pomivalno korito in pult
Seveda gre vse, če imaš kakšnega dobrega mojstra doma ali mizarja :). Malo mi ni jasno, zakaj imaš element s pomivalnim koritom dolg 120 cm (razen če nima kuhinja le takega elementa), ker je načeloma dovolj element 80 cm.
Osebno bi na tej dolžini imela raje element 80 cm s pomivalnim koritom (moje korito brez odcejevalne površine, ki je ne rabim, ima 80 cm), 60 cm pomivalni stroj, 60 cm element (predali) in ozek element 15 cm (izvlečni za steklenice olja, kisa itd.) oz . 100 cm s koritom, 60 cm pomivalni stroj, 15 cm izvlečni element in 40 cm predalnik – ne v tem zaporedju
Imaš prav! Pri pomivalnem koritu nujno potrebujem tudi predalnik. Torej raje izberem predalnik, pomivalno korito in PS. Ampak še vedno ne vem ali naj ga dvignem od tal.
Rada bi imela veliko pomivalno korito. Sedaj imam enojnega z odcejalno površino in mi je ful premajhen. Kljub pomivalcu nekaj posode med kuhanjem oprem na roke, ker mi drugače zmanjkuje prostora v pomivalcu.
Jaz ga ne bi dvigovala, ker mi delovne površine ni nikoli odveč Če pa ga boš, pa naj bi mizar spodaj naredi velik predal – po moje bi bil super za pekače in podobno kramarijo, ki je sicer nimaš kam dati.
Midva sva ravno zato iskala ogromno korito, ki so ga svoj čas imeli v Ikeji (80 cm, enojno, torej brez predelkov in odcejalne površine). Na začetku smo se hecali, da je primerno za koline, ker bi v njega lahko dala pol pujsa :)), ampak zdaj ga ne bi menjala za nič drugega. Odcejalne površine ne rabim zato, ker na roke zelo malo pomivam, pa še takrat takoj sproti obrišem (dam vmes kar na servieto). Zdaj ima Ikea največ 60 cm korita (brez drugega), ampak tudi to je večje kot navadna 80 cm korita.