Pomoč pri šolskem delu
Otroci so iz šole dobili že danes navodila preko maila, kaj narediti za šolo.
Problem je, ker imamo otroke v 2.,3. In 5. Razredu.
Navodila sem dobila na mail. Naj to rešimo skupaj z otrokom.
Problem je, ker oba z možem delava. Več kot običajno.
Jaz sem prišla domov, on ima celodnevno.
V kratkih popoldanskih urah, pa še skuhat je treba, se ne morem ukvarjat z učno snovjo 3eh otrok. Še 1 ne.
Kako mislijo pomagati tem otrokom?
Nismo vsi doma in nimamo časa zanje.
Ko bo čas za ocene, bodo naši v zaostanku. Vsekakor.
Nimava veliko prostih dni.
Pa še ko pridem domov, sem zelo, zelo utrujena.
Zakaj sploh imata otroke, ti delaš ves dam, tvoj dela ves dan, 3 otroci so pa za šminko! Ta večji naj pomaga ta malima. Kje je problem? Ata bo skrajšal v teh dneh šiht, boste več skupaj,pa malo manj denarja bo. Sicer pa lahko ostaneš doma, ker nimaš varstva- 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ! Kje vidiš problem!
Od kdaj so socialna omrežja ipd. potrjen učni pripomoček? Kdo lahko koga prisili v uporabo družbenih omrežij? Kolikšen delež OŠ otrok ima legalen e – naslov, posredovan od šol? Kolikšen delež otrok ima tehnične pogoje in ustrezno znanje za pouk na daljavo? Kdaj in kje je bil računalnik na seznamu potrebščin? Koliko učiteljev ima službene računalnike za delo od doma? Ali je mišljeno, da so na delovnem mestu? To je lahko način za študente, za OŠ pa ne. Kot bi človeku dali vozniško dovoljenje, potem ga pa učili voziti…
Diskriminativen predlog ekipe, ki nima vpogleda v realno stanje po VSEJ državi.
Zdaj pa ne vem. A živimo na istem planetu?
Ni bil problem, ko so bili otroci v šoli. Pomagala sva pri domači nalogi, kadar je bilo potrebno
Ampak zdaj potrebujejo veliko več pomoči s strani staršev, ker šolski delo poteka, bo potekalo izključno doma.
Ni pomoči ali vsaj malo usmerjanja.
Poleg tega imava z možem precej manj časa.
Te popolnoma razumem. Tudi midva sva se usklajevala. Na srečo je najin način dela tak, da lahko delava od doma. Samo ko delam od doma, nimam časa učit. pri nas še nismo nič dobili, tako da ne vem kako bo zgledalo. Dokler se ponavlja za nazaj, ni panike, si odredimo čas za delo in dela vsak svoje strani. Drugače pa vidim da je težko oddelat zadeve, ki bi jih drugače naredim v 8 urah, tako da se trudim, da vstanem prej, ker naredim več ko še spijo.
Mi je pa jasno, da otroci ne morejo bit kar doma na igricah in TV. Mi smo se doma zmenili tudi za bralne urice.
Mogoče se probate tako organizirat, da rešijo kar znajo. Potem si lahko pomagajo med sabo. Če kaj ne bodo znali, jim pa bo moral nekdo razložiti.
Pouk bo tudi preko rtvslo, tudi varstvo otrok staršev v nujnih službah bo
Pri nas ni pouk po urniku. Naj bi bili učni listi, ki se jih sprinta (ali prebere tudi samo na telefonu) ter navodila za delo (npr. kaj prebrati v berilu, kaj rešiti v delovnem zvezku,….).
Bo pa kar zahtevno vse skupaj, tako za učitelje kot za starše in učence.
Pa ne govorim samo o šolanju, tudi o delu od doma.
Pri nas ni pouk po urniku. Naj bi bili učni listi, ki se jih sprinta (ali prebere tudi samo na telefonu) ter navodila za delo (npr. kaj prebrati v berilu, kaj rešiti v delovnem zvezku,….).
Bo pa kar zahtevno vse skupaj, tako za učitelje kot za starše in učence.
Pa ne govorim samo o šolanju, tudi o delu od doma.
[/quote]
Zato pa sprašujem. Nekateri otroci bodo imeli starše ali starša doma in pomoč. Nekateri pomoči ne bodo imeli ali zelo malo.
Nekateri, ki še niso samostojni, bodo v velikem zaostanku.
Me skrbi, res skrbi. 2 tedna že, ampak se mi zdi, da bo to dlje kot 2 tedna. Veliko dlje!
Zato pa sprašujem. Nekateri otroci bodo imeli starše ali starša doma in pomoč. Nekateri pomoči ne bodo imeli ali zelo malo.
Nekateri, ki še niso samostojni, bodo v velikem zaostanku.
Me skrbi, res skrbi. 2 tedna že, ampak se mi zdi, da bo to dlje kot 2 tedna. Veliko dlje!
[/quote]
Pa saj imate možnost varstva ker sta oba v nujnih službah, piše da je do 5. razreda. To glih noter pridete. Na svoji občini boste to uredili.