Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pomoč okoli WIFI USB mrežne kartice

Pomoč okoli WIFI USB mrežne kartice

Stvar je taka.

Rad bi si nabavil še eno wifi USB mrežno kartico ( eno TP linkovo WN722N kartico z eno antenco) že imam. Ta deluje super, BP.
V mislih imam tole___.:

Vendar pa me je ob branju opisa ( ki je na omenjenem linku) nekaj zmotilo: Namreč pod točko 5 v opisu piše naslednje: “Podpira Ad-Hoc (brez Access pointa) in Infrastructure (z Access pointom) vrsto omrežja “

Doma imam Amisov Telsey Wifi modem (optika). Vem, da imam ( po defaultu )naštimano na “infrastructure”. Povezujem se s 4-imi napravami direktno na modem, brez kakega routerja .
Zanima me, ali bo kartica delovala brez, da bi moral zraven nabaviti tudi kak router oziroma acces point?

Ne bi rad kupil nekaj in potem doma videl da je bil nakup brez veze.

Se oproščam ampak o omrežjih ( kot v vseh ostalih komputerskih rečeh) sem precej blond.

Zdravo,

Ja, če je modem tako nastavljen, potem deluje kot brezžična dostopna točka. A ste se poizkusili s prenosnikom, ki ima vgrajeno WiFi kartico, povezati na modem oz. na splet ? Če je šlo, potem bi šlo tudi z omenjenim nakupom.

Ja seveda, saj laufa na dveh prenosnikih, samo imam še en namizni računalnik, ki nima vgrajene mrežne kartice, in je kar precej daleč od modema ( cca. 9m + 2 steni sta vmes ) in bi ga rad povezal na modem. Zato sprašujem .

Hvala za odgovor

Bogdan

Ja potem bi pa šlo, če že deluje na prenosnikih. Se pa da domet teh WiFi USB adapterjev precej povečati z raznimi triki. Boljša je enosmerna usmerjevalna antena kot pa neka razsevna oz. omnidirectional.

Če hočeš z wifi omrežjem povezati namizni računalnik si kupi raje PCI wifi kartico, ki jo vstaviš v računalnik. Bo vse skupaj bolj zanesljivo delovalo – boljša antena, zanesljivejša povezava po PCI vodilu, manj šare okoli računalnika.

Vse drži, vendar odvisno ali bi imel on rad to “WiFi zadevo” statično ali prenosljivo. Torej, da bi lahko USB ključ iztaknil in ga dal v drug (namizni) računalnik.

Vseeno, evo eden eBay kandidat. 😀

Tega bi pa enkrat v Očetov namizni računalnik vtaknil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close