Najdi forum

Splash Forum Koronavirus pomoč pri razlagi grafa

pomoč pri razlagi grafa

MI lahko poveste, kateri dan se steje za zacetek KOrone v SLO?
Da lahko primerjamo z drugimi drzavami.
KOt sem jaz gledala, ne zaostajamo za Italijo po napredovanju v casovnici.
Če upoštevamo, da ima Ita 60.000.000 prebivalcev.
KOliko pred nami so oni zaznali ta virus?
Ce bo slo tako naprej, bomo imeli tudi mi cez kakih 10 dni po 20 in vec mrtvih na dan?
Prosim za razlago.

Po spominu so pred nami nekje en teden do deset dni. Ampak spredaj po tem, ko so začeli uradno šteti in testirati za corono. Umirali pa so ljudje tam že pred tem, prav tako številno. Zelo pogrešam podatek, koliko jih je v Italiji do danes umrlo zaradi gripe recimo, ker imam občutek, da kar vse umrle zaradi gripi podobnih bolezni, nalepijo etiketo “corona”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Prvi primer v Italiji 21.2.
Prvi primer v Sloveniji 4.3.
12 dni zamika.
Italijani so uvedli lockdown 11.3. (Lombardija in še 11 provinc). Tu smo bili pri nas hitrejši in upam, da se bo to poznalo.
Je pa v Italiji tako hitro eskaliralo, da je očitno večino presenetilo.
Jaz si vsekakor nisem mislila, da bodo po dobrih 4 tednih šteli po 600 smrti na dan, pa nisem optimist glede tega Covid19 (oziroma sem za marsikoga tu gor t.i. paničar).
Kot sem že enkrat napisala, število prebivalstva države ne igra vloge (razen kot npr. končna številka žrtev, vslo pač ne moremo preseči 2 Mio). Bolj igra vlogo gostota poseljenosti, javni promet, pravočasnost ukrepov in njihovo upoštevanje ter seveda zmogljivost zdravstvenega sistema. Če smo sposobni dat na respiratorje le 150 obolelih, nimamo kaj sanjat o 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} smrtnosti. Žal.

Prvi primer (oz. prvi trije) so bili v Italiji zabelezeni 15.03.2020. V Sloveniji 18 dni kasneje, 04.03.2020. Sprva se je dnevni verizni indeks v Italiji gibal okoli 1,4. da bi se potem se pred uvedbo omejitev gianja 11.03.2020 ustalil nekje pri 1,25. Trenutno se giblje okoli 1,15.

Zaradi spremembe metodologije stetja je v Sloveniji malo tezje dobiti neko zanesljivo krivuljo, a dnevni verizni indeks se trenutno giblje okoli 1,12 (kar pomeni podvojitev vsakih 6 dni). Po stevilu obolelih na 100 tisoc prebivalcev je Slovenija, gledano z vidika stevila dni nekako 3 do 4 dni “hitrejsa” od Italije.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Pa za vse te penzioniste in ostale, ki so prej delali gužvo po čakalnicah in ustvarjali neskončne čakalne vrste, bo tudi kriva korona.
Saj namreč zdaj ni nikjer nikogar po čakalnicah in so ZD -ji v glavnem prazni.

Popravek: Prvi primer (oz. prvi trije) so bili v Italiji zabelezeni 15.02.2020.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Za Slovenijo imaš podatke tule: Vaš link

Samo graf vzemi z rezervo, ker krivulja pride zelo položna zaradi števila testiranj. Če si podatke daš v tabelo, pride veliko lepša krivulja. Je pa res da se pri nas pozna sprememba testiranja, je prišlo do zamika rasti. Bližnjih od pozitivnih niso nikjer zajeti. Če me spomin ne vara, so jih Italijani prištevali. Lahko da se motim.
Za Italijo so ti že napisali.

In kje je graf ?

Si vis pacem, para bellum.

Pa za vse te penzioniste in ostale, ki so prej delali gužvo po čakalnicah in ustvarjali neskončne čakalne vrste, bo tudi kriva korona.
Saj namreč zdaj ni nikjer nikogar po čakalnicah in so ZD -ji v glavnem prazni.
[/quote]
Posredno bo kriva Korona, ker niso prišli pravočasno do zdravniške oskrbe. Pri nas je ZD prazen, ker je zaprt.
Drugače pa je praksa držav, da če je le možno ne nalepijo etiketo “corona” . Ampak če nekdo umre in je imel test pozitiven pa pade v to kategorijo.

Posredno bo kriva Korona, ker niso prišli pravočasno do zdravniške oskrbe. Pri nas je ZD prazen, ker je zaprt.
Drugače pa je praksa držav, da če je le možno ne nalepijo etiketo “corona” . Ampak če nekdo umre in je imel test pozitiven pa pade v to kategorijo.
[/quote]
Ampak na tistih butastih slikah s krstami iz Italije ne piše na krsti kako in od česa je nekdo umrl.
Namen je le širjenje panike in obvladovanje množice s strani psihopatske politike. JJ se zato v tem zelo dobro znajde.

Danes je v sobotni prilogi objavljen članek Vzpon, vrh in zajezitev virusa- SIMULACIJA. Str 10 in 11. Grafi… Zanimivo branje, priporočam.
Linka ne morem prilimat ker sem še po ta starem- časopis v roke.

Pozabila napisat.

Malo si preberi, koliko bolnikom respirator reši življenje. 3 od 100 kritično bolnim. Ni respirator noben čudežen pripomoček. Podaljša življenje da, na 6 do 8 mučnih tednov, na koncu pa je izplen zanemarljiv. Tako je vsaj v Bergamu.

Ampak na tistih butastih slikah s krstami iz Italije ne piše na krsti kako in od česa je nekdo umrl.
Namen je le širjenje panike in obvladovanje množice s strani psihopatske politike. JJ se zato v tem zelo dobro znajde.
[/quote]

A to je tista slika, za katero se je ugotovilo, da je iz leta 2013?

New Report

Close