Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomoč pri napisu- Torta

Pomoč pri napisu- Torta

Ker več glav več ve, se obračam na vas..
Babica bo kmalu praznovala svoj 70 rojstni dan. O torti smo tiho in se nič ne govori, ker jo bom spekla za presenečanje. Prekrita bo z tičino maso, belo in okraski v pisanih bravah.. Vrjetno rožice. Ker pa to ni dovolj in si želim enega lepega verza.. Žal pa ga ne najdem nikjer in zato se obračam na vas za pomoč? Hvala 🙂

Cel verz bi ti dala na torto?:-)

Ne, samo delček, nekaj lepega.. Tako kot dajo slaščičarji, vedno nekaj napišejo a ne najdem nikjer.. 🙁

Predlog: Vse naj naj najboljše, za naj naj najboljšo babico tega sveta

Morda kaj iz te pesmi, pa podpišeš Pavčka. Meni se zdi lepa. Pa vse najboljše mami!

Mama je ena sama

Mama je ena sama,

prva radost je mama,

prvi spev nina-nana,

prva beseda: mama!

Dajmo vse rože mami,

dajmo vsa sonca mami, pesem,

ki v nas se drami, dajmo,

zapojmo mami:

Naj ne ostane brez mame nihce na širnem svetu,

naj žive naše mame, mame – najlepše na svetu!

Vir: PAVCEK, Tone. 1998. Decek gre za soncem. Ljubljana: Mladinska knjiga. Str. 71.

Hvala, ampak sem vnukinja in ne bi v takem smislu, da je prav od mene za njo ampak od useh.. Na splošno. Hvala vseeno!! :))

Ne vem koliko lahkotna je tvoja biabica, zato različni predlogi:

Babi, vse naj naj (spodaj pa številka 70)
Iskrene čestitke, draga babica!
Kolikor kapljic tolikor let…vse najboljše!
Najboljši babici za njenih 70 let!

Pa še ena pripomba, če ne zameriš. Tičina masa je zanič za jest. Na tvojem mestu bi naredila klasiko. Obliv iz čokolade (pa ne bele, saj ne slavite nrp birme) ali kreme, nato dekoriranje z marcipanom. Je bolj žlahtno.

Tičina bo imela aromo, nevem še po čem, odvisno od nadeva in, vrjamem da je sama zanič. Ko pa ima okus pa je kar fina.. Če bom torto premazala z smetano in gor dala figurice iz tičine se bojo pa stopile, tega me je zelo strah.. Marcipan? Kje bi ga lahko dobila. Sicer sem danes nekaj v Šparu gledala poleg, stvari za dekoriranje in sem videla takšne majhne zavojčke marcipana, to bi bilo to? 🙂 Hvala!!

Kaj pa če bi kar zimzeleno Kolkor kaplijc,tolko let…(sam poglej kako se prav napiše),nisem ziher da je tko…:)

Od vsehg predlogov mi je ta najbolj ušeč, morem še malo pobrskati. Ker tisto; Vse najboljše je tak že “znucano”.. Hvalaa 🙂

za najboljšo babiko na svetu, to pišem jaz, res je res, preprosto, srčno in iskreno,resnično!

Na slavju bo tudi druga babica pa se nočem kaj zameriti in bo to men se zdi, odpadlo. Hvala vseeno!!!! :)))

Marcipanove rožice:
kupiš zavoj marcipana (vsakavečja trgovina ga ima)
kupiš nekaj stekleničk barv za živila (jagoda, hruška, malina)
na tri krožnike nasuješ nekaj fino mletega sladkorja in kos marcipana. Dodaš vsakemu kosu eno aromo, vgneteš in mlet sladkor uporabiš za zgositev
iz obarvanega dišečega marcipana narediš drobne kroglice
vsako kroglico sploščiš v disk in delaš vrtnico (prvi disk malo upogneš, dodaš drugega in krožno nadaljuješ, tako da je cca 5 listkov, odebeljeno steblo pa malo odrežeš)
narediš cca 30 raznobarvnih vrtnic in jih polagaš v oblito torto. Deluje romantično in elegantno. Vmes pa napišeš napis.

http://cakecentral.com/gallery/1322938/for-the-best-grandma
http://cakecentral.com/gallery/1706680/knitting-grandmas-93rd-birthday-cake
http://cakecentral.com/gallery/1906597/lace-detail

http://www.pekis.si

zelo uporabna zadeva 🙂

Dnevi tvojega življenja naj potekajo lepo, tudi zame (za nas) to sreča bo!

Dragocenost življenja so trenutki, ki dajejo lepoto spominom in smisel prihodnosti… Vse NAJ NAJ!

Poletno jutro vstalo je, svetlo sonce iza oblakov posijalo je in prelep je današnji dan, ko praznuje (ime) svoj (številka) rojstni dan!

(Številka) rožic naj se ti razcveti danes ko praznuješ ti, draga (ime).

Rožice najlažje narediš s pomočjo modelčka za kekse oz. drugih modelčkov (imajo tudi na predlagani spletni strani pekis.si ali kje drugje). Če boš imela ticino maso, bodo najlažje uspele prav iz te mase. Lahko jih “naštancaš” kar iz bele mase, ki jo potem pobarvaš s čopičem (ko so suhe!), ali pa maso prej pobarvaš. Možnosti je mali milijon… Če te moti umetni okus, lahko ticino maso narediš sama – se prav tako fino naredi in jo pojedo tudi največji kritiki ticino mase :))

Hvala vsem, vsi odgovori bojo prišla prau!! :))

Ja, saj tičino maso oz. fondant sem hotela sama narediti, ker mi super pride in zato tako hvalim okus! Ni prava je pa zelo dobra in ponarejena 🙂

New Report

Close