Pomoč pri odločanju oz. kako bi vi ravnali na mojem mestu?
Pozdravljeni,
star sem 24 let, trenutno še vlečem minimalca, samski in živim pri mami.
Zadnje čase že kar veliko razmišljam o selitvi na svoje. Opažam, da je vedno več stanovanj (sploh v mestih) skoraj enako dragih kot hiše po naseljih. Ker, ja, nimam sredstev ne za eno, kot za drugo razmišljam o kreditu. Prihajam iz ne ravno premožne družine, bolj nasprotno, se mi zdi se vezati na nek 20-letni kredit le birokratični samomor po obrokih. ČE MI BI GA SPLOH ODOBRILI.
Kakšno pot bi vi izbrali pri iskanju svojega stanovanja / hiše na mojem mestu? Sam res še nimam veliko znanja, kako vse te stvari potekajo, ne želim do tridesetih živeti pri mami. Vem, da to v Evropi ni nič čudnega, zaživel pa bi vseeno rad samostojno. 🙂
Hvala vnaprej,
Žan
Pojdi v najem. Tako si tudi bolj fleksibilen, če se je potrebno zaradi spremenjenih življenjskih okoliščin preseliti.
Pot do lastne nepremičnine v tvojem primeru je trenutno misija nemogoče. Z minimalno plačo ne boš dobil stanovanjskega kredita – pogoj je, da pri vseh prihodkih (upoštevajo se vsi prihodki-plača, malica prevoz,…) ti mora ostati 715 €.
Npr. če bi imel plače 1.015 € bi lahko vzel kredita za 300 € na mesec: npr. za dobo 20 let bi dobil cca 60.000 €, oz 30 let 80.000 €. Banka pa financira cca 80 % vrednosti nepremičnine ostalo moraš imeti sam.
Verjetno je edina opcija trenutno zate najem, delaj na večjih prihodkih in bo lažje dobiti kredit.
Forum je zaprt za komentiranje.