Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomoč pri nakupu klime

pomoč pri nakupu klime

Pozdravljeni!

Rada bi kupila klimo za 30m2 stanovanje, samo hlajenje, inverter, ionizator, najverjetneje 2 notranji enoti ločeno za sobo in kuhinjo+hodnik.

Mi zna kdo prosim svetovati katero klimo naj kupim? Vesela bom tudi argumentov zakaj?

inverter klima s pritiskom na pravi gumb tudi ogreva. 🙂

3om2 – imaš prostor vse v enem ali ločeno kuhinjo?

Za 30m2 imaš dovolj eno notranjo enoto – na hodnik. Vedno naj piha stran od pozicije sedenja, ležanja……Razen če nisi na podstrešju, pod streho.

Tudi jaz razmišljam o nakupu klime. Stanovanje 50m2, predsoba je nekako v sredini, na eno stran dnevna soba, na drugo kuhinja, na tretjo spalnica, vrata, kjer so, so stalno odprta. Ali bi zadoščala ena klima v predsobi? Kamorkoli drugam je pravzaprav niti ne bi mogla dat, ker je mož zelo občutljiv na pihanje.

Mi imamo 80m2 in samo eno enoto, malo močnejšo, dnevni prostori so lepo hladni, spalni manj, ampak recimo kopalnica, ki je ob spalnici, je tako hladna, da jo zapiram, če nočem zmrznit, ko se grem tuširat, torej so tudi spalni prostori čisto lepo ohlajeni.

Klimo bi jaz gledala, da ima tudi možnost gretja, ker če jo že imaš, zakaj se ne bi lahko pogrel v juniju ali spetembru, ko ni centralnega gretja, a temperatura pade na 10 stopinj?

Ne vem, naredi po svoje, to je smao moje mnenje.

vzemi opcijo da maš aktivno čiščenje zraka (plazama, elektrofiltri itd)….hudo boljše kot pa filtri, cenovno tud ni nek bavbav v primerjavi s tisto ki ima filtre.

jaz mam aermeca sk 360 , drgač isti model dobiš tud pri greeju, zlo zadovoljen. jaz bi osebno pogledal še kake mitshubishije Računaj pa tam od 1500 € naprej (klima) + delo

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

da. Komot hladiš, greješ z eno enoto

Sobo imam ločeno od hodnika in kuhinje. Aktivno čiščenje zraka kaj je to?

Prosim če mi kdo da konkreten link do konkretne klime in argumetira zakaj je dober nakup. Sama se v poplavi ponudbe popolnoma nič ne znajdem, bolj gledam podatke manj mi je jasno. Žal moram priznati da nimam pojma o teh rečeh bojim pa se poletne vročine ki jo zelo težko prenašam. Ja pa denarja tudi nimam, da bi ga vstran metala. Zame bi bila investicija 1000€ že na meji zmožnosti.

aktivno čiščenje je plazma + elektrofilter. namest finih filtrov maš sam mrežice, ter elektrofilter, pa plazma. Plazma (ioniziran plin) čisti, ubija mikroorgnaizme, elektrofilter pa “zbira prašne delce” na principu naboja (privlak)

evo moj aremec je bil 1100 €, kupljen je pa bil 2 leti nazaj. je pa model sk 360. obstaja mislim da še pikič bolj švoh različica, tko da lahk računaš (če greš v te vode) še kak € manj

https://www.ceneje.si/Izdelek/5110059/hlajenje-in-gretje/ugodna-bivalna-klima/klimatske-naprave/gree-klima-naprava-hansol-25

evo tkole zgleda moja sam da gor piše aermec, tle pa gree. Ta ki je na linku je tista bolj švoh verzija kot jo opisujem zgoraj

90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} teh dodatkov na klimah z raznimi ionizatorji, filtri itd je čisti nateg, da ti pač dražje prodajo. efekta pa ni od tega nič….razen mogoče placeba.
če je več prostorov, tudi če so odprta vrata, je ena enota za gretje manj učinkovita, ker se topel zrak dviga in ostaja nad prekladami nad vrati in ne prehaja toliko iz prostora v prostor. Pri hlajenju je drugače, ker se hladen zrak spušča in je pri tleh in lahko učinkovito hladiš več prostorov.
Glede tvoje kvadrature sta dve notranji enoti brez veze (če že vztrajaš, vzemi dve popolnoma ločeni klimi, ker sta zelo verjetno cenejši, kot ena z dvema notranjmima enotama.)
obvezno vzemi za gretje in hlajenje (sploh ne vem, če se dobi samo za hlajenje) itak ni tu nobene razlike.
Kar se tiče inverterja….to nima veze z gretjem….inverter je le elektronika, ki prilagaja hitrost delovanja kompresorja glede na potrebe….pri gretju pa se mora obrniti proces delovanja naprave.
Na splošno bi sam v tvojem primeru gledal za eno enoto, kam bi se montirala naj pove monter, ki si bo ogledal prostor. Gledal bi za nabavit kar se da tiho napravo, tako zunanjo kot notranjo enoto. To je najpomembnejši faktor….pred časom so bile najtišje mitsubishijeve klime, kako je zdaj, ne vem.
sam tudi ne bi dajal več kot kakih 800, 900€ skupaj z montažo. 1000 je zgornja meja.

Mi imamo za 69 kvadratov samo eno klimo. Uporabljamo tako za hlajenje kot gretje. Centralnega ogrevanja sploh ne uporabljamo. Vzeli Mitsubishi, deluje do -28 stopinj. Investicija 1.200, strošek se je povrnil v treh sezonah ogrevanja. Imamo pa vsa vrata odprta …

Najlepša vam hvala za vaše odgovore.

Malenkost pod 800e z montažo bi stalo tole:
https://www.tersus.si/klimatska-naprava-panasonic-standard-inverter-kit-ke25tke-r410a

A bo v redu?

Bo vec kot dovolj. Mi imamo eno za 75m2.

jaz sem letos nabavil model od Mitsubishi Vaš link
po prvih vtisih sem zelo zadovoljen, in tudi glede na to da jomam v spalnici ko naštimam nočni režim je klima res tiha.
Tako da priporočam

ne kupuj klime.
Kupi si parcelo na britofu

Mi imamo dve ločeni enoti, ker z njima ogrevamo (ni centralne) stanovanje 67 m2. Za hlajenje je dovolj le ena, ki je montirana na hodniku. Je Panasonic, stara ene 15 let in še vedno super dela. Menda novejše serije niso več tako dobre. Zaradi ogrevanja pa imamo v dnevni sobi še eno talno, znamke Fujitsu. Tudi ta je bila odličen nakup.

samsung najboljša izbira. imajo wind free klime, kjer praktično ne zaznaš prepiha, sploh!
cene ugodne, klima pa res lepe.. majo pri Tratnjek klima center.. so mojstri v klimah in toplotnih, mam njihovo vse in zelo zadovoljen
https://www.tratnjek.si/

Ja Sasmung je top! Mitsubishi pa Daikin, sem se pozanimal pa majo tok drage razervne dele v primeru, da se kaj pokavari da se skoraj ne splača. so mi pa lani namontirali Samsunga glih to klimo wind free, ki ne piha pa je cenovno dostopna, v primerjavi z najdražjimi klimami prihraniš več kot 300eurov pa po specifikacijah ni nič slabša… jaz hladim pa ogrevam z njo, pa pridem res poceni skoz

A da ne piha? Kako se pa potem lahko ohladi (ogreje zrak) …A z božjo pomočjo ?
Daj nehite ga srat s temi oglasi … Svetujem najcenejšo kitajsko klimo za 250 EUR pa fertik…vse ostalo so blesarije ljudi, ki so jih napumpali “pametni” trgovci !

New Report

Close