Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomoč ob diplomski zakuski

pomoč ob diplomski zakuski

Pozdravljeni vsi skupaj!

Imam en izziv za vas. Kdor lahko predlaga kakšno dobro idejo, naj prosim sporoči.
Moj fant bo kmalu diplomiral. Po diplomi bo imel zakusko za profesorje, kolege, starše. Ta je
lahko kakršnakoli, zatorej prosim, predlagajte! Naj bo enostavno, zanimivo, bogato…karkoli pride
prav v trenutkih odločanja. Torej:
1. kako okvirno naj po vašem zakuska izgleda?
2. kje naj naročim hrano/narezek?
3. Kakšen vinčenk naj zraven postreže?
4. Kakšno presenečenje naj pripravim jaz?

Prosim za hitro pomoč!
Hvala,
Simona.

Taksna zakuska me sicer se caka in s tem sicer nimam izkusenj… Ampak predlagam pa lahko, a ne. Ce mene vprasas, je najbolj prakticno pripraviti kaksne kanapejcke (lahko naredis z malo domisljije tudi sama doma, da te ne bo toliko stalo) – kupis npr. bolj ozek in dolg kruh, ga namazes z raznimi namazi, malo okrasis z gobicami, paradiznikom itd. Kar se narezka tice je priprava zelo lahka, tako da se ti ga splaca narocit le ce nimas vsaj malo zilice za okrasevanje. Najbolj se ti obnesejo suhe salame, sunke ali celo peceno meso (najlazje bo, ce bo narezano na manjse koscke), zraven pa bi ponudila se kak pladenj s sirom (lahko ga seveda serviras ze v okviru narezka), kaksne hitre in preproste “solate” (testeninske, z rizom, francoska) in obvezno pladenj s sadjem (suho sadje, ananas, grozdje, nekaksnji raznjici z npr. bananami, grozdjem…, skratka sadje, ki lahko dalj casa stoji, brez da bi pocrnelo). Kar se sladic tice: kak pladenj z raznim pecivom ni nikoli odvec. Ce mene vprasas, so take stvari (ce nakupe prej opravis) narejene precej hitro, se posebej ce ti pomaga npr. mama, in se jih ne splaca ravno narocat.
Kar se vina tice: pojma nimam, ker ga (skoraj) nikoli ne pijem in se zato ne spoznam toliko na te reci. Glede presenecenja: ne bi mogla nic reci, ker tvojega fanta ne poznam in ne vem, kaksne stvari so mu vsec.

Pa veliko uzitkov.

Halo!? Zakaj takšen halo?

Spoštovana Suzana!

Bom zelo kratek! Ne vem, zakaj takšen halo okoli te “zakuske”!? Kaj ni vsega konec??? Verjetno je tvoj fant in ti malo višje na lestvici “tistih, ki imajo malo več cvenka ” pod palcem!

Ne razu i me narobe, ampak zakaj panika? Saj je to verjetno on diplomiral in ne oni! Kaj bise sedaj njim vlekel v rit? Komu na čast?
Razumem, da ima zabavo za ožje prijatelje, kolege, zate, itd., ne pa neke prfokse in bla, bla, bla, .. .
Ti povem, njih boli kurac! Mnogo je študento, ki diplomirajo, tako da je on eden izmed mnogih!
Če pa že želiš, da se boš na silo morala smejati, biti prijazna in večer preživeti polna frustracij , potem pa le priredi zakusko. Če pa so vsi tako ” na izi”, potem pa se nimaš kaj sekirati.

Jaz ti predlagam, da povabiš naj.. frende in se ga lepo napijete-tako po študentsko in se boste imeli najlepše! Po burni noči pa še en nori sex,pa bo!
Mogoče se boš zgražala, vendar imam prav. Če si pa malo bolj “high”, potem pa je to druga pesem.

Čau, mej se! Tomaž.
Simona je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni vsi skupaj!
>
> Imam en izziv za vas. Kdor lahko predlaga kakšno dobro idejo,
> naj prosim sporoči.
> Moj fant bo kmalu diplomiral. Po diplomi bo imel zakusko za
> profesorje, kolege, starše. Ta je
> lahko kakršnakoli, zatorej prosim, predlagajte! Naj bo
> enostavno, zanimivo, bogato…karkoli pride
> prav v trenutkih odločanja. Torej:
> 1. kako okvirno naj po vašem zakuska izgleda?
> 2. kje naj naročim hrano/narezek?
> 3. Kakšen vinčenk naj zraven postreže?
> 4. Kakšno presenečenje naj pripravim jaz?
>
> Prosim za hitro pomoč!
> Hvala,
> Simona.

Ma mislim, ne… Toliko o odprtem misljenju studentov. Ne vem sicer kaksen problem imas, ampak tu ali tam se najde tudi kak student, ki mu je faks (podrocje, asistenti, profesorji…) bolj ali manj prirasel k srcu. In ne vem, zakaj potem ne bi smel na diplomsko “zakusko” povabiti vse, ki so ti pomagali, vse, s katerimi si prezivel precej casa in ki so precej casa vlozili tudi v tebe. Majhna pozornost pac ni odvec – in sem vec kot prepricana, da s tem ne “lezes komu v rit”.

Meni se ideja ne zdi tako napacna in diploma je res nekaj, na kar si lahko ponosen (ne glede na to, da jo opravi letno toliko in toliko studentov). Za taksno “zakusko” pa tudi ne rabis biti pretirano bogat (visje na lestvici, “high”) – z malo domisljije in dela doma se da take zadeve pripraviti ze za dokaj zmerno vsoto (sicer pa po navadi diplomiras le enkrat).

Ce pa Simoni zavidas, ti pa tako ali tako ni pomoci. Marsikdo bi bil vesel partnerja, ki zna spostovati tvoj trud.

Pozdravljena,

upam, da te Tomaž ni čisto portl. Jaz bi bila prav vesela, če bi bo ob moji diplomi meni moj dragi priredil zakusko. Žal ti ne morem pomagati z nasveti, na žalost nimam idej. Jaz bi vse skupaj naročila kar v kakšni restavraciji. Kar se pa tiče presenečanja za fanta, ga lahko pelješ na izlet ali na kakšno potovanje.

Lep pozdrav!

Hm, moram priznat, da sem kar malo presenečena nad zakusko po diplomi. Na našem (bivšem) faksu, tega nihče ne naredi, ker bi te profesorji precej čudno gledal ob takšni ideji. Zato bo najboljše, da se najprej prepričaš, če je sploh takšna navada, ker bo vse skupaj drugače precej ritolizniško izpadlo. Profesorjem je pa itak čisto vseeno za študente (razen redkih izjem) in se bodo mogoče celo neugodno ob tem počutil. Jaz nisem po svoji diplomi pripravila nobene zakuske, pa ni bilo videt, da bi komu kaj manjkalo. Dobiš tiste uradne čestitke, pol so pa čist srečni, da lahko grejo po svojih opravkih. No, mogoče je na vašem faksu drugače.

Ojoj…kot da bi prvi v SLO diplomiral :)))

Joj Simona, prosim te no, zakaj kompliciraš?

Naš načrt je bil tak, da skupaj s sošolci po zagovoru diplomske naloge povabimo profesorje na kozarček šampanjca v študentski bar. Ampak ker eni podobno komlicirajo, so seveda zraven naročili še narezke z pršutom in melono. —-> bedarija, profesori so prišli tja, pojedli, spili in se medtem prisiljeno smejali, in potem so šli (vse skupaj ni trajalo niti 15 minut), nam pa je ostal svinjsko velik račun. Ampak pravijo, da se na napakah učimo.

Lp
T.

Cav vsem skupaj (kritikom in pomočnikom)!

Žal slabo poznate razmere pri nas in ste me prehitro skritizirali. Ne vem, na katere fakultete ste hodili vi, ampak zavedajte se, da je zakuska po diplomi nekje zelo tradicionalna in neizogibna. Vem, da ponekod dobite listek in greste domov, pri nas pa je scena takšna: imaš javno predstavitev in zagovor diplomske naloge v svečani dvorani, sledijo vprašanja publike in komisije ter ocena. Ko se tu namučiš, je več kot default, da jih povabiš na zakusko, ki se odvija v menzi naše fakultete.
Vedite, da nisem high in ne kompliciram in ne ritolazim, hotela sem le dobro idejo, ki bi pripomogla.
Hvala ti, Mishika, edino ti nisi napačno sodila.

Ostalim pa: ne kritizirajte in ne sodite prehitro in se ne sukajte le v svojem svetu, kajti prva stvar, čemu je namenjen forum, je pomoč in nasvet, ne pa zatreti nekoga, ki pomoč potrebuje.

Pozdrav, Simona

Hej!

Mogoce bi se pa obrnila na forum kulinarična Slovenija, kjer ti bodo lazje in tudi bolj ( ce lahko tako recem ) pomagali.

Ideja je na mestu, sploh, ker so na nekaterih faksih prfoksi cisto kul in smeri, kjer je zaradi malega števila študentovdokaj oseben odnos in študent ni le številka!

Vsi drugačni, vsi enakopravni!

katka

Simona, Katka!
Strinjam se vama, vsi prfoksi niso zatezeni in tudi na marsikateri fakulteti je tradicija imeti zakusko. Predvsem na fakultetah, kjer je diploma nekaj vec, kot na hitro napisat seminarsko nalogo.

Verjetno je tale nasvet ze prepozen, pa vendar. Cedalje vec ljudi je vegetarijancev in prijetno je, ce je poleg mesnega narezka se kaj zanje; npr poseben kroznik s sirom. Pri meni so pihnile razne solate – rizeva, makaronova, mesana zelenjava…. Poseben car je dal tudi dober kruh, ajdov z orehi, ovsen, rzen itd. Vina se ljudje niso ravno branili, tezko bi pa rekla da smo ga spili ogromno. Bil je bolj za nazdravit, vec smo spili sokov in vode. Za sladico pa je bila potica in piskoti, pa tudi cips in orescki niso ostali. Upam da ste se imeli na zabavi lepo.

Nika

New Report

Close