Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomivalni stroj Bosch

Pomivalni stroj Bosch

Kupujemo nov pomivalni stroj. Gledamo znamko Bosch, pa me zanima kakšne imate kaj izkušnje?
Ste zadovoljni?

Priporočate mogoče kaj drugega?

Hvala vsem.

Lep dan vam želim.

https://www.facebook.com/actio.si

že 12 let belo tehniko…in vam lahko povem, da je Bosch daleč najboljši….vsaj kar imam jaz izkušenj z reklamacijami…najslabši je gorenje….

Bosch je zelo zanesljiva izbira.

IN NJIHIV SCILENCE MODEL RAVNO TAKO.

Imam dobro leto star vgradni pomivalni stroj Bosch, pa ni ne vem kaj. Res ni bil med najdražjimi, nikakor pa tudi ne med najcenejšimi. Je sicer razred A+, ampak to je pa tudi vse od dobrega. Košari nista nič prilagodljivi, glasen je in pri 50 stopinjah pere obupno dolgo (tam do 3 ure nekje), suši pa tudi tako tako (nikakor ne A, kot ga reklamirajo!) Skratka brezvezen in predrag za tisto, kar ponuja! Naslednji bo definitvno kaj drugega.
Poznam tudi prostostoječega Boscha silence, ki je res boljši, ampak razen tišine mu čisto dobro parira tudi en Beko,ki ga imajo moji starši.

da si ne boš kaj naredila…kot bi primerjala bmw z cliotom…

Imam Bosch 2 leti, zadovoljna, cena je bila 450eur, beli, samostoječi. Zgornja košara je prilagodljiva glede velikosti (lahko nastaviš normalno ali višje), prilagodljivost glede kozarev, skodelic, krožnikov… ima mislim da 5 programov in funkcijo skrajšanja programa za skoraj polovico, suši zelo dobro, posoda še nikoli ni bila mokra. Edino kar nima je samo spiranje.

Za avtorico višje ne vem kakšen stroj ima da ji pere 3h, moj pere na 70st. cca. 2h 40min, na 55st. 2.20, 50st. 2h 10min, itd. Običajno čez teden dam vedno na skrajšano 55st.

Pravzaprav se bolj ali manj odločava samo za Bosch.

Sicer pa pojdi po trgovinah in vsak stroj odpri in poglej kakšne so notranje košare, kako se izvlečejo, vprašaj kakšni so progarmi, in boš takoj dobila občutek kaj je tisto tapravo.

da si ne boš kaj naredila…kot bi primerjala bmw z cliotom…[/quote]

Ja, to sem tudi jaz mislila (pač glede na izkušnje sorodnikov, ki imajo Boscha silence, samo samostoječega), zato pa sem hotela Boscha. Samo žal to pač ni tak stroj, pač pa precej precej slabši (čeprav glede na ceno ne bi smel biti!?!). in ja, tudi jaz perem vedno samo na 50 stopinjah, pa traja obupno dolgo (definitvno več kot 2 uri in pol! – ja, timerja pa tudi nima, žal). Skratka ta moj je bolj en klump, pa čeprav z imenom Bosch!
Se mi pa res dozdeva, da so ti samostoječi precej boljši (če gledaš nekje isti rang cene).

Ti povem, da ne vem če sem imela tri reklamacije v 12 letih…Gorenje je vsak teden nekaj…Beko je boljši od Gorenja, samo še zdaleč ne tako funkcionalen in lep….Je pa za ta denar, daleč boljši po kakovosti kot Gorenje , to pa lahko trdim..Jaz osebno imam pralni stroj Bosch, Pečico in indukcijo, prav tako…sem pa potrebovala za sestro sušilca in sem ji predlagala naj kupi Beko, ker ga je hotela za malo denarja…in ti povem ,da dela brez problemov, že lep cajt..za 290 eurov, pa imaš 5 let garancije…

Glede garancije – Bosch ima 2 letno, imaš pa potem možnost dokupa oz. je v nekaterih spletnih trgovinah že vključena v ceno. Ampak pri tisti podaljšani garanciji se marsikdaj zakomplicira! Sorodnikom se je odlomila plastika na vratih (tista, s katero odpiraš vrata in so na njej gumbi za upravljanje) tam po dobrih dveh letih. Ko so klicali serviserja, je seveda zakompliciral zadevo, da to pač ne bo popravilo v garanciji, potem da v Boschevo bi še mogoče šlo nekako, v tisto podaljšano pa nikakor. Ko so potem seveda znoreli, je serviser naslednji dan klicaril šefa, on pa prodajalca (ki je nudil dodatno garancijo) – no, na koncu je le šlo za garancijsko popravilo, je bilo pa potrebno kar nekaj živcev! In podobno je bilo tudi pri enem drugem kolegu (pri drugi stvari). Zato je npr. meni sedaj ljubša garancija proizvajalca (navadno res manj komplicirajo).

Mi smo imeli dolgo let Candy, bili smo zadovoljni. Potem smo ga pred 5 leti zamenjali za Bosch in spet smo zadovoljni. Najbolj mi je všeč program na 35 stopinjah, ki pomiva 20 min, zato dela tudi 2x dnevno. Na 60 stopinj ga vključim samo zaradi postopka čiščenja, nekajkrat letno , ta pa res dela ene 2 uri.

Bosch je zagotovo super izbira.
Ima pa Siemens enega novejsega sedaj, pere tako potiho, da sem mislila, da ne dela 🙂

Ima mogoče kdo stroj s tretjo košaro za pribor, kakšne so prednosti oz. slabosti? Rada bi ga kupila, pa ne poznam nikogar, ki to že ima.

Se podpišem:) Imamo Silenc model in je super.

Ja mi imamo in nam je super. Poleg pribora dam gor tudi kakšne nože od rezalnikov sekljalnikov zato, da se ne skrhajo. Zelo dobro opere pribor in nič se ti po stroju ne prevrača. Meni je bila sicer košarica s priborom vedno malo v napoto 🙂

Ni slab, je pa dolgo bila na koncu posoda še mokra. Potem so mi mone svetovale, da moram dati noter sol, tabletko in sredstvo za lesk. Od takrat sem z njim kar zadovoljna, prej sem pa večkrat bentila, ker je bila posoda na koncu slabša kot pri elektroluxu, ki ga starši uporabljajo že 15 let.

Se podpišem:) Imamo Silenc model in je super.[/quote]
Tudi potrjujem navedeno.

Imam Bosch vgradnega. ne vem kak model, pred 3 leti je bil od te znamke najdražji.Ker imam vse aparate Bosch, sem izbrala tudi pomivalca Bosch. Ni mi kak presežek.
Na morju imam Ariston pa mi je neprimerno boljši. Mama pa ima Grenjevega-starga k svet, pa je tud velik boljši.

Imela boscg mrknil po 5letih, zdaj mam candy, pa ne vem, če bo ta kaj bolj dolgo, pereza pa oba ok, no mislim candy še…

Enako. Posebno pa še slabo suši.
Prej imela 21 let Ariston. Kralj Ariston berač Bosch.

Imam Boscha, sicer cenejši model, a se je po enem letu že drugič pokvaril. Ravno čakam serviserja. Kako mi je žal za starim Zanussijem, ki sem ga odstopila sestri za vikend! Star je bil 15 let, pa je pral in sušil dosti bolje kot Bosch. Nikoli ni ostajala zasušena naslaga na dnu malo bolj umazanih loncev, tukaj pa velikokrat. Moj naslednji bo zanesljivo spet Zanussi!

Nikoli več Bosch pomivalni pretirano glasen in zelo dolge programe,pa tudi pokvaril se je po par mesecih.Katastrofa!!!!

Odgovor na objavo uporabnika
nisemzadovoljna, 07.09.2012 ob 07:22

Imam dobro leto star vgradni pomivalni stroj Bosch, pa ni ne vem kaj. Res ni bil med najdražjimi, nikakor pa tudi ne med najcenejšimi. Je sicer razred A+, ampak to je pa tudi vse od dobrega. Košari nista nič prilagodljivi, glasen je in pri 50 stopinjah pere obupno dolgo (tam do 3 ure nekje), suši pa tudi tako tako (nikakor ne A, kot ga reklamirajo!) Skratka brezvezen in predrag za tisto, kar ponuja! Naslednji bo definitvno kaj drugega.
Poznam tudi prostostoječega Boscha silence, ki je res boljši, ampak razen tišine mu čisto dobro parira tudi en Beko,ki ga imajo moji starši.

Se strinjam. Tudi jaz imam Boschev pomivalni stroj, sicer že zelo dolgo. Običajno perem na 35 stopinj, prav zaradi tega, ker mi na 50 stopinj pere neskončno dolgo. Jaz vso posodo, preden jo dam v stroj splaknem, praktično dam v pomivalni stroj že čisto posodo.

Po končanem pomivanju je vsa posoda mokra, predvsem na vrhnjem robu lončkov in skodelic so lužice, ki jih je treba pobrisati. Tudi žlice, vilice, noži v košari so popolnoma mokri. Vso posodo je treba praktično obrisati!

To, da pride posoda po končanem pomivanju suha, se mi zdi misija nemogoče.

Imam skoraj 10 let starega Bekota in 5 let starega Boscha v letni kuhinji. Beko je bil takrat najdrazji njihov model, stal je okrog 600 evrov, Bosch pa nekako visji srednji model, okoli 1200 evrov. No, Beko je bil misljen za letno kuhinjo, a je na koncu pristal v glavni, Bosch pa je moral, v letno. Oba sta, vgradna in Bosch res fensi smensi zgleda, lucke pa prijekcija, casa na tla pa tretja kosara in bla bla, pere in susi pa Beko vsaj 10x bolje in nihce vec me ne preprica v primat nekega Boscha. No sans. Imam tudi pecico Beko, staro 10 let, deluje brezhibno. Enako zamrzovalnik in pralni stroj. Beko je the best!

Bosch ni več to kar je bil nekoč. Lahko da bo dolgo delal, lahko pa tudi, da bo hitro crknil. Samo Beka si ne navleči, ker jim servis v praksi ne funkcionira in imaš garancijo samo na papirju. Oni pa so prava nočna mora.

Pa kako lahko hvališ Beko? Meni jih njihov pomivalec crknil že po 8 mesecih, pa nisem dobil rezervnih delov. Gorenje pa mi zdaj normalno dela.

New Report

Close