Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomivalni stroj – ostanki čistila?

Pomivalni stroj – ostanki čistila?

Pozdravljene!

Mene pa zanima ali ko poberete posodo iz pomivalca tudi ve opazite (na temni posodi) bele fleke? Sicer ravno zdajle sem pobrala ven Tefalovo posodo in sem jih opazila. Me je prav zaskrbelo kaj vse pojemo (sploh otrok). Uporabljam Calgonit 3 v 1 tablete in nič drugega. Druga posoda se mi zdi lepa (npr. kozarci, na katerih se tudi hitro kaj pozna). Aja, pa tudi to sem opazila, da je včasih posoda prana na intenzivnem programu malo čudna na otip (kot bi bila prevlečena z enim mastnim slojem).

Naj povem še to, da imam Candy-jev pomivalni stroj srednjega kakovostnega razreda.

Hvala za odgovore!

Zadnjič sem kupila nov Tefalov lonec in piše na navodilih, da ni priporočljivo pomivanje v stroju, ker bodo sčasoma nastali madeži. Mogoče je to to. Pri nas je pri pomivanju s tabletami tudi večkrat prišlo do nekih belih lis, zato zdaj uporabljam prašek + tisto tekočino za blesk. Je malo boljše.

Nas pomivalec je zadnjic nehal delat zaradi teh tablet. Zaradi prevec pene se je spozil sistem za blokado vode. Serviser nam jih je zelo odsvetoval in priporocil prasek ali pa tekocino. Mogoce so pa fleki od tega?
Imamo pa Electroluxa.

Tablete zelo odsvetujejo novejšim strojem, ker uporabljajo manj vode in se le te ne raztopijo do konca. Lahko se zgodi, da je voda za splakovanje še vedno polna detergenta, ker se tableta še topi.
LP

Jaz dosti raje uporabljam calgonit GEL.
Sem skoraj prepričana, da so tisto pri tebi ostanki čistila, ja.
lp

ppikap

Pri nas je prišlo do teh ostankov zaradi soli. Ponavadi smo uporabljali calgonit, zdaj pa neko ceneno sranje in je bila takoj razlika.

Lp, Monstro

Jaz pomivam Tefalovo pososdo na roke, pa so ravno tako beli fleki. To je verjetno zaradi trde vode.

New Report

Close