Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev POLOVIČNI DELOVNI ČAS IN S.-P. – zavrnjene odločbe

POLOVIČNI DELOVNI ČAS IN S.-P. – zavrnjene odločbe

Pozdravljeni,

Zdravniška komisija je zavrnila nadomestilo za izgubljen dohodek, dodatek za nego in prošnjo za polovični delovni čas saj je otrok star več kot 3 leta. Zaradi otroka s PP sem morala februarja zapustiti trg dela, živi v enostarševski družini, preživnine ne prejema. Ker sem pred zapustitvijo trga dela (bila sem zaposlena za določen čas) imela vzporedno odprt popoldanski s.p., ki se po izteku pogodbe in celotne situacije preoblikoval v polni s.p. Otrok ne more obiskovati podaljšanega bivanja in se mora ponj v šolo po 12 uri. Na CSD, na FURSU in Ministrstvu za socialo pravijo, da mi ne morejo pomagat.

Kako naj vstopim na trg dela, če moram otroka prevzeti po 12 uri? Ali samo zdravniška komisija podeljuje pravico do krajšega delovega časa v primeru samostojne dejavnosti, kaj pomeni točno 50.člen 6.odstavka ZSDP-1? Za otroka skrbim izključno sama.

Za vsakršno pomoč se zahvaljujem.

Si mela otroka zato da bo oljašava vsepovsod? Strezni se, zdaj si mama, poskrbi zanj brez tega….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close