Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomagajte – umetno ali naravno božično jelko?

Pomagajte – umetno ali naravno božično jelko?

Jaz sem v dilemi- umetno ali naravno jelko. Dozdaj smo imeli naravno, ampak iglice letijo vsepovsod tako da bi poskusila z umetno, ampak umetna mi pa ni glih. Na daleč se vidi, da je umetna pa še tistega naravnega vonja nima. Kakšno imate vi in kaj predlagate? Pa še to: katera višina je priporočljiva oziroma kako visoko drevesce imate vi in v kakšnih barvah ga okrasite ter kakšne okraske imate najraje?

aravna res diši. Naša umetna je lepa, košata, se ne vidi da je umetna. Z lepimi okraski, vsako leto malo drugačna je lepa že 12 let.

Glede na to, da se mi zdi škoda posekati naravno drevo za tistih nekaj dni, ko bi imela jelko v stanovanju in da imaš naravno jelko samo za enkrat, se jaz vedno odločim za umetno božično jelko, ki jo imam že kar nekaj let in je še vedno kot nova.

– umetna boljša, ker ne smeti
– višina – toliko, da ne predre stropa v sobi.

Že leta imamo umetno,ni svinjarije z vejicami,hitro postavljeno in hitro pospravljeno (brez prenašanja) vonj pa pričaramo s cimetom in drugmi božičnimi vonjavami. Se mi zdi umetna celo lepša, ker je bolj gosta….naravne raje pustimo v gozdu, kamor spadajo.

Mi imamo umetno jelko, pri naravni so nas motile iglice. Glede velikosti je najbolje da ocenite sami kakšno želite, mi imamo mislim da 120cm. Najlepše jelke pri nas ni, imamo tako zlate, srebrne, rdeče, modre in slamnate. Okrasimo jo v tisto barvo kot se nam tisti hip zazdi. Steklene so zelo lepe, imaš pa tudi plastične po zelo ugodnih cenah.
Jelko imamo v temno zeleni barvi, če pa imate bolj v modernem bi bila lepa tudi bela.
Pojdite malo po trgovinah in še preveč stvari vam bo všeč.

A se že prodajajo, je že katera kje videla kake lepe in po ugodni ceni? Pa okraske bi tudi čisto nove kupila, da bi sprobala enkrat okrasitev oziroma bi naredila eno generalko, da bo potem vse za božič tipi topi. Starih sem se že naveličala pa tudi dosti jih je že okrušenih ali drugače poškodovanih pa vsi so raznobarvni, zdaj pa bi kupila vse v dveh barvah, recimo v rdeči in srberni, da se mi ujema tudi s pohištvom, ker imamo v dnevni rdeč kavč, ki ima srberna naslonajala in noge pa tudi na regalih so srebrne kljuke in bi ta kombinacija super šla.

Mi imamo vsako leto naravno jelko, imenovano nordijska. Te smreke gojijo na Danskem v ta namen. Prednost teh smrekic je, da iglice ne odpadajo in lepo dišijo. Mi jo imamo postavljeno cca. 3 tedne, sicer v posodi z vodno rezervo in je ne bi nikoli zamenjala za plastično.

Zadnjih 15 let imamo umetno. Je lepa, gosta, smo zadovoljni.

že od nekdaj umetno…že dobiš take, da se skoraj ne vidi, da je umetna…

imamo umetno, cca 8 let, kupili zelo košato zadevo, je super

Noter umetno (ker je škoda žagat in ni iglic) na ta pravo zunaj se pa lučke navesjo. Višina umetne cca 160…, lahko bi bila večja, ker smo vsi ljubitelji praznikov in okraševanja.

Umetno. Tudi tree hugger-ji so potem zadovoljeni…

Ne maram plastike in imamo vsako leto naravno smreko. Me iglice čisto nič ne motijo – to je del nečesa naravnega.

In ne mi o izsekavanju gozda – raje poglejte kakšna škoda se dela gozdu in ostali naravi z izpusti tovarn kjer proizvajajo plastične smreke.

Po končanih praznikih jo pa skurimo.

vedno naravno; iglice so super, vonj še bolj. Kupili smo jo pred petimi leti s koreninami v loncu, po praznikih zakopljemo lonec napol v zemljo, da ostane vlažno, in jo vsako leto sproti izkopljemo in prinesemo noter. Letos bo še, potem jo bomo pa posadili v vrtu, ker je zrasla kot nora.
Čez tapravo ga ni! Nanjo pa damo stare obeske, ki smo jih počasi nakupili tu in tam, vsako leto pa obesimo še piškote, da res diši.

Enako.

Mi gremo v gozd, kjer smo domenjeni z lastnikom, da lahko eno posekamo. Nas pozna in ve, da bomo posekali tam, kjer ne bomo naredili nobene škode.

In kaj, če ti rečem, da imamo mi dvometrsko smreko, ti pa mogoče živiš v enosobnem stanovanju?
Ja, pa priporočljivo je imet modre okraske z zlatimi bleščicami.
Ker če daš gor mogoče rdeče al pa srebrne, vprašanje, če bo Dedek Mraz kaj prinesel.
Aja, pa nujno morajo bit okraski Swarovski …

In kaj, če ti rečem, da imamo mi dvometrsko smreko, ti pa mogoče živiš v enosobnem stanovanju?
Ja, pa priporočljivo je imet modre okraske z zlatimi bleščicami.
Ker če daš gor mogoče rdeče al pa srebrne, vprašanje, če bo Dedek Mraz kaj prinesel.
Aja, pa nujno morajo bit okraski Swarovski …[/quote]

Živimo v trisobnem stanovanju, za nas čisto dovolj. Če pa ti kaj ni prav pa pojdi kam drugam opravljat.

Naravno.
saj je tudi v iglicah čar.
mačka mi 100 na uro uživata ko preganjata iglice, in ko jaz tulim stran od smreke. pa diišši.
umetna- kr neki

lp aja , saj jih gojijo samo za to da jih prodajajo

Bolj ekološke so naravne smrekce. Gojijo jih posebej za novo leto, obnavljajo gozd …
Proizvodnja plastičnih je zelo “umazana” kot odpadek plastične ostanejo še leta.

Vsako leto kupim v Bauhausu nordijsko naravno smreko, vendar nikoli ne vem kako dolgo so že odrezane. Ali mogoče kdo ve, če jih v Slovenijo dostavijo samo enkrat in so odrezane že v Novembru, ali jih sproti dovažajo in če jo kupim kasneje, bi po logiki morala biti bolj sveža. Letos jih ima Bauhaus že konec novembra na voljo. Zanima me, če bi jo kupil v sredini decembra ali bi bila kaj bol sveža.

New Report

Close