polovični delovni čas-plača?
Bruto 395,37 EUR, neto je pa odvisen, ampak tudi brez otrok pride 300 EUR pa še malenkost, če se upošteva pravilna splošna davčna olajšava.
Jaz sem dobil za polovični delovnik od 320 do 450 max z prevozom in malico vred, brez kakršnihkoli olajšav. Delo v trgovini ala kmetijska zadruga. Dobil sem pa tudi pol regresa kar mi po zakonu tudi pripada.
lp
Verjetno je tudi odvisno od prevoznih stroškov, glede na to, da bi se jaz peljala v službo 35 kilometrov stran. In če smo že pri temu, koliko dobiš na kilometer 0,18 eur?
Živijo jaz imam eno vprašanje. S septembrom se zaposlim za 45% v glasbeni šoli in me zanima ali je res da če si zaposlen manj kot 50% nisi upravičen do malice in potnih stroškov.? Hvala vnaprej za odgovor. Lp
poglej kaj vam piše v kolektivni pogodbi.
V gospodarsvtu to ne drži.
potne stroške dobiš v vsakem primeru, malico pa če delaš najmanj 4 ure (po naši KP).
lp.
b.
Tudi mene nekaj zanima – sem na porodniški, sicer pa zaposlena za polovični delovni čas, pa ne zaradi otroka, ampak zato, ker se več ne da. Na porodniškem sem od marca. Kakšen regres mi pripada? Polovični; ali za januar in februar, ko sem še delala, polovični, od marca naprej pa polni, ker sem na porodniški? Prosim, da mi kdo odgovori ali vsaj svetuje, na koga naj se s vprašanjem obrnem, ker takega primera še nisem zasledila. Hvala stokrat!!!
Pripada ti polovični regres za letni dopust in to ves čas, ker si pač zaposlena zgolj za polovični delovni čas.
Pozdrav. Mene pa zanima, če greš v porodniško in si na dan nastopa porodniške brez zaposlitve, imaš pa v zanjdih treh letih 15 mesecev zaposlitve, vendar v vseh mesecih za skrajšan delovni čas. Ali to igra vlogo pri izračunu? Igra tukaj tudi kakšno vlogo dva meseca na zavodu, kot prejemnik nadomestila?
Ali je izračun torej, 55% plus (15krat2% je 30%) torej 55 plus 30 je 85%, se pravi bi potem poroniška zanšala 85 % minimalne plače? Od bruto ali neto minimalne?
pripada celoten regres in celoten dopust, če bo zaposlena v tekočem letu za celo leto!!!!
pozdravljeni , mene zanima kaksen regres mi pripada glede na to da sem zaposlena za polovicni delavni cas ker uveljavljam to do otrokovega 3leta starosti???
Pozdravljeni,
če imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, imate pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega ste sklenili pogodbo o zaposlitvi. Za polovični delovni čas vam torej pripada polovica regresa. Imate pa pravico so celotnega letnega dopusta.
Za vprašanja smo vam na voljo na [email protected]
Lep pozdrav,
LEGAS Kranj
Pripada ti cel regres za letni dopust, ker delaš skrajšan delovni čas zaradi predpisov o starševskem dopustu! Tako določa 5. odstavek 131. člena ZDR-1.
ojla, rogi69 komu zdaj da verjamem??? joj eni mi recejo tako eni tako….mislim da bo najbolse da pocakam na rezultat….
Pozdravljeni.
Jaz pa imam eno vprašanje glede višine porodniškega nadomestila. In sicer imam rok poroda 22.8.2016, zaposlena sem redno za nedoločen polni delovni čas. Je pa tako da sem od začetka pogodbe oktobra 2014 in do januarja letos, se pravi 2016 delala skrajšan delovni čas, po 4 uri, ker sem 4 ure koristila zaradi pravice, ki jo imaš za otroka do 3. leta starosti in ti te prispevke plačuje CSD. Se pravi, sedaj do nastopa porodniške, pa delam po 8 ur. Sedaj pa me zanima kako se bo izračunala višina porodniškega nadomestila. Plača pa je minimalna.
Za CSD se mi zdi še malo zgodaj, malo pa me zanima koliko bo znašala višina.
Hvala vsem za odgovore in želim vam lep dan.
Iz lastnih izkušenj, za polovični delovni čas in polovičnim plačilom prispevkov ti pripada dopust kot drugim, glede na trajanje zaposlitve, regres je pa polovičen. Mamam, ki pripada še plačevanje prispevkov s strani države za preostale 4 ure pa pripada celoten regres kot drugim v podjetju. In to je informacija iz prve roke.
Če je delavec zaposlen za polovični delovni čas mu pripada sorazmerni delež regrese.
Forum je zaprt za komentiranje.