Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute pomoč pri reševanju odplačevanja kredita

pomoč pri reševanju odplačevanja kredita

Pozdravljeni.

Sem 24 letni študent in imam velik problem in ne vem več na koga se naj obrnem, zato sem se odločil da pišem na vaš forum. Pred 15 leti si je moja pokojna mati vzela hipotekarni kredit zaradi s.p. in ga redno odplačevala 5 let, dokler ni prišlo do usodne nesreče. Moja napaka je bila da nisem takoj posredoval pri problemu, zato sem pred kratkim dobil obvestilo, o prodaji naše hiše. Cenilec jo je ocenil na 190.000 evrov, dolg do banke pa je vse skupi z obrestmi vred 80.000 evrov. Vem da je moja želja, da bi obdržal hišo skoraj neuresničljiva, ampak mi je banka dala možnost do podaljšanja kredita za 20 let in mislim da je to še najboljša rešitev, ker mi bojo drugače prodal hišo po polovični ceni ali manj. Mene pa zanima ali obstaja kakšna pravna ali bilo kakšna pomoč, ki bi mi bila pripravljena pomagat z informacijami, da bi najbolje rešil ta problem, ki mi že ornk žre živce. Hvala za pomoč

Pozdravljeni!

Če je šlo že tako daleč, da je v postopku prodaje, potem moraš ukrepati takoj, drugače se boš moral izseliti in bo hiša lahko prodana pod ceno. Najboljša rešitev je, da sam pričneš z odplačevanjem kredita, seveda takšno dobo, da ne bo obrok previsok. To kar vam banka ponuja je verjetno najboljša rešitev. Čimprej moraš z banko rešiti situacijo. Ne vem na koga se lahko obrneš, gotovo pa poznaš kakega znanca (sorodnika, kolega), ki se na finance bolje spozna in naj gre s teboj ko se boš šel pogovarjat z banko, da boš dobil dobre pogoje in da ne bo kakih pasti v pogodbi. Ker je pokojna imela hipoteko na hišo je pravo na strani banke in bo v vsakem primeru dobila kredit nazaj z obrestmi.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Jaz bi na tvojem mestu sam prodal hišo in poplačal kredit ter s preostankom denarja kupil stanovanje!

New Report

Close