Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomivalni BRNI in nima VODE

Pomivalni BRNI in nima VODE

joj, prosim za pomoc. Pomivalni Beko stroj mi brni,.in ne dobi vode in ne dela. kaj bi bilo narobe?

Verjetno se je pokvaril.

Preglej kako cev ce ni zamasena
Pa vetrnico tiste luknice iz zobotrebcem pozoki.

sem ocistila filter in vetrnico, ampak se vedno ne dela… spodnja posodica je pplna vode, ne vem kaj se naredim?

Izsteki iz elektrike za neki casa..pa nazaj vklop…
Al pa ga resetiri izklop..na nazaj priklop..
Itak pa tud cev prever pa filter itd spuci.

ok, bom poskusla. Problem.je v tem,.da ko pritisnem gumb za vklop, zacne brner in tudi ce pritisnem.gumb za pavzo, ne.dela, se vedno brni, dokler ga ne ustavim.

Ti jaz povem eno rešitev! Sem imela najbrž isti problem. Brni in imaš na dnu stroja vodo? Izklopi stroj iz elektrike in ga povleči ven, zadaj si naštimaj brisačo in ga nagni nazaj za 45. Voda bo stekla na brisačo. To bi ga moralo resetirat.

ima odprt dotok, vode, če je mrežica na dotoč ni veci, ventilu je čista?

Ima pomivalc elektronski ali mehanski waterblock (če ga seveda ima)? Preveri da ni le-ta aktiviran

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

ima.dotok. se vceraj je normalno delal, filtri so spucani. ko ga vzgem.brni,.in neha samo ce ga izkljucim.

Isti problem par dni nazaj. Stroj candy. Je pa res prej par dni stal ker nas ni bilo doma. Isto samo brnel in po kaki minuti začel piskat. Sem ga ene 10 krat izklopil. In vsakič dal drug program pranja. In potem je naenkrat speljal. In zdaj že par pranj dela normalno.

Se rado zgodi, ce ga neki dni ne uzges, da zatrokira ja.
Drugic ga resetiri…pa pol vzgi.
Al pa ga izsteki..ko gres na morje…
Avtorica..si ga izklopla iz stroma…

Tko ja. Dobesedno zatrokira. Se matra pa matra potem pa enkrat spelje.

vse sem poskusila, vgradni je in ga tezko vzamem ven izpod pulta…. je se kaksna druga finta?

Lej moj je bil Beko vgradni in to, kar sem ti napisala ga je usposobil. Bil je pa nov.

Men ko se stroj zacne kurbat..stisnem dva gumba hkrati in drzim dokler ne zacne piskat…
En gumb je za vklop, drug pa kr en..
Poskus se to

Pri nas je bilo isto. Prišel serviser – vodni kamen v tistem delu, kjer voda doteka in je zablokiral. Serviser je samo natočil neko tekočino, ki je stopila vidni kamen, spral in stroj je takoj delal naprej.

sem natocila 5 litrov vode in jo takoj izcrpalo v odtok, ampak pumpa se vedno prazni in se je ne da ustavit.

Bo res treba serviserja poklicat očitno. Pri meni je sam speljal. Na srečo.

Tud men ne dela.
Kaj nej najprej poskusm.

Uzgat😊😊😊

Naj še jaz odgovorim, ker sem prebiral malo forum in rešil zadevo. Pomivalni stroj Bosch star cca 8 let je brnel in ni dobil vode. Vsi filtri so bili čisti. Izklopil sem ga iz elektrike, par minut, pol sem ga priklopil in vklopil, še vedno je samo brnel nato sem ga nagnil nazaj cca 45 stopinj in malo zamajal, in se je prebudil in začel delat. Tako da hvala vsem spodnjim odgovorom je ratalo. L.p.

So dve opciji. Da stroj brni, ter ne načrpa vode. In da stroj načrpa vodo, in potem začne brnet. V prvem primeru je nekaj narobe z samim vhodnim ventilom za vodo, lahko da je samo zamašena mrežica med pipo in cevjo za vodo ki pelje v stroj.

Če pa stroj načrpa vodo, in potem samo še brni…pa je težava v motorju. Če je še krtačni motor, so lahko krtačke fuč. Vlaga naredi svoje, saj se pod strojem nabira kondenz zaradi razlike v temperaturi vode iz vodovoda napram notranji sobni temperaturi. Tudi drugod okrog stroja nastaja veliko kondenza brez da stroj sploh kaj zamaka pri kakšni cevi, črpalki ali okrog rotorja motorja.

Z leti pa pride slej ko prej do tega. Visoka temperatura pranja, prašek in sol naredijo svoje. Največkrat nastane težava okrog tesnila oziroma ležaja rotorja motorja ki poganja vodo po stroju med pranjem. Ta voda začne sprva minimalno močit okrog motorja in slej ko prej krtačke v motorju začnejo grabit in slej ko prej zagrabijo. Seveda se to ne zgodi med samim delovanjem, ko je motor segret. Vedno je stroj neodziven ob ponovnem zagonu.

Nekajkrat se lahko še posreči, da oživi. Slej ko prej pa je dan d. Vsak stroj bi se moralo po nekaj letih dati na pregled, saj se lahko rahlo zamakanje dogaja tudi daljše obdobje kar povzroča škodo tako na samem stroju, kot na tleh kuhinje ter kuhinjskih elementih ki se zaradi te stalno suseče vlage po strojem ne more optimalno sušiti. Kuhinja namreč že sama po sebi vsebuje visoko vlažnost zaradi kuhanja, samega delovanja in odpiranja hladilnika in zmrzovalnika ter pečenja v pečici. Pomivalni stroj že v brezhibnem delovanju doda v prostor več kot vse preostalo same vlage, zato je smiselno da se ga stalno spremlja in tudi preventivno servisira.

Gume pri vratih maže z glicerinom, da ostajajo prožne. Vedno se mora uporabljati izpiralno sredstvo, ki omogoča da se prašek ob koncu pranja temeljito izpere iz posode…pralne komore ter iz vse cevi vključno iz rotorja motorja in rotorja črpalke. Tako ohranimo aparat dolgo časa v optimalni fazi delovanja.

Paziti je potrebno, da je mehčalec vode kamor se dodaja sol v samem stroju, delujoč. Ko začne sol čudežno izginjat, prehitro…pomeni ta ne opravlja več svoje funkcije mehčanja vode in s tem zaščito samega grelca pred vodnim kamnom. Takrat je smiselno dodaja neposredno v posodico poleg praška v tekoči ali kockati obliki 25ml zrnate soli vsako pranje – ravno takšne, kot se drugače dodaja v odprtino mehčalca znotraj komore. Tako nam ni več potrebno filat tega notranjega mehčalca, saj boste samo ob kilo soli b vsakem zagonu in pranju. Seveda se lahko odločite tudi za menjavo same notranje enote mehčalca, če se vam vsakič posebej ne da dodajat soli neposredno v posodico.

Uglavnem, skrbite za stroj. In mu privoščite vsaj letni pregled. Tudi z praznim zagonom z posebnim čistilom za stroje, ki so v prodaji, ne odlašajte več kot na tri mesece. Vsak aparat, kot človek…pa ima življensko dobo. Z pravilno nego bi moral služit vsak pomivalc tudi do 20 let. Pri pralnem stroju se to mogoče težko izzide zaradi same teže perila ki jo meče naokrog, a z sprotnimi popravili in zamenjavo dotrajanih delou je tudi to seveda čist mogoče.

Dejansko bi morali vsi strmet k temu, da vse stroje uporabljamo čimdalj iz strani ekologije. Pa tudi iz strani prihrankov, saj je nakup vsakega aparatu vedno največji strošek in mnogokrat presega strošek samega delovanja v večletih…kar se pravtako izkaže pri zamenjavi klasičnih z varčnimi žarnicami. Nikakor si ne smemo privoščiti, da nas sama žarnica stane več od večletnega stroška električne energije ki jo sama žarnica porabi. Ravno tako pri strojih. Tudi pri prevoznih sredstvih bi se morali držati enakega načela.

V našem pomivalnem stroju Beko na dnu je danes stala voda (senzor na črpalki jo je zaznal in kazal E01).

1. Nisem vlačil stroja ven in ga nagibal. Izklopil sem ga iz omrežja.

2. Popivnal sem vso vodo z viledo/gobicami ven.

3. Resetiral stroj – 3 sek. drzal tipki Vklop/Izklop + P.

4. Zagnal splahovanje za preverbo.

5. Dela kot nov.

Lahko, da je odpovedala črpalka vode. Kliči serviserja, da ti popravi.

New Report

Close