Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomoč dojenje

Pomoč dojenje

Doma imam novorojenčka, patronažne pa nebo do srede, zato bi vprašala kar tukaj.
V eni dojki imam dosti več mleka, kot v drugi. V eni imam dovolj mleka za 1 obrok. Kako naj dojim? En obrok ena dojka, drugi obrok druga dojka? Vendar v drugi dojki ni dovolj mleka za cel obrok.

No pa še vprašanje glede prehrane, če dojite novorojenčka. Pizza? Ne sme bit paradižnika gor ane? Kakšno pizzo ste takrat jedle? Golaž tudi ne sme bit narejen s čebulo in paradižnikom? Kaj pa ribe?

Nimam nasveta kako dojiti. Jedla sem pa čisto vse v normalnih količinah. Če je kakšna hrana otroka napenjala sem jo za nekaj časa izločila.

Kaj pomeni, da si jedla vse? Tudi limono, kivi in paradižnik. Daj nehaj. Fižol in fižolete, pa radič???
Ženska sprašuje o novorojenčku, ne o 1 leto starem otroku.

Vec korektnih odgovorov bos dobila na forumu dojenje,tu so itak vse anti dojilje;-) na kratko:jaz sem vedno dojila najprej na eni strani-do konca,nato na drugi,kolikor je bilo se trebe!pri drugem dojenju zacela na tisti strani,kjer prej nisem do konca spraznila!pri meni se je tako obneslo,obe dojila dve leti!aja,tudi v drugi dojki bo mleka toliko,kot si ga bos naredila!
Glede prehrane,jaz sem od zacetka jedla vse po vrsti,pac zacela sem z malo kolicino tistega,kar naj otroku ne bi odgovarjalo,pa saj tudi ti ne bos takoj pojedla cele pice,ali?jedla sem tudi vso sadje in zelenjavo,razen strocnic,ki jih ne maram!
Le pogumno!

Kaj pomeni, da si jedla vse? Tudi limono, kivi in paradižnik. Daj nehaj. Fižol in fižolete, pa radič???
Ženska sprašuje o novorojenčku, ne o 1 leto starem otroku.[/quote]

Ja točno tako. Čisto vse v majhnih količinah. T

Imam tri otroke, zadnjega sem dojila pred 15 leti, ampak vseeno mi lahko verjameš-velja tudi danes:
– bistveno je, da ob vsakem obroku iztisneš iz dojke mleko, ker bolj kot ga izpije otrok oz. ga iztisneš, več mleka potem nastaja. Mleko sem iztisnila z ročno pumpico, ki se kupi v lekarni.
– v primeru da tega ne boš delala, potem nahrani otroka enkrat iz ene, drugič iz druge dojke. V primeru da je v eni premalo mleka, potem dodaš še iz druge. Ob drugem hranjenju pa najprej ponudiš dojko, iz katere je otrok pil nazadnje….

Ja točno tako. Čisto vse v majhnih količinah. [/quote]

No bom popravila. Izogibala sem se še bolj kot sicer, konzervirani hrani in hrani polni pesticidov.

Ja točno tako. Čisto vse v majhnih količinah. [/quote]

No bom popravila. Izogibala sem se še bolj kot sicer, konzervirani hrani in hrani polni pesticidov.[/quote]

V MAJHNIH KOLIČINAH. Je bistven podatek. Od enega lista solate res dojenčku ne bo nič. Od skelde solate pa bo adijo.
Kaj ti pomaga list solate pa ne vem. Temu se tudi ne bi dalo rečt, da ješ vse, saj list solate res ni NIČ!

No bom popravila. Izogibala sem se še bolj kot sicer, konzervirani hrani in hrani polni pesticidov.[/quote]

V MAJHNIH KOLIČINAH. Je bistven podatek. Od enega lista solate res dojenčku ne bo nič. Od skelde solate pa bo adijo.
Kaj ti pomaga list solate pa ne vem. Temu se tudi ne bi dalo rečt, da ješ vse, saj list solate res ni NIČ![/quote]

Majhna količina pomeni manjši krožnik solate in ne ta velka skleda. Ena mandarina in ne cela kila in tako naprej. Pa saj to svetujejo že vsi.
Dolčeni vrsti hrane se izogibamo samo v primeru, da je v družini primer alergije ali pa če določena hrana povzroča težave. Če povzroča ne vemo, dokler ne probamo.
No ampak vsak po svoje.
Dobro je prebrat kakšen nasvet tudi na forumu Dojenje.

Zvija tudi otroke na AM. Razlog je nezrelo črevesje. S hudim omejevanjem določene hrane boš prej škodila sebi in proizvodnji melka, kot pomagala otroku.
kolegica je na koncu jedla le polento na mleku, potem pa s P ugotovila, da je tamaili alergičen na mleko in morala na pergomin.
Pristavljaj čimvečkrat, jaz sem tako kot ena zgoraj, najprej eno, potem drugo in na drugi naslednjič začneš. Črpalka je super ideja, z njo lahko spodbudiš drugo dojko, da bo proizvajala več mleka. Kar izčrpaš pa shrani, bo že prišlo prav.
Nisi ti kriva, da otroka zvija, ne se psihirat za BV.
Priporočam forum dojenje, tam so bolj dojiljam prijazni.
Drži se mlada mamica in čestitike za dojenčka.

in zakaj ne? jaz sem tudi pri obeh vse jedla, limono v čaju, brez paradiznika sploh ne bi zdrzala, tudi fižol, zelje in gobe sem tu pa tam pojedla.

dojila bi pa na tvojem mestu najprej na tisti strani ki je bolj prazna da se bo mleko bolj pospeseno delalo, potem po potrebi se na drugi strani.

http://skrinjicasrece.wordpress.com/

Evo, tudi jaz sem jedla čisto vse, pa celo ne v majhnih količinah – tudi pikantno hrano,(mimogrede: a radič ni solata?), prav nič se nisem pazila. Tudi v nosečnosti sem se prehranjevala tako kot prej, celo kakšen kozarec vina sem spila brez slabe vesti.

Ne vem sicer, ali sem imela samo jaz tako srečo, ampak nista imela nobenih težav, nobenih krčev, nobenih alergij, nič od nič, predvsem pa nista bila adijo. Mogoče tudi zato tudi potem pri prehodu na normalno prehrano nista imela nobenih težav – je šlo vse po grlu, brez težav.

Ne vem, zakaj ste ene tako zelo prepričane, da je je pravilno samo po vaše?

To pa niti slučajno ni res, kar sem odebelila!!! Preden take neumnosti kvasiš, pozanimaj se vsaj! Ker od takih neumnosti od tebi podobnih sem jaz reskirala, da bi moji otroci ostali brez hrane!

Avtorici posta pa tako: jaz sem imela mleko samo v desni dojki, v levi nič. Ko sem to opazila in ker sem bila nekaj časa kar zmedena (sem mislila, da če bom več pristavljala na levo, da bo to povečalo mleko v njej), sem poklicala svojo zdravnico, nato ginekologa, ta mi je svetoval naj grem nazaj v porodnišnico in sem šla. Tam so mi z električno črpalko preverili kaj so načrpali in iz leve niso načrpali nič. Prazno kot nogavica!

Če boš vztrajala in pristavljala na dojko, kjer je mleka manj, ga ne bo zaradi tega nič več v tej dojki, bo pa vseeno nastajalo v drugi dojki, tako da če se na to bolj prazno želijo prisesat, naj se prisesajo in pojejo, kar notri je, nikakor pa ne delaj tega, da jim ne ponudiš druge dojke.

Jaz sem nato pač dojila tako, da sem jih vedno pristavljala na desno dojko, ker leve nista marala ne prvi ne drugi. Samo sem jih približala k levi, je bil že tak jok! Seveda tako ni šlo v nedogled, ker mleka ni bilo dovolj, zato sem morala dodajati (s tem sem začela, ko mi je patronažna to naročila) in tako je bilo do uvajanja goste hrane, ko smo dodatek deloma izpustili in so otroci dobivali podoj iz desne + gosto hrano in po potrebi dodatek. Seveda sem vztrajala kolikor je le šlo in sem oba ves čas najprej dojila in nato dodajala, ampak od širše okolice sem

a) se premalo potrudila
b) nisem vztrajala
c) itak nisem dojila, sploh

Ker za biti dobra dojilja in dobra mama, moraš imet obe dojki vedno polni, otrok ne sme dobiti v usta cuclja ali flaške do 3. leta starosti, še raje nikoli, nikakor si ne smeš črpati in dajati po steklenički, ker to pomeni, da bi lahko otroka s tvojim mlekom nahranil celo mož in ti si šla po trgovinah (in to NI dojenje! kaj se to pravi, da gre mama okoli in otroka hrani očka…), tako da ja, srečno, ker ti bo sreča potrebna! Upam, da se ti bolje izteče kot meni.

Ker za biti dobra dojilja in dobra mama, moraš imet obe dojki vedno polni, otrok ne sme dobiti v usta cuclja ali flaške do 3. leta starosti, še raje nikoli, nikakor si ne smeš črpati in dajati po steklenički, ker to pomeni, da bi lahko otroka s tvojim mlekom nahranil celo mož in ti si šla po trgovinah (in to NI dojenje! kaj se to pravi, da gre mama okoli in otroka hrani očka…), tako da ja, srečno, ker ti bo sreča potrebna! Upam, da se ti bolje izteče kot meni.[/quote]

Reci, da se hecaš, prosim.

Pa če ti je še taka fantastika, ti vseeno povem, da v naši porodnišnici dobiš kar lepo solato pri kosilu …

Ker za biti dobra dojilja in dobra mama, moraš imet obe dojki vedno polni, otrok ne sme dobiti v usta cuclja ali flaške do 3. leta starosti, še raje nikoli, nikakor si ne smeš črpati in dajati po steklenički, ker to pomeni, da bi lahko otroka s tvojim mlekom nahranil celo mož in ti si šla po trgovinah (in to NI dojenje! kaj se to pravi, da gre mama okoli in otroka hrani očka…), tako da ja, srečno, ker ti bo sreča potrebna! Upam, da se ti bolje izteče kot meni.[/quote]

Reci, da se hecaš, prosim.[/quote]

To je pač napisano s kančkom sarkazma in grenkega okusa, ki mi je ostal po mojih izkušnjah dojenja z dodajanjem in nedelujočo dojko.
Če sem le komu kaj potožila, sem bila deležna očitkov, ki sem jih nanizala pod a, b in c točke. Tudi na forumih lahko dobiš tako sliko, dojenje je nekaj zveličavnega, ampak samo ko gre direktno iz dojke, ko je mleka več kot preveč, ko ni nobenega problema pri dojenju in vse “kar steče”. Čim je kakšna ovira, nekaj, na kar ne moremo vplivati, pa če se z glavo zaletimo v zid, smo obsojene. Kot rečeno zgoraj, te zna kakšna oqurcati tudi zato, ker si boš v 12 mesecih porodniške načrpala mleko in pustila mleko v hladilniku in otroka očetu!

To je pač napisano s kančkom sarkazma in grenkega okusa, ki mi je ostal po mojih izkušnjah dojenja z dodajanjem in nedelujočo dojko.
Če sem le komu kaj potožila, sem bila deležna očitkov, ki sem jih nanizala pod a, b in c točke. Tudi na forumih lahko dobiš tako sliko, dojenje je nekaj zveličavnega, ampak samo ko gre direktno iz dojke, ko je mleka več kot preveč, ko ni nobenega problema pri dojenju in vse “kar steče”. Čim je kakšna ovira, nekaj, na kar ne moremo vplivati, pa če se z glavo zaletimo v zid, smo obsojene. Kot rečeno zgoraj, te zna kakšna oqurcati tudi zato, ker si boš v 12 mesecih porodniške načrpala mleko in pustila mleko v hladilniku in otroka očetu![/quote]

Z napisanim se popolnoma strinjam. Lajkam.

Če sem le komu kaj potožila, sem bila deležna očitkov, ki sem jih nanizala pod a, b in c točke. Tudi na forumih lahko dobiš tako sliko, dojenje je nekaj zveličavnega, ampak samo ko gre direktno iz dojke, ko je mleka več kot preveč, ko ni nobenega problema pri dojenju in vse “kar steče”. Čim je kakšna ovira, nekaj, na kar ne moremo vplivati, pa če se z glavo zaletimo v zid, smo obsojene. Kot rečeno zgoraj, te zna kakšna oqurcati tudi zato, ker si boš v 12 mesecih porodniške načrpala mleko in pustila mleko v hladilniku in otroka očetu![/quote]

Mi je odleglo:))))))

jaz enako. bp.

Od česa misliš, da živijo, ženske v Mehiki, ko dojijo? Od fižola, kakor kadar ne dojijo!

OD skoz sem jedla vso solato, fižol (rjavi, ki ga jem vedno!), sadje razen jagod (ki jih decembra ni!), kiwija (ki ga sicer ne jem!), pa z oreščki se nisem basala, ker so v družini alergijo. Drugo pa vse – tudi suho šrekajeno meso, ampak domače!

V vseh treh nosecnostih in med dojenjem sem jedla VSE. Od prvega dneva do konca (izjema je bila dieta pri drugi, kisem se je strogo drzala, a je dovoljevala kis, mleko, jajca…).

V porodnisnici sem po prvem porodu tako donila matevza, zelje in pecenico.

Pa se nas et glede dojenja. Se eda je mozno, da ena stran dela slabse ali pa sploh ne dela. Ponujaj izmenjaje, ove strani. Ali pa med podojem tudi veckrat zamenjaj stran.

Poklici tudi kaksno svetovalko za dojenje pri LLl ali pa svetovalko za dojenje v porodnisnici, imajo jih vse. V Lj je to sestra Severina na oddelku B.

New Report

Close