pomoč – narezek za 15 ljudi
V službi bom za rojstni dan pripravila narezek za prb.15 ljudi. Ne gre za požrtijo, bolj za prigrizek, seveda pa ne bi rada, da v parih minutah vsega zmanjka.
Ker res nimam NOBENIH izkušenj z narezki za 15 ljudi, me zanima, koliko moram kupiti salame, sira in koliko kruha. Res se mi ne sanja! Od salam bo prevladoval pršut.
Hvala za vsak nasvet!
Če bo namesto malice, je treba predvideti nekje 12-15 dag salame na osebo, če je samo malo z popikat, pa 10 dag salame. Potem pa še sir, enako količino. Kruha caa 2- 2,5 kg, najboljše, če ga je več vrst na izbiro.
Na narezku naj bo še kakšna budjola, suha salama in nekaj sveže, npr. kuhan pršut. Sicer pa malo prečekirej, da ni slučajno pol vegetarjancev, ker potem se razmerje spremeni.
Če se ti da, lahko narediš tudi kakšno hladno testeninsko solato…npr,. s tuno, al pa kus kus solato s svežo zelenjavo in lepo priložiš…se pa strinjam. Brez kisle zelenjave, sir in salame vsako na svoj konec, oiroma na različne krožnike. NIČ MAJONEZE…ker grdo postekleni…več vrst sira, če je le možno…itd. Je pa res fajn, da prej preveriš, če imate kakega vegetarijanca ….ker so res FUUUUUUUUUUUUUUUL občutljivi.
In agresivni.
Jih poznam veliko…moja sestra naprimer.
človek bi rad razveselil sodelavce, potem pa se pojavijo taki, ki vse pokvarijo!
v zahvalo da vas pogosti? nisem še doživela, da bi en tko kompliciral, pa poznam pravega vegeta. sir na drugem pladnju pa take. a je to tvoj roj. dan da boš pravila postavljala? kako naj navaden zemljan sploh ve za vse te tvoje “zahteve” in “prepogoje” za tvojo prisotnost. ostani doma raje!
verjami da te ne bodo pogrešali na žuru.
ostali pa se bodo zabavali in s kruhom pomazali dobrote s pladnjev!
Zdaj pa res že komplicirate. Vegitka je hotela povedat samo, da če bodo vegetrjanci tam da poskrbi še za njih, ker potem boš res ti v neprijetnem položaju. Zame tisti,ki jedo ribe,niso vegetrjanci,saj ribe res umrejo na najbolj krut način.
Jaz nisem hotela nič slabega,le povedala sem kaj naj bo gor.
Boa je razlika če ti ne ješ marmelade in krofov. Ti niso živi. Vegetrjanci pa smo res malo bolj ubčutljivi,ker so to ž+iva bitja. Eni teg ne razumejo. Ampak jaz imam človeka in živali za enako vredna. In kot je ena napisala,tudi ti nebi jedlasira,ki bi bil zraven človeškega mesa.
Zadnjič sem bila pri enih,ki so nam postregli super narezek. Seveda je bila gor salama, ampak je nisem jedla. Bila pa je še gor drobna zelenjava,francoska solata in toliko vrst sira, da sem se zelo najedla.
Enkrat em sorodnike povabila na piknik. Ni jim bilo jasno kalšen piknik bo to brez mesa,ker na takšnem še niso bili. Ko so se odpravlajli domov,pa so bili vsi zadovoljni in reli da je bilo dobro. Naredila sem več različnih mešanih solat,francosko,ena je bila kumarčina z smetano,ta je meni najbolj dobra, več vrst sira,juha,gobova in rezančeva,oboje iz vege kocke, pa riž,in potem sem kupila torteline in nadeve in so jih sami filali. Pravili so da je to bila super ideja.
Potem pa smo pekli na žaru. Ampak krompir in tofu. Kupila sem še vege hrenovke in nekaj sojinih zrezkov. Zraven pa še paradižnikova in čebulina omaka.
Prek kratkim pa sem bila na roj.dnevu kjer so pekli zunaj. Meso seveda. Vse sem jedla razen tega,pa sem bila zelo sita.
Če delaš narezek dodaj gor še francosko solato. Pa potem še postrezi grozdje,saj se mi zdi da zelo paše zraven.
Kar pa se tiče nasveta za narezek, je itak prepozen, morda pa komu drugemu pride prav. Strinjam se, da ni OK, če so siri in mesnine pomešane – naj bodo vsaj vsak na svojem koncu krožnika, še boljše na vsak na svojem. Potem priporočam tudi več različnih vrst kruha – nekateri jedo samo belega, drugi se takšnega ne pritaknejo in hočejo polnozrnatega, tretji imajo radi koruznega, ajdovega… Fajn je zdraven postreči tudi kaj kislega (kumare, čebulice v kisu, morda olive, paprike….) – seveda v ločenih posodicah, prav tako je fajn zdraven postreči tudi kaj sadja (melona, grozdje, jagode, meni je zeloo všeč avokado…).
O količinah so drugi že pisali, jaz bi tu bolj ugibal oz. delal po občutku. Če boš pa polega vsega poleg ponudila še kakšen dober domaš posladek, pa boš zadelo žebljico na glavico.
Draga vegi ženska… spostujem da ne jes mesa, ker ti pac ni dobro oz.ker se ti zivali smilijo. Ampak ce tako kompliciras glede tega na keri strani je sir ipd… mislim da si prizadeta…saj pa nebos crknila ce se je sir dotiiikal klobasee?! Al se je sir nalezel cesa?! Pa ko govoris da si naredila vegi piknik? Zakaj koji kurac pa nisi ti gledala na ljudi ki obozujejo meso?.. pol pa tu cvilis da drugi ne gledajo na vas vegije…khm.. katastrofa.. tu se nekaj ven mecete s tem veganstvom. Lp