pomoč lasem
Pozdravljeni!
1. Mene pa zanima, če lahko kratko opišete katera hrana/vitamini dobro dene lasem. Sama imam namreč tanke lase, pa mastijo se, skratka kar žalostna zgodba. Ker pa se nagibam k zdravi prehrani, bi rada pomagala tudi njim.
2. Zanime me, ali česanje pomaga ali škoduje. Vem, da ne smemo česati mokrih las. Zdrave pa so lesene krtače. Kaj pa glavniki? Ker si sama redno delam prečko in nekako zaližem laske, se mi zdi, da se ravno zato tako mastijo. Pri tem uporabljam fini plastični glavniček, ki pa ga redno 1xtedensko operem s šamponom.
3. Mastni lasje in mozoljčki znajo biti povezana reč. Če se mi torej pojavljajo mozoljčki po vratu in hrbtu, ali mi predlagate raje kratko frizurco?
4. Da ne bi mastili kože, priporočajo dermatologi redno pranje las. Frizerji pa odsvetujejo prepogosto pranje las. Začaran krog torej! Kolikokrat tedensko je torej normalno prati lase?
5. Kaj storiti, če se lasje elektrijo? Ali je to posledica plastičnega glavnička, s katerim precizno sfiniširam frizurco?
6. Za tanke lase in hitreje mastne: ali naj uporabljam peno/gel/spray za utrjevanje?
Hm, toliko zaenkrat. Upam, da vas nisem preokupirala s temi vprašanji. Najlepša hvala za vaše odgovore.
Lepo predpraznično vzdušje!
Pozdrav,
Pia
1. Vitamini,ki pomagajo lasem so pretežno iz skupine B vitaminov. Vitamin B12 pa še posebej pripomore k zmanjšanju stresa. Svetujem ti uporabo suhega pivskega kvasa od Biotopa npr., ki je povsem naraven produkt in pripomore k lepi koži in zdravim lasem.Kupiš, ka lahko v Merkatorju na oddelku za zdravo prehrano.
2.Kar se tiče česanja ni dileme ali je zdravo ali ne, ker je nujno potrebno za urejen videz. Lase češemo lahko v mokrem stanju, v suhem pa malo manj. Izbor glavnikov po želji. Ne vplivajo na mastne lase.
3.Kot sem že omenila prihaja ogromno naših problemov od znotraj. Kratka frizura ne bo odpravila mastnih las.
4. Moje mnenje s strani frizerja je, da si peremo lase tolikokrat koliko je to potrebno, saj z zanemarjenimi, mastnimi lasmi ne delujemo urejeno. Bolj pomemben je izbor šampona in način pranja las.
5.Lasje se elektrijo zaradi suhega zraka in primanjkuje jim vlage. Pošpricaj glavnik z lakom za lase.
6.Najbolje kvaliteten lak ali ničesar. Odvisno od frizure, ki jo nosite.
To bi bilo vse, mislim, da ti bodo moji odgovori v pomoč in veliko uspeha pri negi las.
LP Alenka
Sandra pozdravljeni.
Priporočam vam kvalitetno linijo za nego suhih las, Brelil Bio treatment Oil ali Brelil Logo fluido setificante.
Če vam ustrezajo oljne maske, jih nanesite vsaj dvakrat mesečno za eno do dve uri, nato lase temeljito umijte.
Odsvetujem uporabo preparatov, ki vsebujejo alkohole.
Lp
Naya