Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnozrnata moka – možnosti

polnozrnata moka – možnosti

Spoštovani!

Berem, da je polnozrnata moka večvredna od bele. Vem, da iz njega se da speči dober črn kruh. Mene pa vseeno zanimajo še dodatni recepti ali možnosti, kjer bi uporabljala polnozrnato moko. Recimo, ali kdo ve za kakšen dober recept za pecivo? Rada imam tiste francoske rogljičke, pa vse ostalo. Ali je tudi torta iz polnozrntate moke kaj okusna? Nasploh, zanima me vse! Prav tako me tudi zanima, ali je vrednost te hrane drugačna in boljša od običajne? Recimo, manj redilno?

Hvala za nasvete!

Lepe pozdrave!

Pri nas uporabljamo polnozranato moko ali pa črno moko tipa 1100 za čisto vse, za kar smo prej uporabljali belo moko. Pri kakšnem delikatnem biskvitu pa uporabim mešanico – pol polnozrnate, pol bele. Tudi pica iz polnozrnate moke je lahko okusnejša in predvsem bolj zdrava. Poskusi tudi s pirino moko!

Poznam en res full dober recept: (za 4 osebe)
zmiksaj 4 jajca, 4 žlice RJAVEGA sladkorja in 4 žlice polnozrnate moke. Dodaj še en pecilni prašek in 200-300 g navadnega jogurta – jogurt ne miksaj, le premeši dobro z žlico z ostalo maso. Nato dodaj notri koščke 2 jabolk in cimet, 1 jabolko lahko tudi naribaš (da ne bo pecivo suho), dodaš lahko še rozine in orehe – po želji!! Vse premešaj in daj v pekač! Peci okoli 30 min ali več na 180 st. (ne vem točno – bodi zraven, sej se zavoha, ko bo narejeno 😉 )
Pecivo je zelo okusno hladno, kot mlačno. Zraven paše pit mleko!!
LP in dober tek!!

New Report

Close