Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek POMOČ NUJNO!!!

POMOČ NUJNO!!!

Sem mama dijaka mariborske šole (zaradi identifikacijskih razlogov, imena strokovne šole ne bom navedla). Sin se je pod pritiskom ocen in mobinga s strani profesorjev potrl, ne prenaša več eksternih problemov, ki jih dijaki prinašajo interno v šolo. Opazila sem sledi igel, ogorke zvitkov konoplje, bel prašek ostrega vonja in ostale predmete za konzumiranje prepovedanih drog. Z možem, sva se s sinom pogovorila, ta je priznal, da so mu droge posredovali sošolci. Sama sem tožilka in te zadeve mi niso tuje. V dilemi sem le zato, ker vem kakšne brazgotine, prijave takšnega ranga pustijo na kartotekah mladih, zato naprošam vse forumovce/ke, da mi iz lastnih, ali izkušenj iz druge roke povedo, kako lahko na situacijo reagiram tako, da ne bo protidiktorna z nadaljnim življenjem otroka in hkrati dovolj jedka, da bo lekcija kristalno jasna.

Ajoj ajoj vse za klike

Čakaj malo… Oprosti, ampak ne razumem. Mobing s strani učiteljev ali dijakov ali obojih? Kje točno sta našla droge in ostale predmete? In kdo zdaj rabi lekcijo? Tvoj otrok ali drugi dijaki, ki posredujejo droge? Res je malo slabo razumljivo napisano.

Veš kaj, če si tožilka, si pametna ženska in tvoj otrok torej tudi ne more biti neumen. Zakaj se ne obrnete na vodstvo šole? Razumem, da ne moreš povedati točne šole, ampak lahko vsaj poveš, ali gre za kakšno gimnazijo morda? Ker če gre za kakšno izmed dobrih gimnazij, potem je to še toliko bolj zaskrbljujoče, da se to dogaja. Na kakih šolah s slabo klientelo še razumem. Ampak nekako sklepam, da tvoj najbrž ne hodi na trgovsko ali kaj podobnega?

Mislim, zagotovo moraš nekomu povedati, kaj se dogaja. Lepo od tebe, da si tako empatična, da nočeš škoditi otrokom, ki prodajajo droge, ampak saj vendar veš, da se v naši družbi to ne da drugače rešiti? Pozabi na starše takih otrok, oni so svoje zafurali, kolikor so lahko. Ko pride do drog in igel, to več hec in če morajo imeti kartoteke, jih bodo pa imeli.

Sinu pa absolutno pomagati, ga mogoče začasno odstraniti iz šolskega okolja. morda celo prepisati na drugo šolo. Bi kaj takega bilo sprejemljivo?

Odgovor na objavo uporabnika
Dana771, 15.11.2023 ob 21:41

Čakaj malo… Oprosti, ampak ne razumem. Mobing s strani učiteljev ali dijakov ali obojih? Kje točno sta našla droge in ostale predmete? In kdo zdaj rabi lekcijo? Tvoj otrok ali drugi dijaki, ki posredujejo droge? Res je malo slabo razumljivo napisano.

Veš kaj, če si tožilka, si pametna ženska in tvoj otrok torej tudi ne more biti neumen. Zakaj se ne obrnete na vodstvo šole? Razumem, da ne moreš povedati točne šole, ampak lahko vsaj poveš, ali gre za kakšno gimnazijo morda? Ker če gre za kakšno izmed dobrih gimnazij, potem je to še toliko bolj zaskrbljujoče, da se to dogaja. Na kakih šolah s slabo klientelo še razumem. Ampak nekako sklepam, da tvoj najbrž ne hodi na trgovsko ali kaj podobnega?

Mislim, zagotovo moraš nekomu povedati, kaj se dogaja. Lepo od tebe, da si tako empatična, da nočeš škoditi otrokom, ki prodajajo droge, ampak saj vendar veš, da se v naši družbi to ne da drugače rešiti? Pozabi na starše takih otrok, oni so svoje zafurali, kolikor so lahko. Ko pride do drog in igel, to več hec in če morajo imeti kartoteke, jih bodo pa imeli.

Sinu pa absolutno pomagati, ga mogoče začasno odstraniti iz šolskega okolja. morda celo prepisati na drugo šolo. Bi kaj takega bilo sprejemljivo?

A to sama s sabo debatiraš 🤣

Poglej, jaz imam sina in hčerko. Mlajši sin je priden, ko je bila hčerka stara okoli 16-17 let (približno leta tvojega sina), smo tudi pri njej opazili rdeče zastavice drog (rdeče oči, krvaveč zamašen nos, itd.). Seveda ni prav, ni pa tako hudo. Pogovorili smo se z hčerko, priznala je, da občasno na zabavah jemlje plesne droge, včasih pokadi joint, ali povleče črtico. Baje, jo je sprostilo. Na koncu je končala srednjo, na faksu je pa zadeva pogrnila. Pa ne zaradi drog, ampak šole. Tudi sam kadim travo in to podpiram. Pogovori se z sinom in vse se bo rešlo. Pomagaj mu pri konzumiranju, razloži kako narediti odmerek pri heroinu, bolje kot da dela slepe doze in se predozira.

Lp,

Bojan

Tudi pri nas je tako, le da (hvala bogu), ni prisotnih igel. Sin je srednjo šolo že končal, je pa v času srednje šole zapadel na stran poti in sicer glede alkohola. Začelo se je z pitjem ob petkih, nato je eskaliralo v tedensko pitje, pitje med prakso, po praksi, po pouku. Javno še nisem spregovorila o tem, je pa dejansko problem, ki je velik trn v peti. Ni hec in najstništvo se prevaga v odraslo življenje, je pa res da je sin hodil na strokovno oz. poklicno šolo in to ni nič nenavadnega za take šole.

Kakšne klike? Zanima me, kako bi odreagirali ostali soljudne, s tem bi si rada pridobila smernice, da ne bom ravnala pretirano skrajno v eno ali drugo smer.

Nicnovega, 15.11.2023 ob 21:45

Poglej, jaz imam sina in hčerko. Mlajši sin je priden, ko je bila hčerka stara okoli 16-17 let (približno leta tvojega sina), smo tudi pri njej opazili rdeče zastavice drog (rdeče oči, krvaveč zamašen nos, itd.). Seveda ni prav, ni pa tako hudo. Pogovorili smo se z hčerko, priznala je, da občasno na zabavah jemlje plesne droge, včasih pokadi joint, ali povleče črtico. Baje, jo je sprostilo. Na koncu je končala srednjo, na faksu je pa zadeva pogrnila. Pa ne zaradi drog, ampak šole. Tudi sam kadim travo in to podpiram. Pogovori se z sinom in vse se bo rešlo. Pomagaj mu pri konzumiranju, razloži kako narediti odmerek pri heroinu, bolje kot da dela slepe doze in se predozira.

Lp,

Bojan

OMFG, saj to je provokacija, a ne da???

probaj ga spravit v boljse okolje in mu odvzemi pripomocke. ampak v primeru da bi se kaj zgodilo mu pomagaj injicitrati saj posledice so lahko grozne… sama pokadim kdaj kaksen zvitek in to tudi pospiram in menim da bi drugi tudi morali.

Lp,

Ana

ni tako kot mislis, 15.11.2023 ob 22:20

probaj ga spravit v boljse okolje in mu odvzemi pripomocke. ampak v primeru da bi se kaj zgodilo mu pomagaj injicitrati saj posledice so lahko grozne… sama pokadim kdaj kaksen zvitek in to tudi pospiram in menim da bi drugi tudi morali.

Lp,

Ana

Na kakšni drogi si trenutno, ko tole pišeš? Nimam izkušenj, pa sem radovedna.. A to si nekaj pokadila ravnokar ali si si nekaj “injicitratirala”? 

Če pa vi ne poznate smernic in tukaj na forumu sprašujete za nasvete. Ja, bog se nas usmili, ko imamo tak kader na položajih. Pa ste sigurna, da ste naredila fakulteto, ali se samo malo hecate.

Joj, razumem, da si zaskrbljena. Če so igle, je že kar zelo hudo!!! Na heroin se hitro navadiš. Tudi na kokain. Govorim iz izkušenj doma, srednja šola. Pisanje nekaterih, da mu pomagaj pri tem, domnevam, da je to nek slab vic.
Pogovori se s sinom. Morda bo vse tajil in poskušal prikazati tako, da ima vse še pod kontrolo. Lahko, da res ima, vendar ne verjemi na prvo žogo. Manipulacija pri nas je bila izvrstna.
Če še redno obiskuje pouk, ne šprica, ima pozitivne ocene, je še vse ok. Spremljal njegovo delo in njega.
Če si tožilka, boš morda lahko kaj naredila tudi v tej smeri. Jaz, kot “navaden” državljan, nisem mogla narediti ničesar. Ampak to je že druga zgodba.

ne podpiram narkomanov. Menim da bi ga morali predati policiji.

V kolikor vama se zaupa mu vsekakor pomagajte saj je vajin sin. Potrebno se je cim vec pogovarjat med sabo tudi se kam skupaj odpravit in glede na njegova leta PRIPRAVIT na zivljenje, da niso samo rozice in vsak se mora spoprijet na svoj nacin ne pa bezat.

noče povedat imena mariborske šole, da se ne izda, potem pa napiše, da je tožilka. v mariboru jih je 18, pa od tega jih ima mogoče 5 sina v srednji šoli?

daj si še kaj izmislit, no

lol

Lepo povedano!

Tožilke ne sprašujejo po forumih za nasvete so podkovane točno za take primere . Bi rekel , da je fejk tema  v nasprotnem nisi sposobna za tožilko .

Sicer, najrajši ti nebi povedal amap pokaži mu filem o drogi kakšni tako in kako zasvoji človeka upam da bo zastopil ,glede tožilcev jih ne maram,pa se posebej Uno ki je napisala preko idiota ki je danes nevem kakšen policaj čeprav imam vse v sorotsvu tudi policijo in v vili od sorodnikov sindikat policije in je dva metra od okrožnega sodišča v Ljubljani in v sorotsvu častnega člana Maribora in lahko marsi česa še storim za družbo me ne interesira zaradi mene lahko vsi umrejo , nevem niti zakaj sem napisal to kako moteče do pomoči ampak meni je useno kako se ima kdo

Pameten človek obiskuje gimnazijo, in niti slučajno ne konzumira prepovedanih drog. Tvoj sin je žal labilna oseba, droge pa , če jih želiš, dobiš na vsakem vogalu.  Da krivdo valis na druge , se mi zdi zelo amatersko.

Pa nekaj bi vas vprašal bi vi pomagate nobenemu oziroma napišete sranje ker nekdo reče tako in tako oziroma laži , zakaj bi jaz pomagal komu? Zato ker izhajamo iz bogate in revne družine in nobeden ne ve moje življenje? Jaz bi lahko marsi komu pomagal pa res me ne zanima,naj so v busti Sloveniji

Gospa tožilka bi morala vedeti kako ukrepati, saj jo na to obvezuje zakon in poklicna etika. Naslednja poteza je prešolanje sina na drugo gimnazijo. Doma opravite pogovor in ozaveščanje glede pogubnih posledic drog.

In učitelji ne šikanirajo učencev.

Tožilka. A seveda. Hahahahahah.

Je zatožila sošolca v 6. razredu, da je kadil med odmorom.

Najprej povejte otroku oz dijaku, da ga imate rada, ne glede na izid. Karkoli bo, on je vaš sin imate ga rADA. Poiščite pomoč, obvezno mora v kakšno skupino, kar niso starši. Poglejte ocene, če so slabe. V vsakem primeru predlagam prepis na neko lažjo šolo, kjer nikogar ne pozna, naj začne znova. Iz lastnih izkušenj, napit se greš, ko imaš dovolj življenja. Še posebej je hudo, ko starši, primer: jaz sem pa tožilka imam magisteri, ti me moraš preseč in rabiš nujno doktorat. Otrok, pa še osnov ne zmore. Življenje je full pomebno in ni pomebno, kakšna tožilka ste, ste samo človek, z osnovnimi potrebami. Preglejte dijaku, a ima vsak dan obroke, a ima čevlje. Prebelite mu sobo, mečite kramo stran, premajhne obleke. To naredite čez celo hišo. Sama zmeči stran obleke, ki jih ti ne nosiš.Več, če je kontakt.

Povejte mu, da ga imate rada. Da uničuje lastno življenje. Življenje je dar. Vi ste mu podarila, življenje. On z nji sicer naredi, karkoli. Vendar škoda je. Zapravil bo lastno življenje ne vaše. To mu povjte. Edino on bo trpel, to mora vedeti. In tudi vedeti, da je vam hudo, kar se je zgodilo. Stojte mu ob starni. Vprašajte, ga kaj rabi, kaj potrebuje. Česa mu manjka, da se je šel tako uničevat. Peljite, ga nekam kjer bo lepo. Kupite rože, začimbe, skuhajte dobro hrano. Naj mu bo lepo. Skupno, ljudem, ki se drogirajo, je, da jim je grdo. Ni rož, ni začimb, ni dobre hrane, ni ljubezni. Objemite ga. Povejte mu, da je čudovit, da je vaš. Ni se mu treba ubit. Ne boste ga tepla, ne boste ga kregala. To mu povejte. Ko sem se jaz napila, do kome. Seveda sem si želela umret. me je mama zbrcala, pretepla. Še bolj sem si želela umret. Naslednič, sem bila še bolj pijana. ……

Objemite ga. Povejte mu da ga imate rada. Skuhajte dobro kosilo, uporabite sveže začimbe. Kupite mu rože. Ko sem se jaz napila do kome. Seveda sem hotela umret. Me je mama zbrcala. Itak, sem se naslednjič še bolj napila……. Če ga dejansko ne marate, kar je velika verjetnost. Uporabite, to kar delate v službi, kot tožilka. Otroku, se dajte zlagat, da ga imate rada. Zaigrajte ljubezen. Dramska igra. Prepiše naj se pa na lažjo šolo. Jaz vem, da mene mama ni marala, še zmeraj me to preganja, pa je mama že pokojna. Vsaj zlaži se.

New Report

Close