ne meso … akr se mi zdi totalno bosa. In zato pravim, da so njeni gostje do nje izjemno tolerantni in jo puščajo v tej utvari. Kako dobre so take paprike pa nisem komentirala.
OK?

Naša mati dela fenomenalne filane paprike. In jih je naredila tudi že s sojo (kosmiči) namesto z mesom pa fotr ni opazil. Na koncu je sicer priznal, da niso bile čisto enake kot ponavadi vendar ni ugotovil zakaj.

Drugače pa je še en kup, predvsem grških, receptov za polnjene paprike in paradižnike. Jaz najpogosteje izdolbem paradižnike, jih napolnim z zelenjavo, mogoče rižem, kakšno feto, mocarelo in spečem v pečici. Včasih v omaki, včasih brez.

Nadevana paprika je paprika, v katero si nekaj nadeval. Če si pa ti popolnoma omejena, glupa in retardirana, pa raje poskrbi, da bojo tvoji možgani nadevani še s čim drugim kot s prazno slamo in omejenimi vzorci.

Sem mogoče to napisala? Še enkrat preberi. Ona izjavlja, da folk ne ve, da je npr sojo, čičeriko in ne meso … akr se mi zdi totalno bosa. In zato pravim, da so njeni gostje do nje izjemno tolerantni in jo puščajo v tej utvari. Kako dobre so take paprike pa nisem komentirala.
OK?[/quote]

Se opravičujem. Je bilo napačno razumljeno oz. slabo prebrano.

Živi in pusti živeti

New Report

Close