pomagajte jim …
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
organizira ob Dnevu brez mesa
mirni protestni shod
REŠIMO ŽIVALI IN SEBE!
NE JEJMO MESA IN
TAKOJ PREPOVEJMO LOV!
Osrednje dogajanje bo na Dvornem trgu v Ljubljani
(poleg Kongresnega trga),
v ponedeljek
21. marca 2005 ob 16. uri
Vegetarijanci smo živi zgled, da meso ni jedilnikih
NI potrebno: TELO GA NE POTREBUJE!
TEROR V GOZDOVIH – TAKOJ PREPOVEJMO LOV!!
VELIKA NOČ – PRAZNIK VSTAJENJA ALI MASOVNEGA KLANJA!?
Gost shoda:
bivši mesar z izpovedjo o grozotah v klavnicah!
Sprevod po ulicah Ljubljane.
Zaželjeni transparenti!
Vabljeni vsi!
Get a grip.
Od kje pa bomo dobili potrebne vitamine in beljakovine? Človek je vsejed, to pomeni da je meso in zelenjavo in vse ostalo.
Seveda sem proti mučenju živali in raznim grozodejstvom ampak da telo ne potrebuje mesa..ta je pa huda. Saj bi tudi brez solate preziveli pa jo jemo, ker je dobra in koristna.
Lp
Mislim kaj, no ne mi buče sadit o vitaminih in beljakovinah samo v mesu.
Če ste v to prepričani, uživajte meso samo ne mi o ljubiteljstvu do živali, mogoče lahko o ljubiteljstvu do določene živalske vrste. Sama sem se odločila pri 14. letih, da tako ne gre več naprej in preneham z uživanjem mesa…ne bi mogla reči da v teh 13. letih čutim pomanjkanje vitaminov in beljakovin.
Sama poskušam živeti po načelu:”NE DELAJ DRUGEMU TISTEGA KAR SAM NE ŽELIŠ, DA BI TI KDO POČEL!”
Vsak se sam odloči, se pa vsekakor ne strinjam s tem, da imamo pravico na takšen nespoštljiv- “human” način ravnati z vsemi živimi bitji okoli nas- ki umrejo, da jih popapcamo. Ali se vam zdi vredno imena življenje, življenje, v hlevu na ketni, na farmi v kletki, v svinjakih v hlevu,… vsa ta živa bitja so nekoč živela prosto živeča v naravi. Sedaj pa je hrana, ki jo dobivaji največkrat reciklaža lastne vrste ali svojih drekcev. Seveda tudi tukaj so izjeme samo ne v množični reji.Sem tudi proti reji za krzno- se ve!
Spoštuj sebe in svet okoli sebe!!!!
Hej. Saj nikoli nisem rekla da se strinjam da zivali trpijo. Vidim da zelo slabo poznas zgodovino-ali mogoče znas povedati kdaj so zivali kot je krava, pujsek, .. zivele same na prostem. Pa ne v indiji ali nevemkje.. ampak v sloveniji, nemčiji, avstriji, ipd? Prihajam iz podeželja, videti svinjo v svinjaku, kravo na ketni in psa na prostem v pesjaku in ojej konja v boxu je zame nekaj normalnega. Tja spadajo in pika. Velika večina jih je namenjena za meso in tako je bilo in tako je in tako bo.
Po discoveryu sem gledala eno oddajo, kjer je neka gospa imela telička za domačo zival. Tudi pujski-ljubljenčki niso izjema. To se mi zdelo zelo v redu, zakaj bi morali biti ljubljenčki samo kuzki in muciji..
AMPAK… VEČINA TEH ŽIVAL JE IN BO namenjena za meso. Mislim da se moras s tem sprijazniti. NI pa se ti treba sprijazniti s tem, kako z njimi ravnajo, v kakšnih pogojih živijo..ker kljub temu da jih bodo nekoč zaklali se zaslužijo dostojno življenje. Za to se lahko boris.
Upam da si dojela bistvo.
Kar se tiče pravilne prehrane, glede na to,da povprečen človek na dan potrebuje 1,5grama beljakovin na čiste telesne teže, športniki pa celo do 3, mi prosim ne govori, da sadim buče. V soji in ostalih rastlinah je niti slučajno ni toliko, da bi jo lahko zauzil dovolj.. jesti dan na dan beljakovinske praske pa se mi ni zdi idealna rešitev (izjema sportniki)
Ker pa nisem tako agresivna do vas, ko ste vi vegetarijanci do nas vsejedcev, ti ne mislim soliti pameti, dejstva govorijo zase,..če ti pa tako pase pa pač ti.
oh ja..to je že kar nekaj časa znano da se mesa ne potrebuje več
telesu naredi več slabega kot dobrega…
no ja mal širte svoj pogled na več strani mal se pozanimajte saj imate internet..da se dobit veliko informacij…če pa vrjameš medicini je pa to tvoj problem..,ker itaq služ samo denar…če ne pa se praš zakaj ne morejo ozdravit raka ki se kar naprej vrača p aids-a ??? ziohr zato k je premav mesa…
resnica je le taa da dohtarji dobr vejo kako škodjivo je meso..pa jih le malo to upa priznat… si predstavljaš kaj bi se zgodilo z našo vlado k bo medicina začela .to razglašat..
pa kdo ti je dal pravico da daješ naročiv za pomor nedolžnih bitij.. zakaj je krava namenjena da nudi teb užitke …zakaj?? pa kaj je s tabo … in pol pčakuješ da kdej mir na svetu ?? mir bo..ko bomo ljudje mir dali živalim predvsem pa pravico do življenja .. ko gre za naše pravice se zelo bunimo ko pa gre za pravice drugih pa ajde gremo jih povozt…
Ne mislim se kregati pač vsaka ima svoj pogled, mislim pa da morate iti v zgodovino malo dlje, da boste razumeli o čem govorim, je pa tudi res da ni treba iti tako daleč, na kmetijah(bolj malo jih je) so tudi prosto živeče živali bile in so. Gre za dostojno življenje in razumem, da se mesa ne bo nehalo jesti, na žalost.
Sploh pa je problem v tem, ker danes veliko ljudi ne spoštuje tistega kar ima na krožniku.
Jaz te stvari razumem lažje tako, da si vsaj za 30 sekund poskušam predstavljati svoje življenje npr. na 30 cm ketni, v usranem hlevu in pot v klavnici. Samo jaz imam srečo, ker si lahko neham predstavljati to morijo.
Vsak se odloči sam in nikakor vas ne posiljujem s svojimi ideji ampak samo poskušam živeti lepo in dovoliti, da tudi ostala bitja živijo in končajo dostojno pa ne na krožniku- vsaj zame ne.
Zanimivo je le to, da se tisti, ki VEDNO samo kritizirajo in nesramno komentirajo, skrivajo za neznanimi nicki. Ne vem, a je zdaj to zato, ker samo čakajo teme, kjer lahko stegnejo jezik, ali pa jih je sram, da bi kdo videl, da v resnici niso tako prijazni, kakor zvenijo na forumu.
Jaz podpiram kakršnokoli akcijo, kjer lahko pomagamo živalim. Kdo pa jim bo, če ne mi? Pa tudi konec koncev smo jih mi naredili v reveže – ko jih zapuščajo, brutalno pobijajo…
Upam, da bo akcija oz. shod uspel, na žalost se ga zaradi obveznosti ne morem udeležiti.
lp
Ko sem proti koncu oddaje Viktorji gledala prizor s “prasickom” in Emersicem v vlogi mesarja, pa se tista zahvalna pesmica…me je resnicno stiskalo. Naj bi bilo saljivo , toda meni je zvenelo drugace:((
Pa kdo se je tega spomnil!:(((
Nekako jim ne oprostim; nisem vegetarjanec in meso je bolj redko na mizi …toda do zivali imam poseben in spostljiv odnos.Tega me je naucila nona na kmetiji.
Lep pozdrav
Prizora s “prašičkom” sicer nisem videla, me je pa razkuril že prizor z “zajčkom” takoj na začetku. In to tako, da sem nehala gledat Viktorje. Ta scenarij se mi je zdel totalno neokusen. Tudi sama nisem vegetarjanka, mesa pa pojem zelo malo in delam na tem, da bom počasi opustila tudi to.
Dodala bi samo še to, da so živali v boksih in na verigah za marsikoga res čisto vsakdanji in “normalen” prizor. Ampak kaj pa je v resnici “normalno” je pa očitno zelo relativno.
Vsekakor sem za to, da se morija neha, o “humanih” lovcih in rejcih pa rajši ne bi …
Sem se že spraševala, če je z mano kaj narobe ali sem preobčutljiva, zoprna, starinska, celo to mi je hodilo na misel, da sem postala več kot preveč konservativna, ko sem z gnevom gledala prizor s pašičkom, še prej pa z zajčkom na podelitvi Viktorjev….Še sedaj namreč ne razumem poante v obeh prizorih v zvezi s podelitvijo Viktorjev? Bilo mi je prav hudo, ko so ta dva prizora s tako lahkoto umestili v predstavo – ne razumem, kaj so s tem hoteli povedati? Bila bi zelo vesela, če bi dobila pravilno razlago – obenem pa upam, da imata oba prizora kakšen globji pomen, ne pa samo absurdno šalo ter izkoriščanje trpljenja živali za zabavo ljudi? Naj me nekdo razsvetli kaj za božjo voljo so protagonisti s tem hoteli povedati!
Čimmanj ampak res čimmanj mesa naj bo na naših krožnikih, s tem bomo koristili vsem po vrsti; bomo bolj zdravi na duši in na telesu!
meso bom nehala jesti POTEM, ko bodo nehali pobijat tjulne in podobne živali zato, da se bodo snobovske ženščine lahko ovijale v krzno. in POTEM, ko bodo popolnoma nehali uporabljati živali za kemične poskuse – v te namene že bojkotiram vsakršno kozmetiko. me zanima, koliko ve vegetarijanke vsak mesec pustite v Dm-ju in podobnih štacunah. se pravi, koliko posredno namenite mučenju in pobijanju živali.
Kozmetika, ki je in ki ni testirana na živalih:
Tukaj pa je seznam kozmetičnih podjetij, ki testirajo na živalih:
P&G je najhujši; v letu 1991 so naredili eno vrsto testov na 300 živalih, pri čemer so že obstajali podatki in sicer od testov na prostovoljcih!!! Na leto porabijo za teste kar 50 000 živali! Sem sodijo izdelki kot so Clairol, Max Factor, Pantene, Old Spice, Oil of Olaz, Head&Shoulders, Sally Hansen, Ariel, Always, Pampers…
· Ponds
· Fenjal
· Aquafresh
· Vaseline
· Colgate – se pa zelo trudijo za odpravo testiranja na živalih in uporabo alternativnih metod
· Palmolive
· Coty: Adidas, Davidoff, Joop!, Lancaster, Jil Sander
· Johnson&Johnson: Penaten, Clean&Clear, Bebe, Carefree, Piz Buin…
· L’oreal: Biotherm, Garnier, Armani, Helena Rubinstein, Lancome, Vichy
· Coppertone
· Dr. Scholl’s
· Unilever: Dove, Rexona, Axe, Impulse, Organics, Lux, Signal, Cerruti, Calvin Klein, Valentino, Cutex, Elizabeth
· Arden, Rimmel, Timotei, Persil, Mentadent
· Playtex: Banana Boat, Veet
· Henkel&Schwarzkopf: Poly, Taft, Gliss Kur, Schauma, Fa, Aok, Diadermine, Vademecum, Fiorucci
· Neznano (niti Peta nima natančnih podatkov): Nina Ricci, L’occitane, Dior
In še podjetja, ki NE testirajo na živalih : Alverde, Alterra, Almay, Amway, Avon (prvi, ki je skupaj z Revlonom že daljnega leta 1989 prenehal z vsemi poskusi na živalih!), Annemarie Borlind, Chanel, Clarins, Clinique, Collistar, Darphin, Decleor, Dermalogica, Dr. Hauschka, Estee Lauder, Fruit of the Earth, Guhl, Joico, Montagne Jeunesse, Matis, Maybelline, Murad, Neutrogena, Oriflame, Orlane, Revlon, Shiseido, St. Ives, Weleda, Wella, Yves Rocher, Beiersdorf: Juvena, Atrix, Nivea, Labello La Prairie, Eucerin, 8×4. Moratorij na testiranje na živalih: Braun, Gillette.
Seveda je takšnih imen še veliko več, jaz sem izbrala le tiste, ki se dobijo pri nas, da ne bo preveč podatkov in s tem tudi zmede.
Iz vsega napisanega lahko torej potegnemo zaključek, da TESTIRANJE NA ŽIVALIH NI NITI POTREBNO NITI SPREJEMLJIVO gledano z etičnega, znanstvenega, zdravstvenega ali ekonomskega stališča. Le zakaj bi morala ta bitja tako trpeti, če imamo na voljo nešteto drugih metod, ki so bistveno hitrejše, zanesljivejše in celo cenejše? Skratka, opravičila NI.
In kaj lahko storimo, da se bodo zadeve premaknile?
1. Ne kupujmo izdelkov, ki so bili testirani na živalih! Torej bojkot izdelkov, testiranih na živalih!
2. Pišite podjetjem, ki testirajo na živalih in jim povejte, da ne boste kupovale njihovih izdelkov, dokler ne bodo prenehali s tem nepotrebnim krutim početjem. Najenostavnejše je preko maila.
3. Ozaveščajte ljudi okoli sebe! Opozarjajte svoje prijatelje, znance in ostale ljudi – mnogi še žal ne zavedajo, kako to poteka in mislijo, da se ena nežna kremica nanese živali na kožo. Razložite jim, kako to izgleda in če je potrebno ponazorite s fotografijami.
naj nekdo preveri malo na company wall njihove prihodke ki jih dobijo z fejkanjem kaj oni so, kje so kakšne pomoči živalim? razen tržnice kjer promovirajo sebe in svojo hrano, kaj delajo dobrega razen pišejo da delajo dobro in se delajo pametnega, naj mi nekdo pokaže kako točno pomagajo zivalim..zbirajo hrano…ali karkoli, ne..Sem se dobro pozanimal preden sem napisal, kar sem napisal… večina društev se dela da pomaga ampak ne… žalostno res žalostno.. nobena tržnica nebo pomagala rešiti problematike živali..zakaj se ne zbira hrana, odeje za zavetišče glede na to da od firme osvoboditev živali kar lepo živite plus od njihove hrane vegi & dobro..pac poglejte si folk vse je na internetu…1+1=2… torej samo cvekanje nebo resilo problema..kar pa oni samo to tudi delajo in seveda promovirajo sebe, pa sploh realno niso vegani. Tako da dobro jutro.