polnjene paprike
Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……[/quote]
Jaz riž zamenjam s fižolom, krompirjem, čičeriko, razno zelenjavo, meso gre pa zraven, včasih tudi kaka kockica slanine, recimo s fižolom paše, včasih dam tudi pol soje, pol mesa, ampak meni meso mora bit in teh paprik ne kuham v paradižnikovi omaki, ampak jih specem v pečici. No, edino polnjene s sirom delam brez mesa, jih pa zato ovijem v rezine slanine.
Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……[/quote]
Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.
Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……[/quote]
Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.[/quote]
Ne gre za to, da paprike brez mesa ne bi bile dobre, ampak da mesojedci mislijo, da jedo meso, ker je naredila dobro paradižnikovo omako, je pa res malo izmišljeno.
Sori, tudi jaz mislim, da močno pretiravaš in pa da imaš zelo vljudne tolerantne jedce za mizo. Ga ni človeka, ki bi zamenjal sojo, fižol lečo, čičeriko za meso, pa če dodaš ne vem koliko paradižnikove omake :)) Malo bolj realno glej na zadeve, sebi v dobro……[/quote]
Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.[/quote]
Sem mogoče to napisala? Še enkrat preberi. Ona izjavlja, da folk ne ve, da je npr sojo, čičeriko in ne meso … akr se mi zdi totalno bosa. In zato pravim, da so njeni gostje do nje izjemno tolerantni in jo puščajo v tej utvari. Kako dobre so take paprike pa nisem komentirala.
OK?
Naša mati dela fenomenalne filane paprike. In jih je naredila tudi že s sojo (kosmiči) namesto z mesom pa fotr ni opazil. Na koncu je sicer priznal, da niso bile čisto enake kot ponavadi vendar ni ugotovil zakaj.
Drugače pa je še en kup, predvsem grških, receptov za polnjene paprike in paradižnike. Jaz najpogosteje izdolbem paradižnike, jih napolnim z zelenjavo, mogoče rižem, kakšno feto, mocarelo in spečem v pečici. Včasih v omaki, včasih brez.
Zakaj tolerantne ? A če je na mizi nekaj drugačnega kot tisto kar vi kuhate potem so pa jedci tolerantni ? Ne dopuščate možnosti, da je taka hrana komu res dobra ? No, meni je. Vsak nadev mi je boljši kot mesni. Paprike včasih nadevam z dušenimi bučkami, ki jih zmešam z naribanim sirom in namočenim kruhom. Solim, popram, malo majarona, peteršilja, stepeno jajce in to je to. Najbolj paše v rdeče koničaste paprike, ki jih potem spečem v pečici, brez omake.[/quote]
Sem mogoče to napisala? Še enkrat preberi. Ona izjavlja, da folk ne ve, da je npr sojo, čičeriko in ne meso … akr se mi zdi totalno bosa. In zato pravim, da so njeni gostje do nje izjemno tolerantni in jo puščajo v tej utvari. Kako dobre so take paprike pa nisem komentirala.
OK?[/quote]
Se opravičujem. Je bilo napačno razumljeno oz. slabo prebrano.