Položnice dodatnega zavarovanja v času virusa
Ni doplačil za zdravjenja Covida. Vsi raznorazni pregledi, razen nujnih, so odpadli. Tudi nosečnice imajo občutno manj pregledov v nosečnosti. Operativni posegi so odpadli po celi Sloveniji. Bolnišnice so precej manj obremenjene. Nakupovanje opreme se pa direkt vrši s plačili države in donacijami.
Zavarovalnice vse lepo trpajo v svoje žepe. In seveda pridno molčijo, saj so navajene v takih trenutkih.
Prejšnji teden sem klicala svojo zdravnico za migreno (imam tablete na recept), ta bi mi rekla da zdaj obravnavajo samo kritične primere, naj si grem v lekarno kupit protibolečinsko tableto. Naslednji teden bi morala imeti akupunkturo na napotnico (termin čakam več kot eno leto) in zdaj odpade…. Če bi slučajno zbolela in sumila ta novi virus, me testiral ne bi, ker prvič nisem dovolj stara da bi me očitno resno obravnaval, drugič pa ne sodim v rizično skupino. Se pravi to plačevanje dodatnega zavarovanja je zdaj popolnoma nesmiselno! Naj ga zaračunajo tistim katerim so vzeli bris in tistim ki jih zdravijo. Jaz v času izolacije do dohtarja ne morem, odpadejo mi termini, zakaj moram plačati polno ceno, če od zdravstva trenutno nimam popolnoma nič???
Ni doplačil za zdravjenja Covida. Vsi raznorazni pregledi, razen nujnih, so odpadli. Tudi nosečnice imajo občutno manj pregledov v nosečnosti. Operativni posegi so odpadli po celi Sloveniji. Bolnišnice so precej manj obremenjene. Nakupovanje opreme se pa direkt vrši s plačili države in donacijami.
Zavarovalnice vse lepo trpajo v svoje žepe. In seveda pridno molčijo, saj so navajene v takih trenutkih.
[/quote]
Od kdaj ni doplačil za uporabljena zdravila pri zdravljenju v bolnišnicah? A misliš, da bo zzzs napisala na račun ‘draga zavarovalnica. ta aspirin in pregled vam ni potrebno plačati, ker ga je pojedel pacient s covidom’, plačilo strpajte v naš žep?
Od kdaj ni doplačil za uporabljena zdravila pri zdravljenju v bolnišnicah? A misliš, da bo zzzs napisala na račun ‘draga zavarovalnica. ta aspirin in pregled vam ni potrebno plačati, ker ga je pojedel pacient s covidom’, plačilo strpajte v naš žep?
[/quote]
Zdravljenja pacientov s Covidom praktično ni. Naših zavarovalnic Covid praktično NIČ ne stane.
se strinjam, še nekaj časa ne bo mogoče videti zdravnika, ali pa zobarja, ginekologa, tudi pediatri so zaprli vrata, nasvet dobiš po telefonu..Tako da ja, absolutno zmanjšat položnice za polovico..Dajmo se angažirat in zbunit..!!!
kakšno bo stanje po tem pa rajši nočem vedet, kam bodo stlačili vse te prestavljene termine in preglede..
Plačuješ redno zavarovanje iz brutto plače? Delaš in imaš še vedno plačo ali visiš na megakorona zakonu? Če to drugo, nimaš kaj stokat, da nič ne dobiš! Kaj se boš “bunila”, karkoli že to pomeni! Glede na to, da visiš na MONu ne delaš!
[/quote]
Ti si očitno ena izmed zavarovalničarjev ali pa ena od socialcev, ki se po riti čohajo. Kakšen megazakon, lepo te prosim, MEGANATEG prej. Kaj pa tisti, ki so zdaj prisilno doma, na čakanju, bi radi delali, pa ne morejo, dobili bodo MANJŠO plačo, položnica ima pa še vedno isti znesek. … Glede na to da tudi ti visiš na monu, očitno ne delaš a ne
Plačuješ redno zavarovanje iz brutto plače? Delaš in imaš še vedno plačo ali visiš na megakorona zakonu? Če to drugo, nimaš kaj stokat, da nič ne dobiš! Kaj se boš “bunila”, karkoli že to pomeni! Glede na to, da visiš na MONu ne delaš!
[/quote]
Ti med svojo službo v zavarovalnici pa lahko brez težav visiš na MONu, ker nimate kaj delat, seveda.
Ti med svojo službo v zavarovalnici pa lahko brez težav visiš na MONu, ker nimate kaj delat, seveda.
[/quote]
V zavarovalnici, da sem v službi? Res? Od kje ti pa ta ideja? Ko so nekateri hoteli ukinit dopolnilno zavarovanje ste tukaj kar tiho bili! Prilepi no takratni post, v katerem si podpirala ukinitev.
Prejšnji teden sem klicala svojo zdravnico za migreno (imam tablete na recept), ta bi mi rekla da zdaj obravnavajo samo kritične primere, naj si grem v lekarno kupit protibolečinsko tableto. Naslednji teden bi morala imeti akupunkturo na napotnico (termin čakam več kot eno leto) in zdaj odpade…. Če bi slučajno zbolela in sumila ta novi virus, me testiral ne bi, ker prvič nisem dovolj stara da bi me očitno resno obravnaval, drugič pa ne sodim v rizično skupino. Se pravi to plačevanje dodatnega zavarovanja je zdaj popolnoma nesmiselno! Naj ga zaračunajo tistim katerim so vzeli bris in tistim ki jih zdravijo. Jaz v času izolacije do dohtarja ne morem, odpadejo mi termini, zakaj moram plačati polno ceno, če od zdravstva trenutno nimam popolnoma nič???
[/quote]
Zdravstvena blagajna je pretočna. Ne moreš reči, da ti od tega nimaš nič. Osebno skoraj ne koristim bolniške, zdravniķa samo, ko je res nujno. Klub temu plačujem dodatno zav.in sem tiho. Lahko se mi zgodi, da npr.jutri zbolim in bi zdravljenje znašalo krepko čez vsoto, ki jo plačujem mesečno.Bolj me moti to, da plačujemo prispevke, sedaj pa niti do zdravnika ne moreš. Zdaj se mora človek najprej s korono okužiti, da sploh pride do zdra vnika.
Srečno
Ampak res. Znižali so celo cene elektrike 😂, osnovno zavarovanje ostaja, dopolnilno pa sedaj nimaš kje koristiti, razen spletne banke in pošte, ko moraš plačati znesek. Pa nedobudneži, ki zganjajo vragolije in hodijo na urgenco. Do maja se bi menda uredilo, ko imam dva datuma. Tudi ginekološki.
Za izredne razmere država ima pušeljc. Ki vam nekaj da, nekaj vzame.
Se pa strinjam, glede na to, da osnove niso dostopne, zakaj tudi tu ni znižanja glede doplačil.