Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Pomišljaj ali vezaj

Pomišljaj ali vezaj

Pozdravljeni!

Prosim za malo pomoči, saj sem v dvomih glede pomišljaja in vezaja ter njune stičnosti in nestičnosti pri tem primeru:

Potek poti: Prevalje – Stražišče – Suhi vrh – Strojna – Zg. Jamnica – Prevalje

Hvala.

Lp

IMHO OK

Po moje bi moral biti stični pomišljaj (od do).

Med vsemi zemljepisnimi imeni je nestični pomišljaj: Prevalje‒Stražišče‒Suhi Vrh‒Strojna‒Zg. Jamnica‒Prevalje.

Suhi Vrh je verjetno naselbinsko ime, predvidevam, zato mora biti neprva sestavina pisana z veliko začetnico. Če ni naselbinsko ime, ampak je samo neki hrib (kot npr. Šmarna gora), potem je seveda vrh z malo začetnico.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Med kraji mora biti predložni pomišljaj, kot je zapisala ga. Nataša, ki ga je pravilno uporabila, ni pa ga pravilno poimenovala. Imenuje se STIČNI, saj se na obeh straneh stika z besedami.

LP
Slavistka

Slavistka, hvala za opomnik, sploh nisem opazila, da sem zapisala nestični. Seveda je stični pomišljaj, tako kot sem ga tudi uporabila. Jej, jej, kakšen trapast spodrsljaj. 🙂

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

New Report

Close