Pomivalni stroj ne vzame vode
Prosim, če se kdo spozna.
Kar naenkrat je pomivalni stroj Candy na displaju pokazal napako E1. Stroj vodo izčrpa, not pa ne priteče nič in začne piskati ter izpiše napako.
Ventil je ok, saj voda normalno teče v lavor, če odvijem cev na zadnji strani stroja. Šobe na “vetrnicah” niso zamašene. Izklopila sem ga iz elektrike in znova priklopila, pa nič ne pomaga. Filter na dnu je čist.
Stroj nič drugače ne ropota. Samo vode ni vanj. Kaj bi lahko bilo?
Star je pa 6 let.
Na vhodu v PS, tam kjer priključiš priključno cev za vodo (znotraj v navoju) se nahaja majhen filter. Veliko krat se ta filter zamaši, še posebej če imate tudi drugače pesek ali mivko v vodi. Najprej še enkrat preveri ta filter. Vzami ven, preglej, očisti…
Če ni to in ima voda tam prosto pot, je najverjetneje problem v elektroventilu, ki ne odpre.
Cveto hvala. Kaj zdaj?
Snamem stranico, vse razstavim, prečistim cevi in labirint, kolikor gre.(malo sem že gledala na you tube) ali je bolje, da pokličem koga, ki je majstr ?
Saj sem še kar ročno spretna, ampak po moje bo to kar zafrnknjeno zame. Tesnila in pipe že znam zamenjat, labirint pa ne vem, če ni prehuda zadeva.
Cveto hvala. Kaj zdaj?
Snamem stranico, vse razstavim, prečistim cevi in labirint, kolikor gre.(malo sem že gledala na you tube) ali je bolje, da pokličem koga, ki je majstr ?
Saj sem še kar ročno spretna, ampak po moje bo to kar zafrnknjeno zame. Tesnila in pipe že znam zamenjat, labirint pa ne vem, če ni prehuda zadeva.
[/quote]
madona, babe, zakaj imate sploh dedce!