Poltergaist v moji sobi
V moji sobi se je naselil jezni duh, ki mi sredi noči prižiga in ugaša računalnik, pa še printer poleg.
Torej, neke noči se je sredi noči računalnik prižgal sam od sebe, vendar se ni zbutal do konca, je pa zmedel printer, ki je začel ropotati in kašljati. Edini način, s katerim sem ugasnil računalnik je bil držanje tipke za vklop/izklop nekaj čez 5 sekund.
Težave pa se niso nehale: naslednjič se mi računalnik ni hotel izklopiti do konca: v trenutku ko bi moralo po vseh pravilih vse skupaj mrkniti se je izklopil samo disk (“tlenk”) ostalo pa je – z ventilatorjem vred – veselo ostalo pod napetostjo. Pomagalo ni niti “resetiranje”, saj se je računalnik zbutal samo na pol potem pa ugasnil in se ponoči spet začel prižigati sam od sebe.
Razlike ni praktično nobene če uporabljam particijo z WinXP ali pa W98SE, pri slednji zablokira tik preden bi se moral za trenutek prikazati napis o varnem ugašanju…
Ker se mi kakšen meter stran sama od sebe prižiga tudi električna osebna tehtnica me je rahlo strah. Miskite, da je že čas da pokličem POP TV, ali pa mi lahko (še) pomagate vi?
a je možno, da sredi noči za trenutek zmanjka elektrike? 🙂
lp ajs
Ok, to bi lahko bil razlog za samodejno resetiranje, ugašanje morda, za samodejno prižiganje pa najbrž ne. Tudi za nasprotovanje izključitvi ne.
Vse bolj me spreletava da se ni v računalnik (in okolico) naselil kakšen Skorajbrezglavi Nick ali pa celo Zopernack??!
Pokliči na tv…..extra, preverjeno, štiri tačke, …….
Obstaja pa možnost…..če ti rata spravit rebeko dremelj v svojo sobo, bo še tako grdi poltergeist zbežal 300 na uro!!!
Nihanje napetosti?
ko pride elektrika nazaj se meni racunalnik sam prizge :))
lp ajs
Ne bo to: ko je enkrat prižgan do te mere, da windows delajo ostane prižgan in ne mrka.
Forum je zaprt za komentiranje.