Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomivalni stroj ne vzame vode

Pomivalni stroj ne vzame vode

Prosim, če se kdo spozna.
Kar naenkrat je pomivalni stroj Candy na displaju pokazal napako E1. Stroj vodo izčrpa, not pa ne priteče nič in začne piskati ter izpiše napako.
Ventil je ok, saj voda normalno teče v lavor, če odvijem cev na zadnji strani stroja. Šobe na “vetrnicah” niso zamašene. Izklopila sem ga iz elektrike in znova priklopila, pa nič ne pomaga. Filter na dnu je čist.
Stroj nič drugače ne ropota. Samo vode ni vanj. Kaj bi lahko bilo?
Star je pa 6 let.

Na vhodu v PS, tam kjer priključiš priključno cev za vodo (znotraj v navoju) se nahaja majhen filter. Veliko krat se ta filter zamaši, še posebej če imate tudi drugače pesek ali mivko v vodi. Najprej še enkrat preveri ta filter. Vzami ven, preglej, očisti…
Če ni to in ima voda tam prosto pot, je najverjetneje problem v elektroventilu, ki ne odpre.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Hvala. Tam sem res videla en majhen čep, nisem pa vedela, da se ga da odviti. Bom jutri zjutraj poskusila odviti. Se ga da kar z roko odviti ali potrebujem kakšno orodje?
Danes sem tja za par ur dala samo gobico prepojeno s sredstvom za vodni kamen, pa ni pomagalo.
Hvala še enkrat.

za navoj odstraniti potrebuješ klešče (papagajke) A stroj ne javlja nobene napake?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

za navoj odstraniti potrebuješ klešče (papagajke) A stroj ne javlja nobene napake?
[/quote]
Javlja. E1 po kakšni minuti, ko ga vklopim.

zabit labirint

Cveto hvala. Kaj zdaj?
Snamem stranico, vse razstavim, prečistim cevi in labirint, kolikor gre.(malo sem že gledala na you tube) ali je bolje, da pokličem koga, ki je majstr ?
Saj sem še kar ročno spretna, ampak po moje bo to kar zafrnknjeno zame. Tesnila in pipe že znam zamenjat, labirint pa ne vem, če ni prehuda zadeva.

Zdaj sem snela stranico. Meni se zdi labirint na prvi pogled čist. Ga bom pa vseeno jutri snela in poskusila vliti vanj alkoholni kis in še prečistiti.
Če ni to, je lahko še kaj?

poglej linijo dovod vode.ozek prehod(ovinek) na vrhu je ponavadi zamašen

Pri našem je crknila pumpa. Ker je bil že kar star, nismo popravljali.

Pri našem je crknila pumpa. Ker je bil že kar star, nismo popravljali.

Cveto hvala. Kaj zdaj?
Snamem stranico, vse razstavim, prečistim cevi in labirint, kolikor gre.(malo sem že gledala na you tube) ali je bolje, da pokličem koga, ki je majstr ?
Saj sem še kar ročno spretna, ampak po moje bo to kar zafrnknjeno zame. Tesnila in pipe že znam zamenjat, labirint pa ne vem, če ni prehuda zadeva.
[/quote]

madona, babe, zakaj imate sploh dedce!

Se javljam. Stroj spet dela. Hvala Cveto 🙂 To je bilo.
Vodni kamen je zabil labirint in posledično je “zapikal” tudi elektromagnetni ventil.
Naročila sem nov ventil (12 €,) labirint je opran s sredstvom proti vodnemu kamnu.

Zdaj dela stroj kot nov.

Pipo odpri.

New Report

Close