Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek polpete iz bučk-kaj zraven

polpete iz bučk-kaj zraven

Pozdravljeni!

Odločila sem se, da danes za kosilo naredim polpete iz bučk. Ne vem pa kaj bi pripravila zraven…Nekako mi še najbolj paše pire krompir, pa smo ga jedli včeraj, tako da bo vsaka ideja dobrodošla.

Pozdravček

Meni osebno so najboljše hladne, s kosom kruha.
Še tople pa ponudim s pire krompirjem, mogoče rižem …

Jst sem jih jedla ravno vceraj…zraven sem si privoscila paradiznikovo solato in malo polnozrnatega kruha…

Tamalemu pa sem naredila pire krompir za zraven 🙂

mi lahko katera zaupa recept za polpete iz bučk? 🙂

hvala!

bučke naribam. posolim. malo počakam, da spustijo vodo. ubijem eno jajce, dodam malo moke in nasekljan peteršilj. včasih še prepražen pršut ali panceto. oblikujem polpetke in ocvrem na vročem olju.

pri nas je ponavadi zraven skleda solate s krompirjem.

Jaz sami masi dodam še natrgan kruh

fajn priloga je tudi: naribaš kumaro, stisneš sok, dodaš sol, poper, malo čebulice in česna, čez pa zvrneš en lonček kisle smetane. O kalorijah ne bomo spljoh….ampak je pa dobr!

jaz dam v maso za polpete še drobtine

Ječmen z gorgonzolo…. krompir v pečici… riž… n

Jaz pa najprej nekaj kruha namočim z mlekom, potem prepražim čebulo, zatem še bučke (narezane na kockice). Čebulo dam po namočenem kruhu, potem bučke in nazadnje še jajček. Solim, popram, če je masa preredka, jo zgostim z drobtinami ali moko. Pa dober tek. Zraven lahko ješ dušen riž in solato. Meni najbolj paše paradižnikova ali kumarična.

Vse je na Googlu

BUČKE SO FUTR ZA PRAŠIČE, NE PA ZA LJUDI

Odgovor na objavo uporabnika
lantata , 06.09.2006 ob 08:35

mi lahko katera zaupa recept za polpete iz bučk? 🙂

hvala!

naribane bučke – posoliš in pustiš, da spustijo vodo (jaz jih kar v cedilo naribam), potem jih dobro ožameš, da so čimbolj suhe

stepeš jajce + žlico skute + malo moke, dodaš začimbe, to maso zmešaš z bučkami, vsemu skupaj dodaš ovsene kosmiče in nariban sir.

Količin nisem pisala – delam po občutku – če je premokro, dodajam ovsene kosmiče.

Same bučkine polpete niso obrok. Jaz jih bi ocvrla zraven mineštre. Ali pa bi poleg bučk še ocvrla krompir, zraven pa še skledo solate, radiča, ali pa paradižnika.

Ali pa kakšno meso z omako…

New Report

Close