Pomagajte!
Saj ne vem, kaj naj drugega dam v naslov. : ))
Stvar je taka.
Želim se samostojno učiti dela z nekaterimi programi, ki se največ uporabljajo v poslovnem svetu (ne bi zdaj o razlogih, zakaj samostojno in zakaj ne morem na tečaj). Zdaj pa, kateri programi so to? Vem, da se veliko uporablja Excell (kateri, a 2000?), kateri pa so še drugi?
V knjižnici si nameravam izposoditi knjige (saj veste, tiste rumene – Excell za telebane ipd.), vendar bi prej rada vaš nasvet za dva ali tri programe, ki se največ uporabljajo, da se ne bom učila “latinščine” (uporabna samo v nekaterih strokah).
Sicer kar obvladam Windows, pa internet še nekako za silo, no ja, pa Word….
Pol je pa že konc.
Lepo prosim za nasvete.
Hvala in lep pozdrav!
maja1
Živjo!
najbrž bi se jaz učil takole:
1. Internet
2. Word
3. Excel
4. Risanje
Zakaj sem dal Internet, oz. iskalnike na 1. mesto, samo in zgolj zaradi
ostalih treh stvari. Namreč če znaš na internetu pravilno poiskati težave in
rešitve dela z ostalimi tremi produkti si na konju.
Namreč vedno si zapomni, da ko si naletela na nek problem, je ta isti
problem pred tabo reševalo že nekaj tisoč, ali vsaj nekaj sto uporabnikov in
če znaš poiskati njihova vprašanja in odgovore potem boš za ostale lahko
ta mali doktor.
Torej na internetu na prvem mestu: Iskalniki, na drugem Iskalniki
in na tretjem Iskalniki. Iskalniki ti bodo ob pravilni uporabi besed ki jih iščeš
pomagali v cca. 80% – 90%. Ostalo je pa tako ali tako bolj specifične narave
in boš povprašala kar tukaj na .
Pa počakajva še na ostale, ki bodo dali bolj pametn odgovore od mene!
lp
Iz lastnih izkušenj vem, da se računalništva ne da učiti iz knjige – knjiga je lahko le pripomoček, če kaj ne gre, drugače pa moraš sedeti za računalnikom in enostavno preizkušati. Dandanes imajo programi že toliko dodelano pomoč in funkcije sploh, da za večino stvari “intuitivno” veš, kaj je to in kako uporabljati.
Tako je npr. moja sestra, ki je (bila) analfabet za računalnike potem, ko je MORALA napisati in urediti seminarsko nalogo, zadeve več ali manj sama pogruntala in jih tudi uporabljala.
Ne moreš se učiti (kot te učijo na tečajih) en kup enih stvari, ki pa jih potem ne boš uporabljal. Kar tu ne uporabljaš, pozabiš. Žal.
Zato, veselo za računalnik, pa mal preizkušat! V Wordu kakšno daljše besedilo uredit (odstavki, številčenje, avtomatsko kazalo, …), v Excelu kakšen uporaben graf naredi in potem na njem preizkušaj možnosti (recimo domače finance), kar se Interneta tiče pa niti ne vem, kaj se učiti. Dobro, vedeti moraš osnove računalničtva, katere iskalnike uporabiti, to pa je to.
Za poslovni svet je skorajda obvezno tudi (vsaj malo) znanje PowerPointa (za izdelavo predstavitev), res pa je, da je zadnji (XP) tako enostaven, da ti skoraj vse naredi sam. Ali pa s pomočjo predlog…
Risanje? Zdi se mi dokaj nepotrebna veščina, da bi Slikarja obvladal. Bolje je, da se malo poglobiš v npr. MS PhotoEditor ali ACDSee (urejanje slik).
LP, grega
Kakorkoli že, najprej si moraš totalno izbiti iz glave tisti neumni občutek, da nimaš pojma. Po eni strani se nasmihamo nekaterim “dedkom” ki ne znajo uporabljati recimo videorekorderja, še vedno pa je cel kup moških ki ne bodo niti enkrat prav oprali perila s pralnim strojem. Pa ja ne boš rekla da so popolni analfabeti…
Zato pogumno za računalnik, knjige pa naj bodo nekje stran od rok, tako da boš posegla za njimi res v skrajni sili, in začni!
Najbrž bo na začetku dobro, če bosta Excell in Word opremljena s slovenskimi menuji. Ni pa nujno. Nauči se osnovnih pojmov, kaj je to označevanje, kaj dvoklik in desni klik, kaj povleci, kopiraj , odreži in spusti, naprej pa bo šlo samo od sebe.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.