POMOČ NUJNO!!!
ti rada tožiš, ne da si tožilka. hahaah to je prvo. ker tko sedja nič ne razumeš, ti bom pojansil. PRESELITE SE V BOLJŠI PREDEL. zelo enostavno. pol že že živite v ološu. čist tko. če bi živela v fini četrti tega ne bi bilo. ja glej, čas je da sin gre trenirat JUDO. in resno. in tekmovat. to je edini način. saj vidiš da tvoja levičarska feminsitča diplomica nič ne vredi. jaz pa vsi ostali si znjo rit obrišemo. ti lahko imaš 10 diplom iz prava in doktrorat. jaz pa grem delat 15 dni pa dobim 10 jurejv. pa delam kolko mi je kolko hitro mi je. sem vikende fraj. fraj ko želim. ahhaahah jaz dobim z 3 letno šolo, tolko, da se botebi tožilki zvrtelo. in to je resnica. če bi tožilke bile kaj vrednei mele kakšno težo, pol se ne bi posrale, ko jim drogn dilerji grozijo. tko je resnica. glej, poberi culico, grablice in lopatko pa se preselte. druge opcije ni.
Žalostna zgodba ga. tožilka… To da je pritisk šole in mobing kriv za to vam NE VERJAMEM! Sin je padel v slabo družbo in če je že tako daleč, da so sledi igle na rokah oz.telesu je “hudič odnesel šalo” in je stvar še kako resna! Pot iz tega je mogoča ampak dokler sin sam ne bo pospravil v glavi in si želel “ven iz tega” mu nobeno zdravljenje ali komuna ne bo pomagala, še najmanj pa vi… Vam pa tipkam iz prve roke… Upam da vam uspe najti rešitev? Srečno 🙁
Oprosti ampak ko si enkrat na igli ti nobena ljubezen mamice več ne pomaga. Pogovori se z njim, izpiši ga iz šole in daj na odvajanje. Potem pa terapija in kakšna lažja šola. Če kakšno leto šole zamudi tudi nič hudega. Mu rešuješ življenje. Zamenjati okolje. Najpomembnejše. Če bo šel samo na odvajanje in potem v isto okolje niste naredili nič.
Nič ne moreš pomagat. Noben pogovor ne bo pomagal. Če še ni polnoleten, ga lahko pošlješ na kliniko za odvajanje. Mi smo našega (ker je polnoleten) z izgovorom, da je delal samomor odpeljali na psihiatrično kliniko. Tam je bil, da je kriza popustila, potem pa odvajanje. Je bilo pol leta v redu, pa spet. Ker mi je začel krast, sem izsilila da gre na odvajanje ali pa v zapor. Trenutno hodi ambulantno, travo še kadi. Ostalo je trenutno negativen.
Ampak dokler sam v sebi ne bo razčistil, se ti lahko postaviš na glavo.
Upam, da bo fant v redu, tebi pa mirne živce in res želim, da mu in celi družini uspe.
Srečno
razocaranamati265, 15.11.2023 ob 21:31
Sem mama dijaka mariborske šole (zaradi identifikacijskih razlogov, imena strokovne šole ne bom navedla). Sin se je pod pritiskom ocen in mobinga s strani profesorjev potrl, ne prenaša več eksternih problemov, ki jih dijaki prinašajo interno v šolo. Opazila sem sledi igel, ogorke zvitkov konoplje, bel prašek ostrega vonja in ostale predmete za konzumiranje prepovedanih drog. Z možem, sva se s sinom pogovorila, ta je priznal, da so mu droge posredovali sošolci. Sama sem tožilka in te zadeve mi niso tuje. V dilemi sem le zato, ker vem kakšne brazgotine, prijave takšnega ranga pustijo na kartotekah mladih, zato naprošam vse forumovce/ke, da mi iz lastnih, ali izkušenj iz druge roke povedo, kako lahko na situacijo reagiram tako, da ne bo protidiktorna z nadaljnim življenjem otroka in hkrati dovolj jedka, da bo lekcija kristalno jasna.
Če bi bila tema resnična, se kot mama ne bi spraševala kaj drugega, kot pa zagnala paniko zaradi tega, kar si napisala.
Opazila sem sledi igel, ogorke zvitkov konoplje, bel prašek ostrega vonja in ostale predmete za konzumiranje prepovedanih drog…..
Ne bi razmišljala o posledicah zapisov v kartotekah, saj če bi bila res v sodstvu, bi vedela, da se tudi to po določenem času briše, vznemirjala bi se zaradi zdravja otroka.
Sem slišal za podoben primer, eno grupo otrok, ki je bila nasilna so konkretno pretepli mislim da jih je bilo 5 nekje v Celju al okolici, jim dali jasno vedeti kam spadjo tudi profesorju so zagrozili in od takrat je bil mir. Saj je bilo v novicah… Žal druge rešitve pri nas ni, starši takih otrok so prizadeti v večini primerov, profesorjem se ne da, ustanove pa so tak samo za okras.
Pogovori se z njim. Tvoje navedbe o pritidkih, so samo izgovori ali pa nimas sina ki te bo presegel po druzbeni, socislni umestitvi.
Vsekakor najprej pogovor, postavis meje in mu povej, da ima podporo pri tebi, ce bo imel tezave in da praski, zvitki igle niso rešitev. Povej mu tudi da ga bos kontrolirsla in ga kontroliraj. V lekarni se dobijo testi. Testiraj ga. Tudi dlake vsebujejo snovi, če jih uživa, to se pravi za 1,2,3,… mesece nazaj. Če bo pozitiven zaostril kontrolo in pogoje. Nekaj stane, tudi nekaj vlozenega truda, ampak v končni fazi se najmanj. Ker če bo začel jemati mamila, te bo manipulirali in se sama ne boš opazila, kdaj bodo izginile stvari, posvetilo se ti bo dokončno, ko bodo nasilni upniki začeli trkat na vrata in ti povzrocat škoda, pa si lahko 100x tožilka.